Έως το 2023 το επικουρικό προσωπικό στο ΕΣΥ

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάσσεται σταδιακά η μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού (περίπου 6.000 εργαζόμενοι), που έχει προσληφθεί τους τελευταίους μήνες στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη πλέον μέχρι και το 2023.

Αρχικά, το επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, που σταδιακά άρχισε να προσλαμβάνεται σε όλα τα νοσοκομεία αμείβονταν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Στην πορεία εγκρίθηκε η ένταξη χρηματοδότησης στο νέο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στα επιμέρους Περιφερειακά Προγράμματα (ΠΕΠ) με δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, στη συνέχεια εκδόθηκαν σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος από τις οικείες περιφέρειες και το τελευταίο διάστημα, η μία μετά την άλλη, οι περιφέρειες της χώρας εκδίδουν αποφάσεις, με τις οποίες εντάσσουν τη σχετική δράση στο οικείο ΠΕΠ.

Για παράδειγμα, στις 19-8-2020 εκδόθηκε η σχετική απόφαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που αφορά συνολικά περίπου 16,3 εκατ. ευρώ. Στην Περιφέρεια Αττικής, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 109 εκατ. ευρώ.

Η ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας των δαπανών για συγχρηματοδότηση από ΕΚΤ είναι η 1η-2-2020 και λήξης η 31η-12-2023. Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της χρηματοδότησης, αν κριθεί αναγκαίο. Η όλη δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα “The Coronavirus Response Investment Initiative and European Union Solidarity Fund Support” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά πόρους προς όλα τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Πηγή: https://virus.com.gr/eos-to-2023-to-epikoyriko-prosopiko-sto-esy/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος: Ο παράγοντας που τριπλασιάζει τον κίνδυνο

Οι ενήλικες με μη φυσιολογικό καρδιακό μεταβολισμό έχουν έως και τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες (ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός). Η...

Η φροντίδα στο σπίτι και σε ελαφρά νοσούντες με καρδιακή ανεπάρκεια βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση

Εξαιρετικά σημαντική είναι η θεσμοθέτηση της κατ’ οίκον φροντίδας για τους βαριά νοσούντες με καρδιακή ανεπάρκεια, στην οποία προχωρά τώρα η Πολιτεία με το...

Οι 10+1 πληγές του ΕΣΥ. Τι δεν πάει καλά και γιατί παραιτούνται οι ιατροί

Τα τελευταία χρόνια το ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) χάνει ένα σημαντικό μέρος από το ιατρικό του δυναμικό λόγω παραιτήσεων. Το economico.gr διεξήγαγε έρευνα πάνω στο θέμα αυτό, για...

Ετικέτες