Νοσηλεία στο σπίτι: Πότε ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα την περιλαμβάνει και αποζημιώνει

Όλο και περισσότερα νοσοκομειακά προγράμματα περιλαμβάνουν τη νοσηλεία στο σπίτι, παρέχοντας στον ασφαλισμένο την δυνατότητα να αναρρώσει σε ένα οικείο περιβάλλον, κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα. Ενημερωθείτε πως ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα εξασφαλίζει τη συγκεκριμένη δυνατότητα

Η ζωή επιφυλάσσει πολύ συχνά περιπέτειες  με την υγεία, κάποιες από αυτές αντιμετωπίζονται με φάρμακα κατ’ οίκον ενώ κάποιες άλλες χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη και φροντίδα. Η εξασφάλιση της προσωπικής υγείας αλλά και των οικείων προσώπων αποτελεί προτεραιότητα και μέγιστη ανάγκη του καθενός.

Στην περίπτωση που δεν διαθέτει κάποιος ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας, η δαπάνη που θα κληθεί να καλύψει πιθανώς να είναι δυσβάσταχτη. Στην ασφαλιστική αγορά υπάρχει μια πληθώρα νοσοκομειακών προγραμμάτων που μπορεί να αποτελέσουν μέρος ενός προγράμματος υγείας ή να λειτουργήσουν και ως αυτόνομα.

Τα νοσοκομειακά προγράμματα παρέχουν στον ασφαλισμένο την καλύτερη δυνατή κάλυψη για την προστασία της υγείας, εξασφαλίζοντας έτσι την άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές κλινικές αλλά και σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα για νοσηλεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μέσω ενός νοσοκομειακού προγράμματος, η ασφαλιστική εταιρία αναλαμβάνει να  αποζημιώσει για δαπάνες που σχετίζονται με την περίθαλψη του ασφαλισμένου, τις αμοιβές ιατρών, χειρουργού, αναισθησιολόγου καθώς και των φαρμάκων που θα χορηγηθούν.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες περιλαμβάνουν στα νοσοκομειακά τους προγράμματα την παροχή για νοσηλεία στο σπίτι. Καλύπτουν τα έξοδα νοσηλευτικών υπηρεσιών υπό συγκεκριμένους όρους σχετικά με την αποζημίωση και το χρονικό διάστημα.

Μια τέτοια παροχή προβλέπεται σε περιστατικά που λόγω της κατάστασης υγείας που αντιμετωπίζει ο ασφαλισμένος, θα κριθεί αναγκαίο μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο να εξακολουθήσει να λαμβάνει αντίστοιχη περίθαλψη στο σπίτι του.

Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι περιστατικά ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεία για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για κατάγματα σπονδυλικής στήλης καθώς και για εγκαύματα τρίτου βαθμού με έκταση πάνω από 20% της επιφάνειας του σώματος.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις καθώς και άλλες μπορούν να παρέχονται νοσηλευτικές και ιατρικές υπηρεσίες στο σπίτι. Έτσι με την βοήθεια εξειδικευμένων νοσηλευτών και ιατρών, οι ασθενείς έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν την ηρεμία που παρέχει το οικείο περιβάλλον λαμβάνοντας την νοσοκομειακού επιπέδου νοσηλεία.

Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής αποφεύγει την διαμονή στο νοσοκομείο και δεν διατρέχει τον κίνδυνο για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Παράλληλα λειτουργεί εξαιρετικά θετικά στην ψυχολογία του ασθενούς η παραμονή στο σπίτι του.

Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι αποφασιστικός τόσο ως προς την σωστή και άμεση ενημέρωση, όσο και ως προς την απλοποίηση των διαδικασιών. Είναι ο επαγγελματίας που θα καθοδηγήσει τον ασφαλισμένο για οποιοδήποτε περιστατικό που σχετίζεται με μια πιθανή νοσηλεία βάσει πάντα των όρων και προϋποθέσεων  του συμβολαίου.

Πηγή: https://www.ygeiamou.gr/%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82/366422/nosilia-sto-spiti-pote-ena-nosokomiako-programma-tin-perilamvani-ke-apozimioni/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Πρώτη επέμβαση με χρήση υπερήχων σε ασθενή με Αλτσχάιμερ

Μια ηλικιωμένη ασθενής που έπασχε από Αλτσχάιμερ υποβλήθηκε στην πρώτη αναίμακτη επέμβαση εγκεφάλου με εστιασμένους υπερήχους. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πρωτοποριακή επέμβαση, ένα σπουδαίο...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 17.4.2024 – Μελέτες

to be continued..... OMT:optical medical therapy Κατάλληλοι για την μελέτη ήταν ασθενείς που  προέκυψαν μετά από  ΣΦ  για  XΣΝ(83%) και ΟΣΣ με  ένοχη ευάλωτη πλάκα (>50%)...

Νέα εποχή στις επεμβάσεις καρδιάς, χωρίς στερνοτομές

Η καρδιοχειρουργική έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη νέων, λιγότερο επεμβατικών τεχνικών που μειώνουν τον χρόνο νοσηλείας και επιταχύνουν εντυπωσιακά την...

Ετικέτες