Έλεγχος και ρύθμιση βηματοδοτών για 230 καρδιοπαθείς στη Μυτιλήνη

Κάθε ενίσχυση υπηρεσίας στα περιφερειακά νοσοκομεία , που απαλλάσσει τους ασθενείς και τους συνοδούς τους από την ανάγκη να μετακινηθούν σε νοσοκομεία του κέντρου ,  είναι μια σπουδαία προσφορά.  Ιδιαίτερα δε όταν αυτή η υπηρεσία προσφέρεται σε νησιωτικό νοσοκομείο.

Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με τη βοήθεια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας 230 καρδιοπαθείς με βηματοδότη, μαζί με το συνοδό τους, απέφυγαν τη μετακίνηση σε νοσοκομείο του κέντρου για τον έλεγχο και τη ρύθμιση του μηχανήματος που τους κρατά στη ζωή.

Ο Σκεύος Σιδερής  διευθυντής καρδιολογικού τμήματος στο  Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και  ΓΓ  της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και ο  Στρέμπελας Παναγιώτης στρατιωτικός γιατρός , καρδιολόγος  στο στρατιωτικό νοσοκομείο, μετέβησαν στη Μυτιλήνη , ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της καρδιολογικής κλινικής και της διοίκησης του Βοστάνειου και παρείχαν τις υπηρεσίες τους για τον έλεγχο τη ρύθμιση και τον προγραμματισμό για περεταίρω επεμβάσεις , όπου χρειαζόταν σε 230 ασθενείς με βηματοδότη.

Ο έλεγχος του βηματοδότη πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο, όμως σχεδόν κανένας ασθενείς δεν μπορεί να είναι σε αυτό συνεπείς και λόγω της ταλαιπωρίας στην μετακίνηση, μιας και πρόκειται για την πλειοψηφία τους σε υπερήλικές ή με επιβαρυμένη υγεία ασθενείς, αλλά και  για οικονομικούς λόγους, μιας και η μετακίνηση του ασθενούς με το συνοδό του, για πολλές οικογένειες το κόστος είναι απαγορευτικό.

Γι αυτό και η υπηρεσία αυτή που προσφέρθηκε στους ασθενείς της Λέσβου ήταν πολύ σημαντική «με τη δέσμευση μάλιστα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, να επαναλαμβάνεται η επίσκεψη μια φορά το χρόνο» όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο κ. Σιδερής .

Ωστόσο ήδη «ο καρδιολόγος του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Αρβανιτέλλης, εκπαιδεύεται στην Αθήνα προκειμένου τέλος Σεπτεμβρίου η υπηρεσία αυτή να προσφέρεται μόνιμα στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου»  όπως είπε ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής Παναγιώτης Ανδρόνικος.

 Επιπλέον όπως είπε ο διοικητής του Βοστάνειου Γιώργος Καμπούρης σε απώτερο χρόνο το νοσοκομείο θα διεκδικήσει και ακόμα έναν εξειδικευμένο καρδιολόγο για την εμφύτευση βηματοδότη προκειμένου να αποφεύγεται εντελώς η μετακίνηση των καρδιοπαθών στην Αθήνα.

Ικανοποιημένοι δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ ασθενείς και συνοδοί για τη δυνατότητα που τους δόθηκε η εξέταση αυτή να γίνει στον τόπο κατοικίας τους και να μη μετακινηθούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/elegxos-kai-rythmisi-vimatodoton-gia-230-kardiopatheis-sti-mytilini/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες