Έρευνα για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα

Έρευνα με τίτλο: «Το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα: 10 χρόνια μετά» διεξάγουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και το Εργαστήριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (LabHTA) του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Επιδίωξη είναι να καταγραφεί η πορεία των ασθενών από το σημείο της διάγνωσης και ο τρόπος επίδρασης στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Δέκα χρόνια μετά από την αντίστοιχη μελέτη η οποία υλοποιήθηκε το 2014 με τίτλο «Το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα», παρουσιάζοντας σημαντικές πτυχές του φορτίου της νόσου στην Ελλάδ έρχεται η δεύτερη μελέτη που αφορά τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Από την πρώτη μελέτη προέκυψαν συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής,  αποβλέποντας σε ένα  καλύτερο«ταξίδι» των γυναικών με τον καρκίνο μαστού.

Προσδοκία ττων διοργανωτών είναι μέσα από την διεξαγωγή της νεότερης μελέτης να διαπιστωθεί η πορεία των γυναικών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, από το πρώτο εύρημα/σύμπτωμα έως και το στάδιο της παρακολούθησης. Πρόθεση είναι να εντοπιστούν πιθανά εμπόδια, καθυστερήσεις και ανισότητες στην πρόσβαση των γυναικών με καρκίνο του μαστού στις υπηρεσίες υγείας καθώς και να σκιαγραφηθεί ο τρόπος που η νόσος έχει επηρεάσει τις ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Μέρος στην έρευνα μπορεί να  λάβει κάθε γυναίκα άνω των 18 ετών, η οποία έχει νοσήσει από καρκίνο του μαστού από 1η Ιανουαρίου 2019 έως  τις 30 Ιουνίου 2023 και εφόσον  η διάγνωση και οι θεραπείες της  έχουν γίνει στην Ελλάδα.
Η συμμετοχή στην έρευνα είναι ανώνυμη και γίνεται ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τo κατάλληλο ερωτηματολόγιο.  Όπως τονίζεται από τους διοργναωτές κάθε συμμετοχή είναι σημαντική καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουμε τον σχεδιασμό κατάλληλων πολιτικών προς όφελος κάθε ασθενούς με καρκίνο του μαστού στη χώρα μας. Άξιο λόγου είναι πως η  έρευνα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της AstraZeneca και έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πηγή: https://virus.com.gr/erevna-gia-ton-karkino-tou-mastou-stin-ellada/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ChatGPT: Είναι έτοιμο να αντικαταστήσει τον καρδιολόγο και να προβλέψει το έμφραγμα;

Όσο κι αν η συμβολή των νέων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης θεωρείται αδιαμφισβήτητη στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, είναι σε θέση να πάρουν τη θέση ενός...

Στα 47 τρισ. δολάρια το παγκόσμιο κόστος των χρόνιων ασθενειών έως το 2030

Το μεγαλύτερο βάρος έχουν οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά, ο καρκίνος, ο διαβήτης και το Alzheimer. Χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό...

Πειραματικό φάρμακο είναι πιθανό να βοηθά στη διακοπή του ατμίσματος

Αποτελέσματα κλινικής δοκιμής δείχνουν ότι άνθρωποι που άτμιζαν και λάμβαναν χάπια cytisinicline είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να σταματήσουν τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου μετά από 9-12...

Ετικέτες