Η πρώτη βιορομποτική καρδιά που θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα και την αγωγή της καρδιοπάθειας

Συνδυάζει βιολογική καρδιά χοίρου με ρομποτική αντλία σιλικόνης.

Βιορομποτική καρδιά που συνδυάζει βιολογική καρδιά χοίρου με ρομποτική αντλία σιλικόνης παρέχει στους ερευνητές ένα εργαλείο για την κατανόηση και πιθανόν την αντιμετώπιση της καρδιοπάθειας.

Οι επιστήμονες κατασκευάζουν την καρδιά αντικαθιστώντας τον καρδιακό μυ στον αριστερό θάλαμο με ρομποτικό σύστημα αντλίας μαλακής σιλικόνης που τροφοδοτείται από τον αέρα.

Όταν φουσκώνει η αντλία, στρίβει και πιέζει την καρδιά προσομοιώνοντας τους φυσικούς παλμούς.
Χρησιμοποιώντας το βιονικό όργανο, οι ερευνητές δοκίμασαν χειρουργικές μεθόδους για την αντιμετώπιση βαλβίδας με διαρροή- κάτι που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια.

Η Ellen Roche, του MIT,  δήλωσε ότι ήταν ενδιαφέρον για τους χειρουργούς να δουν κάθε βήμα καθώς όταν χειρουργούν δεν μπορούν να οπτικοποιήσουν τη διαδικασία γιατί υπάρχει αίμα στην καρδιά.

Η βιορομποτική καρδιά παρέχει μια πιο οικονομική μέθοδο προσομοίωσης από τις τρέχουσες, με διάρκεια μηνών αντί ωρών.

Μπορεί να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα εκπαίδευσης σε εγχειρήσεις, για γιατρούς και φοιτητές.

Οι ερευνητές εστίασαν στην παλινδρόμηση μιτροειδούς βαλβίδας.

Οι εγχειρήσεις για τη διόρθωση του προβλήματος είναι πολύπλοκες και οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη βιορομποτική καρδιά εξοπλισμένη με μιτροειδή βαλβίδα με βλάβη για να μελετήσουν τις 3 μεθόδους.

Οι καρδιοχειρουργοί διόρθωσαν τη βαλβίδα αγκυρώνοντάς την με τεχνητές χορδές, αντικαθιστώντας την με προσθετική και εμφυτεύοντας συσκευή για να βοηθηθεί να κλείσει.

Και οι τρεις διαδικασίες ήταν επιτυχείς αποκαθιστώντας την αρτηριακή πίεση, τη ροη αίματος και την καρδιακή λειτουργία.

Η βιορομποτική καρδιά, επίσης επέτρεψε στην ομάδα να συλλέξει στοιχεία σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια εγχείρησης. Επειδή το τεχνητό αίμα είναι καθαρό, μπορούν άμεσα να δουν τι συμβαίνει όταν χειρουργούν.

Η ομάδα στοχεύει να βελτιώσει τη βιορομποτική καρδιά σχεδιάζοντας εκδοχές με ακόμα μακρύτερη διάρκεια ζωής.

Εξετάζει επίσης τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης που θα μπορούσε να τους επιτρέψει να αναδημιουργήσουν συνθετική καρδιά.

Πηγές:
Cell Press, https://www.iatronet.gr/article/121937/h-proth-viorompotikh-kardia-poy-tha-mporoyse-na-vohthhsei-thn-ereyna-kai-thn-agogh-ths-kardiopatheias

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, όλες οι υποομάδες του CHA2DS2-VASc 1 συσχετίστηκαν με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης αρτηριακής θρομβοεμβολής σε σύγκριση με ασθενείς με CHA2DS2-VASc...

Σε αυτήν τη μελέτη, συμμετείχαν συνολικά 64.141 ασθενείς χωρίς από του στόματος αντιπηκτική αγωγή από το National Patient Registry και το Prescription Registry της...

Πράγματα που καλύτερα να μην κάνετε αν είστε ανοσοκατεσταλμένοι

Για να προστατευτείτε από ασθένειες όταν το ανοσοποιητικό σας είναι επιβαρυμένο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε. Όταν είστε ανοσοκατεσταλμένοι, το ανοσοποιητικό σας σύστημα...

Το 2024 ανοίγουν νέοι ορίζοντες στη φαρμακευτική θεραπεία της παχυσαρκίας

Φάρμακα με δράση σε υποδοχείς ορμονών (GLP-1 και  GIP) που διεγείρονται από την τροφή, υπάρχουν σε όλο το σώμα και έχουν νευρο- καρδιο –...

Ετικέτες