Έως το 2023 το επικουρικό προσωπικό στο ΕΣΥ

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάσσεται σταδιακά η μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού (περίπου 6.000 εργαζόμενοι), που έχει προσληφθεί τους τελευταίους μήνες στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη πλέον μέχρι και το 2023.

Αρχικά, το επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, που σταδιακά άρχισε να προσλαμβάνεται σε όλα τα νοσοκομεία αμείβονταν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Στην πορεία εγκρίθηκε η ένταξη χρηματοδότησης στο νέο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στα επιμέρους Περιφερειακά Προγράμματα (ΠΕΠ) με δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, στη συνέχεια εκδόθηκαν σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος από τις οικείες περιφέρειες και το τελευταίο διάστημα, η μία μετά την άλλη, οι περιφέρειες της χώρας εκδίδουν αποφάσεις, με τις οποίες εντάσσουν τη σχετική δράση στο οικείο ΠΕΠ.

Για παράδειγμα, στις 19-8-2020 εκδόθηκε η σχετική απόφαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που αφορά συνολικά περίπου 16,3 εκατ. ευρώ. Στην Περιφέρεια Αττικής, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 109 εκατ. ευρώ.

Η ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας των δαπανών για συγχρηματοδότηση από ΕΚΤ είναι η 1η-2-2020 και λήξης η 31η-12-2023. Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της χρηματοδότησης, αν κριθεί αναγκαίο. Η όλη δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα “The Coronavirus Response Investment Initiative and European Union Solidarity Fund Support” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά πόρους προς όλα τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Πηγή: https://virus.com.gr/eos-to-2023-to-epikoyriko-prosopiko-sto-esy/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ασπιρίνη: Κάνει τελικά καλό στην καρδιά;

Η ασπιρίνη έχει αδιαμφισβήτητα κάποια αποδεδειγμένα οφέλη για την καρδιά. Εκτός από την ανακούφιση από τον πόνο, την μείωση του πυρετού και την μείωση...

Διάρκεια αντιαιμοπεταλιακής αγωγής μετά από σύνθετη διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση σε ασθενείς υψηλού αιμορραγικού κινδύνου: υπο-ανάλυση της μελέτης MASTER DAPT. 

Στη μελέτη MASTER DAPT, 3.383 ασθενείς υποβλήθηκαν σε απλή διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση (percutaneous coronary intervention, PCI) και 1.196 ασθενείς υποβλήθηκαν σε σύνθετη PCI...

Δωρεάν εξετάσεις με SMS για καρδιαγγειακά και 2 τύπους καρκίνου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στις 24 Νοεμβρίου το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε 321 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου για καρκίνο τραχήλου της μήτρας, παχέος εντέρου...

Ετικέτες