Έως το 2023 το επικουρικό προσωπικό στο ΕΣΥ

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάσσεται σταδιακά η μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού (περίπου 6.000 εργαζόμενοι), που έχει προσληφθεί τους τελευταίους μήνες στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη πλέον μέχρι και το 2023.

Αρχικά, το επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, που σταδιακά άρχισε να προσλαμβάνεται σε όλα τα νοσοκομεία αμείβονταν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Στην πορεία εγκρίθηκε η ένταξη χρηματοδότησης στο νέο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στα επιμέρους Περιφερειακά Προγράμματα (ΠΕΠ) με δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, στη συνέχεια εκδόθηκαν σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος από τις οικείες περιφέρειες και το τελευταίο διάστημα, η μία μετά την άλλη, οι περιφέρειες της χώρας εκδίδουν αποφάσεις, με τις οποίες εντάσσουν τη σχετική δράση στο οικείο ΠΕΠ.

Για παράδειγμα, στις 19-8-2020 εκδόθηκε η σχετική απόφαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που αφορά συνολικά περίπου 16,3 εκατ. ευρώ. Στην Περιφέρεια Αττικής, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 109 εκατ. ευρώ.

Η ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας των δαπανών για συγχρηματοδότηση από ΕΚΤ είναι η 1η-2-2020 και λήξης η 31η-12-2023. Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της χρηματοδότησης, αν κριθεί αναγκαίο. Η όλη δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα “The Coronavirus Response Investment Initiative and European Union Solidarity Fund Support” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά πόρους προς όλα τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Πηγή: https://virus.com.gr/eos-to-2023-to-epikoyriko-prosopiko-sto-esy/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Πώς επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση η ορθοστασία και η κίνηση

Τι έδειξε ανάλυση σε ηλικιωμένους και ποια είναι τα αποτελέσματα του τρόπου ζωής σε σύγκριση με τη φαρμακευτική αγωγή. Οι ηλικιωμένοι περνούν συχνά το μεγαλύτερο...

Γιατροί του Δημοσίου με ιδιωτικά ιατρεία και ιδιώτες σε Δημόσια Νοσοκομεία: Πότε θα γίνει πραγματικότητα το νέο ΕΣΥ

Ένα ανοιχτό ΕΣΥ που θα δημιουργεί νέες οικονομικές δυνατότητες στους γιατρούς και περισσότερες επιλογές στους πολίτες, είναι το ζητούμενο για την ηγεσία του υπουργείου...

Νέα εποχή στην εκπαίδευση της χειρουργικής, σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας

Με στόχο να αντιμετωπιστεί η αδυναμία πρόσβασης σε προσιτή χειρουργική περίθαλψη, που υπολογίζεται ότι μαστίζει παγκόσμια σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους, η νέα γενιά χειρουργών...

Ετικέτες