Εναλλακτικοί τρόποι για να ελεγχθεί η υπέρταση  

Τέτοιες μέθοδοι συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της επίπτωσης του στρες στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να προσπαθούν να κάνουν διαλογισμό για 45 λεπτά καθημερινά ώστε να μειώσουν την υπέρταση  λόγω στρες, σύμφωνα με νέες οδηγίες.

‘Αλλα tips από την International Society of Hypertension περιλαμβάνουν χρόνο για ακρόαση μουσικής, άσκηση με  yoga και υιοθέτηση της ενσυνειδητότητας.

Ακόμα ισχύουν οι γνωστές συμβουλές για διακοπή καπνίσματος και μείωση αλατιού. Όμως ειδικοί δηλώνουν ότι μπορούν να συσταθούν νεότεροι στόχοι τρόπου ζωής ”σώματος και πνεύματος”.

Σύμφωνα με άρθρο στο Journal of Hypertension, υπάρχουν αρκετές επιστημονικές ενδείξεις για ορισμένες λιγότερο συμβατικές μεθόδους.

Ενας από τους συγγραφείς, ειδικός στην αρτηριακή πίεση, ο Καθηγητής Bryan Williams, από τη Βρετανία, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στο  BBC ότι μπορεί να μη μοιάζουν τόσο δυναμικές όσο τα φάρμακα τέτοιες μέθοδοι, αλλά συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της επίπτωσης του στρες στο καρδιαγγειακό σύστημα και ότι οι ενδείξεις συσσωρεύονται.

Η επιτροπή ειδικών από 18 χώρες συμβουλεύει

  • Δοκιμάστε μεθόδους μείωσης του στρες όπως διαλογισμό, βαθιές αναπνιές, yoga και ενσυνειδητότητα.
  • Νιώστε ευγνωμοσύνη εστιάζοντας στα θετικά της ζωής σας και κάντε πράξεις καλοσύνης για να νιώσετε ευεξία
  • Να ακούτε χαλαρωτική μουσική για τουλάχιστον 25 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα

Το να μη σκέφτεστε την καθημερινότητα έχει σημαντική και αθροιστική επίδραση όσον αφορά την καταπολέμησης του στρες, στο μυαλό και την καρδιά.

Άλλες καλές συνήθειες είναι να παραμένετε σωματικά δραστήριοι και να κοιμάστε αρκετά.

Ο Williams δήλωσε ότι οι οδηγίες σχεδιάστηκαν για να δώσουν έμφαση σε πιο ολιστική προσέγγιση της ρύθμισης της υπέρτασης.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις :

  • Η κατανάλωση ψαριών ή η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3  λιπαρών μπορεί ενδεχομένως να είναι χρήσιμες.
  • Η υγεία των εντέρων, επίσης είναι σημαντική και τα προβιοτικά και η λήψη πολλών φυτικών ινών είναι καλή ιδέα.
  • Η κατανάλωση τσαγιού και καφέ είναι αποδεκτή αλλά η κατανάλωση πολλών ενεργειακών ποτών με πολλή καφεΐνη δεν συνιστάται.
  • Ο χυμός από παντζάρι και ρόδι, ενδεχομένως μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της πίεσης.

Άλλο tip, αν κάποιος θέλει να ασκηθεί σε εξωτερικό χώρο είναι να τρέξει στο πάρκο –μακριά από δρόμους με κίνηση- καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι κακή για την καρδιά και τους πνεύμονες.

Πηγές:
Journal of Hypertension, https://www.iatronet.gr/amp/article/119062/enallaktikoi-tropoi-gia-na-eleghthei-h-ypertash-episthmoniko-arthro

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες