Κορονοϊός: «Άδεια» Χριστούγεννα με κλειστή τη μισή χώρα – Που οδηγούν τα επιστημονικά δεδομένα

Κρίσιμες αποφάσεις θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση την Παρασκευή οπότε και οι ειδικοί θα έχουν μελετήσει τα τελευταία δεδομένα
Από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και από το πόση πίεση θα συνεχίζει να δέχονται τα νοσοκομεία θα κριθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού τις επόμενες ημέρες.
Άλλωστε οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής, δεν φαίνεται προς ώρας να είναι αποφασισμένοι στο σύνολό τους να δώσουν το πράσινο φως για άρση των μέτρων, καθώς τα νοσοκομεία συνεχίζουν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών που είναι άγνωστο τελικά πότε μειωθεί.

Άλλωστε ειδικά η Βόρεια Ελλάδα μοιάζει να μην αντέχει πια από τις αλλεπάλληλες εισαγωγές των συμπολιτών μας με βαριά συμπτώματα. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά που καταγράφηκαν τα νέα κρούσματα ανά περιοχή: « Κορονοϊός: 538 στη Θεσσαλονίκη, 413 κρούσματα στην Αττική – Η κατανομή σε όλη τη χώρα»Ποιος θα πάρει την ευθύνη
Πολλοί επιστήμονες της επιτροπής των ειδικών έχουν δηλώσει πάντως ότι δεν θα συμφωνήσουν να ανοίξουν τομείς δραστηριότητας της χώρας λόγω των Χριστουγέννων καθώς φοβούνται νέο βαρύτερο κύμα του κορονοϊού μετά τις εορτές.
Άλλωστε εκτιμάται ότι λόγω των πολύμηνων περιορισμών, οι πολίτες θα εφησυχάσουν και δεν θα τηρούν τα μέτρα, με επαφές και συναντήσεις σε εορταστικά τραπέζια.

Γι αυτό και επιδιώκεται να δοθεί το πράσινο φως για άνοιγμα προς τα μέσα του μήνα σε κάποιους κλάδους, ώστε να μην υπάρξει μεγάλο διάστημα χαλάρωσης.
Τα σχολεία
Πάντως με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα– πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν- ότι οι επιστήμονες δεν θα δώσουν το «οκ» για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων πριν τις αρχές Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά στα Δημοτικά θεωρείται πλέον πιθανό το άνοιγμα τους να μετατεθεί και αυτό για τον Ιανουάριο, καθώς ούτως ή άλλως εάν ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, θα απομένει μόλις μία εβδομάδα για τις Χριστουγεννιάτικές διακοπές.

Τα εμπορικά
Σε ότι αφορά τα εμπορικά καταστήματα αυτά αναμένεται δειλά δειλά να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, ώστε να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά.
Αυτό που επιδιώκουν τα κυβερνητικά στελέχη είναι να ανοίξουν τουλάχιστον κάποια μικρά εμπορικά καταστήματα κοντά στις εορτές (εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί στις 14 Δεκεμβρίου), που θα δέχονται ελάχιστους πελάτες ταυτόχρονα, τα καταστήματα με τα εποχικά είδη, ενώ δεν φαίνεται να ανοίγουν τα mall.

Όσο για την εστίαση, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν ακόμη και τα εστιατόρια με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα.

Τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να τις ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του πιθανότατα την Παρασκευή, οπότε και θα έχει στα χέρια του τις εισηγήσεις των ειδικών.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/12/blog-post_88.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την σκόνη: Ποιοι θα πρέπει να αποφύγουν να βγουν από το σπίτι

Τι αναφέρουν οι οδηγίες για την προστασία της υγείας των ασθενών και του γενικού πληθυσμού, από την σκόνη. Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν της τακτικής προβλεπόμενης...

Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο; Εκστρατεία ευαισθητοποίησης της ΕΠΕ με πρωταγωνιστές- έκπληξη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ «Τι κοινό έχουμε όλοι εμείς με έναν δύτη, έναν κλαρινετίστα, έναν αθλητή της άρσης βαρών και μια τηλεπαρουσιάστρια;» Μία, μεταξύ άλλων πιθανών απαντήσεων,...

Πόσο σχετίζεται η διατροφική πρόσληψη αλατιού με την εμφάνιση νεφρικής νόσου?

Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού έχει συσχετισθεί με εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, εντούτοις, η συσχέτιση με την εμφάνιση χρόνιας νεφρικής νόσου (ΧΝΝ) δεν είναι γνωστή. Στην...

Ετικέτες