Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Δωρεάν προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις σε όλους

Τι ανέφερε για τις παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν μέσα στο 2022 σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και clawback. “Η χώρα δεν θα ξανακλείσει”, τόνισε.

Τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για βασικές παθήσεις, σε όλους τους πολίτες, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες  για εξαγγελίες στον τομέα της Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως υπάρχει νέος προσανατολισμός, με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από την πανδημία.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι παρεμβάσεις αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στοχεύουν σε λειτουργικότερα νοσοκομεία και σε φθηνότερα φάρμακα. Θα γίνουν εντός του 2022 και θα έχουν τέσσερις προτεραιότητες:
Εξορθολογισμός του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικός.Γενναία εξάπλωση διάθεσης γενοσήμων φαρμάκων.Εξορθολογισμός του clawback στον ΕΟΠΥΥ.Εκσυγχρονισμός των μεγάλων νοσοκομείων.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα δημιουργηθούν περισσότερα αυτοδύναμα Κέντρα Υγείας, ενώ θα υπάρξουν και συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για τη δημιουργία πρωτοβάθμιων δομών.
Θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και στη Δημόσια Υγεία. Θα γίνονται δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για βασικές ασθένειες, στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.
Στους στόχους της Κυβέρνησης – είπε – είναι και η αντιμετώπιση της μάστιγας της παιδικής παχυσαρκίας.
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου ογκολογικού νοσοκομείου στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης: “Το ‘Θεαγένειο’ κλείνει τον κύκλο του. Η Μακεδονία αξίζει ένα σύγχρονο ογκολογικό νοσοκομείο και θα το αποκτήσει”, τόνισε.
Εμβόλιο
Υπογράμμισε πως η απάντηση στην πανδημία είναι το εμβόλιο, λέγοντας πως η χώρα δεν θα ξανακλείσει:
“Το μοναδικό όπλο είναι το εμβόλιο, η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν. Δεν πρέπει η κοινωνία να διχαστεί επί ενός επιστημονικού ζητήματος. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. 9 στους 10 διασωληνώμενους είναι ανεμβολίαστοι. Αυτά είναι δεδομένα επιστημονικά που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η λύση είναι στο χέρι μας: εμβολιαζόμαστε και απελευθερωνόμαστε”, τόνισε.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/09/blog-post_12.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Συντονισμένη ευρωπαϊκή προσπάθεια για διάγνωση και θεραπεία του παιδιατρικού καρκίνου

Η αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικους προβληματίζει την Ευρώπη και όλα τα κράτη μέλη και φυσικά την Ελλάδα...

Τα υψηλά επίπεδα νιασίνης συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου

Εδώ και δεκαετίες, περισσότερες από 50 χώρες, έχουν επιβάλλει τον εμπλουτισμό βασικών τροφίμων όπως το αλεύρι, τα δημητριακά και η βρόμη, με νιασίνη. Στον εντοπισμό...

Πανεπιστήμια: η διαιώνιση της ανοχής στη βία

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων ανέχονται αδιάφορα επί...

Ετικέτες