Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Σε ποιους τομείς της Υγείας πρέπει να δοθεί προτεραιότητα

Την ενεργοποίηση της Πολιτείας ζητά η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για την λήψη ρηξικέλευθων αποφάσεων σχετικά με την πρόληψη και την προστασία της Υγείας του κοινωνικού συνόλου. Συντετεγμένη προσπάθεια ζητά για την διασφάλιση των ασθενών, την ορθή πληροφόρηση του γενικού πληθυσμού ιδιαίτερα για την καρδιαγγειακή υγεία.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας στις 7 Απριλίου 2023, ο ΠΟΥ φέτος καλεί τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες να αναλάβουν δράση, για να προστατεύσουν πολίτες και ασθενείς και να επενδύσουν στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Επείγουσα δράση τονίζεται από τον οργανισμό ότι χρειάζεται για την προστασία, την υποστήριξη και την επέκταση του εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας. Στο πνεύμα αυτό η ΕΚΕ τοπνίζει ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εστιάσει στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ως το θεμέλιο μια συνολικής καθολικής κάλυψης υγείας.

Πρωτοβουλίες

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία λαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες και προωρά σε δράσεις για την πρόληψη υγείας. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, οπότε σχεδιάζει για το 2023 στοχευμένες κοινωνικές δράσεις και καμπάνιες ενημέρωσης πολιτών και ασθενών.
Μάλιστα, η ΕΚΕ έχει ανακηρύξει το 2023 Έτος Ευαισθητοποίησς για τον αιφνίδιο θάνατο, επιδιώκοντας να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία και τους πολίτες αλλά και να συμβάλει στη μείωση του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σε πανελλαδικό επίπεδο. Όλες οι εκδηλώσεις τους, Περιφερειακά Συνέδρια αλλά και άλλα επιστημονικά γεγονότα θα περιλαμβάνουν δράσεις πρόληψης καρδιαγγειακής υγείας σε όλη την Ελλάδα. Ακόμη, και κατά τη τρέχουσα χρονιά θα διεξαχθούν τα πιστοποιημένα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε επαγγελματίες υγείας και κοινό και καμπάνιες ενημέρωσης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, τον Σακχαρώδη Διαβήτη, το Κάπνισμα, την Αρτηριακή Υπέρταση κ.ά.

Κουλτούρα Υγείας

Σε μια προσπαθεια γαλούχησης μιας πιο υγιούς νέας γενιάς η ΕΚΕ  προετοιμάζει τις μικρές ηλικίες, για να επιλέξουν να υιοθετήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής, με το Πρόγραμμα Ενημέρωσης Σχολείων για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα και τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με μεγάλη συμμετοχή.
Σημειώνεται ότι στο πλευρό της Πολιτείας στέκεται η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, λειτουργώντας γνωμοδοτικά για κρίσιμα θέματα πολιτικής Υγείας και για τη δημιουργία των Διαγνωστικών και Θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και συγκροτημένες προτάσεις προς την Πολιτεία για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων.

Πηγή: https://virus.com.gr/elliniki-kardiologiki-etaireia-se-poioys-tomeis-tis-ygeias-prepei-na-dothei-proteraiotita/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Aυξάνονται οι παχύσαρκοι παγκοσμίως

Το ποσοστό των υπέρβαρων εφήβων έχει τετραπλασιαστεί από το 1990. Παράλληλα προβλήματα, η παχυσαρκία και ο υποσιτισμός. Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι υπέρβαροι έχει...

Τα ακανόνιστα γεύματα και η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου συνδέονται με συχνούς πονοκεφάλους στους νέους

Τα ακανόνιστα γεύματα, όπως η παράλειψη του πρωινού, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο συχνών πονοκεφάλων στα παιδιά και τους εφήβους, σύμφωνα με νέα μελέτη που...

Νανοσωματίδια στον καρκίνο, τα καρδιολογικά και την αντιγήρανση

Η νανοτεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμογές στην αντιμετώπιση του καρκίνου, σε θέματα καρδιολογικά, ακόμη και στην αντιγήρανση Τα εμβόλια για την Covid είναι με...

Ετικέτες