Επιστρέφουν στο ΕΣΥ κι άλλοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ με ανοικτά τα ιδιωτικά ιατρεία – Τι προβλέπει απόφαση του Πρωτοδικείου

Όλο και περισσότεροι γιατροί του πρώην ΙΚΑ δικαιώνονται στις δικαστικές αίθουσες και επιστρέφουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και μάλιστα με ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Να υπενθυμιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με νόμο του 2017 τους υποχρέωνε να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να επιλέξουν είτε το δημόσιο σύστημα είτε το ιδιωτικό έργο. Αντίστοιχη ρύθμιση είχε επιβάλει με νόμο και η κυβέρνηση της ΝΔ του 2014.
Πλέον άλλοι 91 γιατροί του πρώην ΙΚΑ δικαιώνονται από τα δικαστήρια.
Συγκεκριμένα το Πρωτοδικείο Αθηνών, με την 831/2020 απόφασή του, έκανε δεκτή την αγωγή 91 γιατρών της 1ης ΥΠΕ, που εκδικάσθηκε την 16/09/2019 και αναγνωρίζει ότι η απόλυσή τους είναι άκυρη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υποχρεώνει την Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) να τους δεχθεί με τους ίδιους όρους που εργάζονταν και στο παρελθόν, χωρίς διακοπή του ελεύθερου επαγγέλματος, χωρίς δηλαδή να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Μάλιστα το δικαστήριο κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή.Παράλληλα αναγνωρίζει την υποχρέωση να καταβληθούν στους γιατρούς μισθοί υπερημερίας από την 01/01/2019 και μέχρι την άρση της υπερημερίας.


Πάντως έχουν προηγηθεί κι άλλες θετικές αποφάσεις υπέρ των γιατρών του πρώην ΙΚΑ ενώ ο κλάδος δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του.Άγνωστο παραμένει τι στάση θα τηρήσει η νυν κυβέρνηση της ΝΔ με τους συγκεκριμένους γιατρούς οι οποίοι να υπενθυμιστεί ότι είχαν αποχωρήσει από το δημόσιο σύστημα λόγω νόμου της ΝΔ της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ αντίστοιχες ρυθμίσεις είχε κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση.

Ερώτημα παραμένει επίσης εάν η ΥΠΕ της οποίας έχει επιβληθεί ποινή 100ευρώ για κάθε ημέρα άρνησης συμμόρφωσης της με το διατακτικό της απόφασης, προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη για ανάκληση της απόφασης.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/05/blog-post_871.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Χρήση παρακεταμόλης (depon) & καρδιαγγειακά συμβάντα

Χρήση παρακεταμόλης (depon) & καρδιαγγειακά συμβάντα Πρόσφατα δεδομένα ενοχοποιούν τη χρήση παρακεταμόλης (ακεταμινοφαίνη) για αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών. Δηλαδή η καθημερινή λήψη του ευρέως γνωστό...

Έρχονται αλλαγές στον τρόπο χρέωσης στα νοσοκομεία

Νέο τρόπο πληρωμής των υπηρεσιών υγείας προωθεί το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ) με ακριβή χρέωση κάθε ιατρικής πράξης και παρέμβασης στους...

Χειρουργεία: Πώς ορίζεται η «λίστα προτεραιότητας» – Τι αλλάζει

Η ΗΔΙΚΑ θα αναλάβει να ψηφιοποιήσει όλα τα δεδομένα των χειρουργείων που υπάρχουν στα νοσοκομεία και να ορίζει τις δικλείδες ασφαλείας σε συνεννόηση με...

Ετικέτες