Κορονοϊός: Έρχονται νέες συμβάσεις στα νοσοκομεία με Παστέρ και ΕΚΠΑ για τα τεστ στους υγειονομικούς

Νέες συμβάσεις θα κάνουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με τα δύο εργαστήρια προκειμένου να αποστέλλονται δείγματα και να βγάνουν νωρίτερα τα αποτελέσματα
«Αέρα» για να ξεμπλοκάρει από τον τεράστιο φόρτο εργασίας επιχειρεί να δώσει στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο λαμβάνει δείγματα από όλη τη χώρα, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν προστεθεί και αυτά των χιλιάδων υγειονομικών που επιστρέφουν από άδεια.
Να υπενθυμιστεί ότι με βάση εγκύκλιο του υπουργείου υγείας όλοι οι υγειονομικοί που επιστρέφουν από διακοπές πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊο.

Παρότι τα τεστ στους υγειονομικούς γίνονται με δυσκολία λόγω του μεγάλου αριθμού των εργαζομένων, τόσο το ΕΚΕΑ όσο και τα Νοσοκομεία που διαθέτουν μοριακούς αναλυτές, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις.

Νέες συμβάσεις
Γι αυτό και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ) απέστειλε πρόσφατα εντολή στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Αθήνας προκειμένου να συνάψουν συμβάσεις τόσο με το Ινστιτούτο Παστέρ όσο και με το ΕΚΠΑ ώστε να αποστέλλονται και εκεί δείγματα των υγειονομικών.

Στόχος να υπάρχουν συνολικά τρία εργαστήρια που θα ελέγχουν τα δείγματα των υγειονομικών ώστε να μπορούν να επιστρέφουν εργαστηριακά ελεγμένοι στη δουλειά τους.

Ήδη άλλωστε καταγράφονται πολλά προβλήματα στα τεστ των υγειονομικών ενώ και τα αποτελέσματα αργούν 2 με 3 ημέρες. Συνέπεια είναι είτε να μην μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους είτε να επιστρέφουν με κίνδυνο για όλο το νοσοκομείο. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Κορονοϊός: Σύγχυση με τα τεστ που πρέπει να κάνουν όλοι οι υγειονομικοί μετά την άδειά τους- Όλα τα αγκάθια»
Με υψηλό κόστος
Μέχρι σήμερα τα νοσοκομεία έστελναν μόνο αποσπασματικά δείγματα στο Ινστιτούτο Παστέρ και στο ΕΚΠΑ και κυρίως στην αρχή της πανδημίας. Και αυτό διότι το κόστος για την εξέταση των δειγμάτων είναι εξαιρετικά υψηλό σε σχέση με το ΕΚΕΑ.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι για την εξέταση ενός δείγματος σε Παστέρ και ΕΚΠΑ το κόστος αγγίζει τα 50 με 60 ευρώ. Αντίθετα στο ΕΚΕΑ το κόστος δεν ξεπερνά τα 13 ευρώ.
Παρ αυτά λόγω του νέου κύματος κορονοϊού και των αυξημένων αναγκών, επελέγη να γίνουν οι συμβάσεις με το Ινστιτούτο Παστέρ και το ΕΚΠΑ.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/08/blog-post_26.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τι αλλάζει στις οδηγίες του ΠΟΥ για τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19 

Nέο οδικό χάρτη για τη χρήση εμβολίων έναντι της Covid-19 κατάρτησε η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Ανοσοποίηση (SAGE) του ΠΟΥ. Νεότερα δεδομένα, όπως είναι  οι παρόντες...

 ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Η καταγραφή σημάτων που παράγονται από το ανθρώπινο σώμα αποτελεί σημαντικό μέρος της διαγνωστικής καρδιολογίας. Η σύγχρονη τεχνολογία μας προσφέρει τη μεταφορά μεγάλου όγκου...

Καμπανάκι για την υπερβολική κατανάλωση αλατιού

Η υψηλή περιεκτικότητα νατρίου σε τρόφιμα και ποτά μάς εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και εγκεφαλικού, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Εκτός τροχιάς...

Ετικέτες