Με πόσο περπάτημα την ημέρα μειώνεται 30% ο κίνδυνος καρδιακής νόσου

Η απλή δραστηριότητα του περπατήματος έχει πολλά ισχυρά οφέλη για την υγεία. Όταν γίνεται σωστά, αποτελεί κλειδί για την απώλεια βάρους, την μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης και την ενίσχυση της μνήμης, καθώς και την μείωση του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, καρκίνο και άλλα.

Την επόμενη φορά που θα κάνετε ιατρικό έλεγχο, μην εκπλαγείτε αν ο γιατρός σας σας συνταγογραφήσει… περπάτημα.

Ναι, αυτή η απλή δραστηριότητα που κάνετε από τότε που ήσασταν περίπου ενός έτους χαρακτηρίζεται ως “το πιο κοντινό πράγμα που έχουμε σε ένα θαυματουργό φάρμακο”, σύμφωνα με τα λόγια του δρ. Thomas Frieden, διευθυντή του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το περπάτημα μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κίνδυνο ασθένειας και σε διάφορες καταστάσεις υγείας από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία που είναι άμεσα διαθέσιμη σε εσάς. Επιπλέον, είναι δωρεάν και πρακτικά δεν έχει αρνητικές παρενέργειες.

Με πόσο περπάτημα μειώνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος για την καρδιά

Με μόλις 2,5 ώρες περπάτημα την εβδομάδα (δηλαδή μόλις 21 λεπτά την ημέρα!) μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 30%!

Επιπλέον, το περπάτημα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει και τον κίνδυνο διαβήτη, καρκίνου, την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη και σας κρατά πιο υγιείς διανοητικά.

Ακόμη και μια γρήγορη εκδρομή ενός λεπτού αποδίδει. Μια μελέτη του πανεπιστημίου της Γιούτα το 2014 έδειξε, ότι για κάθε λεπτό γρήγορου περπατήματος που έκαναν γυναίκες κατά τη διάρκεια της ημέρας, μείωσαν τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 5%.

“Μπόνους” η καλύτερη κοινωνικοποίηση και ασφάλεια της γειτονιάς!

Κοινωνικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους, τα ποσοστά εγκληματικότητας στη γειτονιά μειώνονται και η τοπική οικονομία βελτιώνεται. Είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να συνδεθείτε με γείτονες. Κάντε μια βόλτα μετά το δείπνο. Μπορεί να προωθήσει την καλύτερη επικοινωνία, να μειώσει τα προβλήματα συμπεριφοράς και να βελτιώσει διάθεσή σας.

Άλλωστε, μια σειρά από μελέτες έχει δείξει ότι το περπάτημα είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα φάρμακα για την μείωση της κατάθλιψης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από το καθημερινό άγχος, διότι αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών.

Μην περιμένετε λοιπόν το επόμενο ραντεβού με τον γιατρό σας για να… κινηθείτε. Φορέστε άνετα παπούτσια, βγείτε έξω και ανακαλύψτε ξανά τις χαρές του περπατήματος.

Πηγή: https://www.health.harvard.edu, https://www.iatropedia.gr/ygeia/me-poso-perpatima-tin-imera-meionetai-30-o-kindynos-kardiakis-nosou/157066/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Μελέτη: Αντιβιοτικά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίσει τα καρκινικά κύτταρα

Μια ομάδα αντιβιοτικών δρα με διαφορετικό τρόπο από τις τρέχουσες ανοσοθεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν την ιδιότητα να διαφεύγουν από...

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, η οποία θα εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία κοινά δικαιώματα στις...

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή

Τα ευρήματα νέας πληθυσμιακής μελέτης. Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιπλοκές της. Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή – μια επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία...

Ετικέτες