ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής για απώλεια βάρους – «Μην το χρησιμοποιείτε»!

Με σχετική του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές για ένα συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται στην αγορά για την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ «το σκεύασμα αυτό δεν είναι γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής.  Επίσης, δε νομιμοποιείται να φέρει ισχυρισμούς περί απώλειας βάρους».

Πρόκειται για το προϊόν KETO BLACK premium, που διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του είναι άγνωστη.

ΕΟΦ

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το KETO BLACK premium

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος ΚΕΤΟ BLACK premium, το οποίο διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους. Το σκεύασμα αυτό δεν είναι γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής.  Επίσης, δε νομιμοποιείται να φέρει ισχυρισμούς περί απώλειας βάρους.  

Το KETO BLACK premium διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του είναι άγνωστη. Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν είτε που απευθύνουν τα στοιχεία τους, είτε ποιος θα τα διαχειριστεί, είτε την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το KETO BLACK premium, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/eidiseis/eof-prosochi-se-sympliroma-diatrofis-gia-apoleia-varous-min-to-chrisimopoieite/158683/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τα αντιβιοτικά δεν είναι αποτελεσματικά για τις περισσότερες λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος

Σε μεγάλη μελέτη ατόμων που ζήτησαν θεραπεία στις ΗΠΑ για λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος διαπιστώθηκε ότι η χρήση αντιβιοτικών δεν είχε μετρήσιμο αντίκτυπο...

Οστεοπόρωση: Αλήθεια και μύθοι

Ακούστε τον κ. Ηλία Παπαδόπουλο, Διευθυντή του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης ΥΓΕΙΑ να δίνει σημαντικές πληροφορίες για τις εξετάσεις οστεοπόρωσης και τις κατάλληλες πρακτικές πρόληψης...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 17.4.2024 – Μελέτες

to be continued..... OMT:optical medical therapy Κατάλληλοι για την μελέτη ήταν ασθενείς που  προέκυψαν μετά από  ΣΦ  για  XΣΝ(83%) και ΟΣΣ με  ένοχη ευάλωτη πλάκα (>50%)...

Ετικέτες