Επιστρέφουν στο ΕΣΥ κι άλλοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ με ανοικτά τα ιδιωτικά ιατρεία – Τι προβλέπει απόφαση του Πρωτοδικείου

Όλο και περισσότεροι γιατροί του πρώην ΙΚΑ δικαιώνονται στις δικαστικές αίθουσες και επιστρέφουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και μάλιστα με ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Να υπενθυμιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με νόμο του 2017 τους υποχρέωνε να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να επιλέξουν είτε το δημόσιο σύστημα είτε το ιδιωτικό έργο. Αντίστοιχη ρύθμιση είχε επιβάλει με νόμο και η κυβέρνηση της ΝΔ του 2014.
Πλέον άλλοι 91 γιατροί του πρώην ΙΚΑ δικαιώνονται από τα δικαστήρια.
Συγκεκριμένα το Πρωτοδικείο Αθηνών, με την 831/2020 απόφασή του, έκανε δεκτή την αγωγή 91 γιατρών της 1ης ΥΠΕ, που εκδικάσθηκε την 16/09/2019 και αναγνωρίζει ότι η απόλυσή τους είναι άκυρη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υποχρεώνει την Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) να τους δεχθεί με τους ίδιους όρους που εργάζονταν και στο παρελθόν, χωρίς διακοπή του ελεύθερου επαγγέλματος, χωρίς δηλαδή να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Μάλιστα το δικαστήριο κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή.Παράλληλα αναγνωρίζει την υποχρέωση να καταβληθούν στους γιατρούς μισθοί υπερημερίας από την 01/01/2019 και μέχρι την άρση της υπερημερίας.


Πάντως έχουν προηγηθεί κι άλλες θετικές αποφάσεις υπέρ των γιατρών του πρώην ΙΚΑ ενώ ο κλάδος δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του.Άγνωστο παραμένει τι στάση θα τηρήσει η νυν κυβέρνηση της ΝΔ με τους συγκεκριμένους γιατρούς οι οποίοι να υπενθυμιστεί ότι είχαν αποχωρήσει από το δημόσιο σύστημα λόγω νόμου της ΝΔ της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ αντίστοιχες ρυθμίσεις είχε κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση.

Ερώτημα παραμένει επίσης εάν η ΥΠΕ της οποίας έχει επιβληθεί ποινή 100ευρώ για κάθε ημέρα άρνησης συμμόρφωσης της με το διατακτικό της απόφασης, προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη για ανάκληση της απόφασης.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/05/blog-post_871.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Μελέτη: Αντιβιοτικά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίσει τα καρκινικά κύτταρα

Μια ομάδα αντιβιοτικών δρα με διαφορετικό τρόπο από τις τρέχουσες ανοσοθεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν την ιδιότητα να διαφεύγουν από...

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, η οποία θα εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία κοινά δικαιώματα στις...

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή

Τα ευρήματα νέας πληθυσμιακής μελέτης. Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιπλοκές της. Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή – μια επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία...

Ετικέτες