Η αυξημένη αρτηριακή πίεση στην εγκυμοσύνη είναι πιθανό να αφήνει σημάδια διαρκείας στην καρδιά

Γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, ήταν πιο πιθανό να έχουν ενδείξεις μη φυσιολογικής δομής της καρδιάς και λειτουργίας έως μια δεκαετία μετά την κύηση.

Νέα έρευνα του Smidt Heart Institute at Cedars-Sinai έδειξε ότι γυναίκες που εμφάνισαν σημάδια υπέρτασης στην εγκυμοσύνη ήταν πιο πιθανό να έχουν ενδείξεις μη φυσιολογικής δομής της καρδιάς και λειτουργίας έως μια δεκαετία μετά την κύηση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Hypertension και περιέλαβε 5.000 Λατίνες με τουλάχιστον μια προηγούμενη κύηση και εντόπισε αυτές που είχαν διαταραχές αρτηριακής πίεσης στην κύηση όπως υπέρταση της κύησης, προεκλαμψία ή εκλαμψία.

Η Natalie Bello, δήλωσε ότι η έρευνα επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα άλλων και δείχνει ότι γυναίκες που εμφανίζουν διαταραχή υπέρτασης κατά την κύηση είναι πιο πιθανό να έχουν αλλαγές διαρκείας στη δομή και τη λειτουργία της καρδιάς τους. Επιπλέον, δείχνει ότι μόνο ένα μέρος των ανωμαλιών της καρδιάς εξηγείται από την τρέχουσα αρτηριακή πίεση της γυναίκας.

Οι ερευνητές αφού έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, ανακάλυψαν ότι περίπου το 14% των γυναικών της έρευνας που είχαν εμφανίσει διαταραχές υπέρτασης κατά την εγκυμοσύνη είχαν αρκετά εμμένοντα θέματα που σχετίζονταν με την καρδιά και απεικονίστηκαν σε εξετάσεις.

Σε αυτά περιλαμβάνονταν μεγαλύτερη πάχυνση του καρδιακού τοιχώματος, πιο συχνή μη φυσιολογική γεωμετρία της αριστερής κοιλίας και χαμηλότερο κλάσμα εξώθησης.

Πηγές:
Hypertension, https://www.iatronet.gr/article/121678/h-ayxhmenh-arthriakh-piesh-sthn-egkymosynh-einai-pithano-na-afhnei-shmadia-diarkeias-sthn-kardia-meleth

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τι αλλάζει στους κανονισμούς της ΕΕ για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Μετατροπές στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρότεινε το Συντονιστικό Όργανο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (MDCG). Οι μεταβολές αφορούν στις Ιατρικές Συσκευές (EU MDR) και στις Ιατρικές Συσκευές για Διαγνωστικούς Σκοπούς...

Σύμπλοκη στεφανιαία νόσος: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Ποιοι ασθενείς πάσχουν από τη νόσο αυτή. Οι σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης και θεραπείας. Καινοτόμες τεχνολογίες, εξελιγμένα εργαλεία και προηγμένα συστήματα απεικόνισης προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες στην...

Ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία: Τι είναι;

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να είναι υπερβολικά ευαίσθητος στα ηλεκτρομαγνητικά ρεύματα; Ή πρόκειται για κάποιο άλλο πρόβλημα; Για πολλούς ανθρώπους, οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι ένα πολύ...

Ετικέτες