Η μεγαλύτερη μελέτη στην Ελλάδα για σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα

Μια μελέτη, η μεγαλύτερη που έχει εκπονηθεί στην Ελλάδα και αφορά την αναίμακτη ενδοδιαφυγής τύπου ΙΙ  μετά από ενδαγγειακή επέμβαση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής  διενεργήθηκε από την ομάδα της Α΄ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο διεθνές ιατρικό περιοδικό «Annals of Vascular Surgery» .

Πρόκειται για μια έρευνα, από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, που διεξήχθηυπό τη διεύθυνση του Αγγειοχειρουργού – Ενδαγγειοχειρουργού, Δρ.  Σταύρου Καλλιάφα, και αφορά την αντιμετώπιση ενδοδιαφυγής τύπου ΙΙ, μία κατάσταση η οποία συνοδεύει συχνά την αναίμακτη, ενδαγγειακή, θεραπεία του ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. Τα στοιχεία αντλήθηκαν από 26 ασθενείς και όλες οι επεμβάσεις διενεργήθηκαν στο υβριδικό χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ, που προσφέρει μοναδικές απεικονιστικές δυνατότητες του εσωτερικού των αγγείων και επιτρέπει στον χειρουργό να τοποθετεί τα πλέον σύγχρονα ενδαγγειακά υλικά με ακρίβεια χιλιοστού στα σημεία της βλάβης των αγγείων. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις των ασθενών που παρουσιάζουν ενδοδιαφυγή τύπου II δεν απαιτείται θεραπεία, παρά μόνο τακτική ιατρική παρακολούθηση. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις, χρειάζεται αντιμετώπιση με προηγμένες αναίμακτες τεχνικές οι οποίες απαιτούν εξειδικευμένη εμπειρία, σύγχρονο ενδαγγειακό υλικό και χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού που διατίθεται στο υβριδικό χειρουργείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω τεχνική γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι τελείως ανώδυνη και  οι μεγάλες τομές έχουν αντικατασταθεί από μια  παρακέντηση (ένα απλό τσίμπημα) στη βάση του ποδιού. 

Σχολιάζοντας την σπουδαιότητα της μελέτης, καθώς και της ίδιας της αναίμακτης θεραπείας, ο Δρ.  Σταύρος ΚαλλιάφαςΑγγειοχειρουργός – Ενδαγγειοχειρουργός, Διευθυντής της Α΄ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, τονίζει: «Η αναίμακτη αντιμετώπιση των ενδοδιαφυγών τύπου ΙΙ αποτελεί μία σύνθετη, λεπτή και εξειδικευμένη επέμβαση. Η Κλινική μας αποτελεί πρωτοπόρο κέντρο σε όλη την Ελλάδα στη θεραπεία αυτή και έχει εξελιχθεί σε  κέντρο αναφοράς στην αναίμακτη αντιμετώπιση σύνθετων ανευρυσμάτων της αορτής. Η Α΄ Αγγειοχειρουργική Κλινική του ΥΓΕΙΑ, έχει μακρόχρονη και απόλυτα επιτυχημένη εμπειρία στην αναίμακτη αντιμετώπιση σύνθετων αγγειοχειρουργικών προβλημάτων.»

Πηγή: https://virus.com.gr/i-megalyteri-meleti-stin-ellada-gia-sovaro-kardiologiko-provlima/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σχετίζεται η λιποπρωτεΐνη (α) με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ανεξάρτητα από την παρουσία αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου?

Σχετίζεται η λιποπρωτεΐνη (α) με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ανεξάρτητα από την παρουσία αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου?Η λιποπρωτεΐνη (α) αποτελεί έναν αιτιολογικό παράγοντα εμφάνισης καρδιαγγειακής...

Μαγνητική τομογραφία σε πέντε λεπτά από ελληνική startup

Το λογισμικό της Corsmed συνθέτει εικόνες μαγνητικής τομογραφίας, χωρίς να έχει τον ασθενή μέσα στον μαγνητικό τομογράφο άν σήμερα μπείτε σε έναν μαγνητικό τομογράφο για να απεικονίσετε...

Πνευμονική εμβολή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η πνευμονική εμβολή παραμένει ένας ισχυρός παράγοντας νοσηρότητας και θνητότητας των ασθενών ιδιαίτερα στα νοσοκομεία. Πνευμονική εμβολή είναι η απόφραξη ενός ή περισσοτέρων κλάδων της...

Ετικέτες