Έως το 2023 το επικουρικό προσωπικό στο ΕΣΥ

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάσσεται σταδιακά η μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού (περίπου 6.000 εργαζόμενοι), που έχει προσληφθεί τους τελευταίους μήνες στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη πλέον μέχρι και το 2023.

Αρχικά, το επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, που σταδιακά άρχισε να προσλαμβάνεται σε όλα τα νοσοκομεία αμείβονταν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Στην πορεία εγκρίθηκε η ένταξη χρηματοδότησης στο νέο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στα επιμέρους Περιφερειακά Προγράμματα (ΠΕΠ) με δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, στη συνέχεια εκδόθηκαν σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος από τις οικείες περιφέρειες και το τελευταίο διάστημα, η μία μετά την άλλη, οι περιφέρειες της χώρας εκδίδουν αποφάσεις, με τις οποίες εντάσσουν τη σχετική δράση στο οικείο ΠΕΠ.

Για παράδειγμα, στις 19-8-2020 εκδόθηκε η σχετική απόφαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που αφορά συνολικά περίπου 16,3 εκατ. ευρώ. Στην Περιφέρεια Αττικής, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 109 εκατ. ευρώ.

Η ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας των δαπανών για συγχρηματοδότηση από ΕΚΤ είναι η 1η-2-2020 και λήξης η 31η-12-2023. Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της χρηματοδότησης, αν κριθεί αναγκαίο. Η όλη δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα “The Coronavirus Response Investment Initiative and European Union Solidarity Fund Support” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά πόρους προς όλα τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Πηγή: https://virus.com.gr/eos-to-2023-to-epikoyriko-prosopiko-sto-esy/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 21.03.2023 – Στιγμιότυπα από το ACC 23

Ηρθανε οι πελαργοί (… χωρίς μωρά) να μας θυμίσουν ότι ήρθε η άνοιξη O Mίμης Παπαιωάννου ανήκει στη γενιά των άτυχων μπαλαδόρων που μεγαλούργησαν όσο το ποδόσφαιρο στην...

Εγκέφαλος και σωματική άσκηση: τα οφέλη της άσκησης σε γνωστικές δεξιότητες

Το βιβλίο «Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου» του John Ratey απευθύνεται στον μη-ειδικό αναγνώστη και εξερευνεί διεξοδικά την σχέση μεταξύ άσκησης και...

Επικαιροποιήθηκε η τράπεζα θεμάτων του ΔΟΑΤΑΠ για τίτλους Ιατρικής και Οδοντιατρικής

Νέα επικαιροποιημένη Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις ιατρών και οδοντιάτρων αναρτήθηκε στον  ιστότοπο του ΔΟΑΤΑΠ. Η  προηγούμενη τράπεζα θεμάτων είχε δημιουργηθεί πριν 17 χρόνια! Οι εξετάσεις αφορούν...

Ετικέτες