Έκθεση ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση εισαγωγών και διασωληνωμένων-Μείωση νέων κρουσμάτων

Το θερινό κύμα της πανδημίας φαίνεται να έχει κορυφωθεί. Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 18-24 Ιουλίου είχαμε μικρή αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία και των διασωληνωμένων, ενώ για πρώτη φορά μετά από αρκετό διάστημα καταγράφηκε μείωση κατά 9% στα νέα κρούσματα.

Ειδικότερα, την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 136.077 κρούσματα COVID-19 (μείωση 9%, σε σχέση με την προηγούμενη) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 19% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.349.423 εκ των οποίων 51,7% γυναίκες.

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 2.793 ασθενείς (αύξηση κατά 10% στον επταήμερο μέσο όρο), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 2.178 ασθενείς (επίσης αύξηση κατά 4%).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 132, έναντι 115 την προηγούμενη εβδομάδα. Συνεπώς, παρά τη ραγδαία διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα, η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι υπό έλεγχο.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 271 θάνατοι ασθενών COVID-19 (αύξηση 26%), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.999 θάνατοι, με το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το ποσοστό θετικότητας ήταν 15,48% σε σύνολο 878.882 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) με το μέσο όρο επταημέρου να είναι 125.555 δείγματα (-8% εβδομαδιαία μεταβολή).

Πηγή: https://virus.com.gr/ekthesi-eody-mikri-ayxisi-eisagogon-kai-diasolinomenon-meiosi-neon-kroysmaton/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Μελέτη: Αντιβιοτικά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίσει τα καρκινικά κύτταρα

Μια ομάδα αντιβιοτικών δρα με διαφορετικό τρόπο από τις τρέχουσες ανοσοθεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν την ιδιότητα να διαφεύγουν από...

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, η οποία θα εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία κοινά δικαιώματα στις...

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή

Τα ευρήματα νέας πληθυσμιακής μελέτης. Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιπλοκές της. Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή – μια επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία...

Ετικέτες