Μελέτη εξετάζει για ποιους λόγους διστάζουμε να συμμετέχουμε σε κλινικές μελέτες

Ηλεκτρονική μελέτη διεξάγεται ανώνυμα σχετικά με όσα επηρεάζουν τους πολίτες στο να συμμετάσχουν σε κλινικές δοκιμές. Προσδοκία αποτελεί να διερευνηθούν τα κίνητρα και οι περιορισμοί που ορθώνονται στην πρόθεση συμμετοχής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η έρευνα σχετικά με τα εμβόλια προχώρησε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Αποτέλεσμα ήταν η έγκαιρη διάθεση αποτελεσματικών εμβολίων κατά της νόσου, συμβάλλοντας στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης και της θνητότητας. Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα έχει ακόμη καθήκον να αξιολογήσει ζητήματα όπως είναι αυτό του ιδανικού διαστήματος για τις αναμνηστικές δόσεις αλλά και την αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων εμβολίων έναντι παραλλαγών του ιού. Συνεπώς χρειάζεται να διεξαχθούν και άλλες κλινικές δοκιμές εμβολίων. Πλέον όμως  το ερευνητικό προσωπικό  συναντά «αναχώματα» στην διεξαγωγή τους, με κυριότερη την ανεύρεση αρκετού αριθμού εθελοντών και εθελοντριών,  ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έρευνα  που αφορά άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Ο ενδοιασμός όμως των εθελοντών και εθελοντριών βάζει φραγμούς στην απάντηση αξιοσημείωτων ερευνητικών ζητημάτων.

Στο πνεύμα αυτό, με στόχευση τη διευκρίνιση των παραγόντων που επηρεάζουν το ενδιαφέρον του κοινού για την συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές, το VACCELERATE μια πανευρωπαϊκή, ακαδημαϊκή πλατφόρμα σχεδίασε μια ανώνυμη, ηλεκτρονική μελέτη. Επιδίωξη είναι  να εντοπιστούν τα κίνητρα και τα εμπόδια των Ευρωπαίων για συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές εμβολίων για τον COVID-19/άλλα νοσήματα .Απώτερος σκοπός είναι η επιτάχυνση των κλινικών δοκιμών εμβολίων φάσης ΙΙ και ΙΙΙ.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απαντήσουν 24 ερωτήσεις  του ανώνυμου ερωτηματολογίου, διαθέτοντας χρόνο 10 λεπτών για την συμπλήρωση του.  Σε αυτές περιλαμβάνονται ερωτήσεις που αναφέρονται σε δημογραφικά χαρακτηριστικά (ηλικία, φύλο, χώρα διαμονής, την κατάσταση υγείας, τα κίνητρα τους για συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές για εμβόλια κατά του COVID-19/άλλων νοσημάτων, αλλά και για το ενδιαφέρον τους για πιθανή μελλοντική συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές.

Για να λάβετε μέρος στην μελέτη, ακολούθησε τον εξής σύνδεσμο και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε vaccelerate@cleoresearch.org.

Πηγή: https://virus.com.gr/meleti-exetazei-gia-poioys-logoys-distazoyme-na-symmetechoyme-se-klinikes-meletes/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τη μεγαλύτερη τρισδιάστατη ανακατασκευή τμήματος εγκεφάλου δημιούργησαν ερευνητές του Χάρβαρντ και της Google

Τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα τρισδιάστατη ανακατασκευή τμήματος του ανθρώπινου εγκεφάλου που δείχνει με μεγάλη λεπτομέρεια κάθε κύτταρο και πλέγμα των νευρωνικών συνδέσεων, δημιούργησαν ερευνητές...

Πόσο πιθανή είναι η αλλεργία από πενικιλίνη

Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών με ιστορικό αλλεργίας στην πενικιλλίνη στην πραγματικότητα δεν έχουν. Μέχρι και ένας στους δέκα ανθρώπους υποψιάζεται ότι δεν μπορεί να...

Τι δεν καταλαβαίνουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και πώς θα το διορθώσουμε

Η συζήτηση που άνοιξε για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία είναι αναμενόμενο να έχει φέρει στο προσκήνιο ένα γενικότερο πλαίσιο προβληματισμού για το...

Ετικέτες