Έκθεση ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση εισαγωγών και διασωληνωμένων-Μείωση νέων κρουσμάτων

Το θερινό κύμα της πανδημίας φαίνεται να έχει κορυφωθεί. Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 18-24 Ιουλίου είχαμε μικρή αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία και των διασωληνωμένων, ενώ για πρώτη φορά μετά από αρκετό διάστημα καταγράφηκε μείωση κατά 9% στα νέα κρούσματα.

Ειδικότερα, την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 136.077 κρούσματα COVID-19 (μείωση 9%, σε σχέση με την προηγούμενη) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 19% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.349.423 εκ των οποίων 51,7% γυναίκες.

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 2.793 ασθενείς (αύξηση κατά 10% στον επταήμερο μέσο όρο), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 2.178 ασθενείς (επίσης αύξηση κατά 4%).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 132, έναντι 115 την προηγούμενη εβδομάδα. Συνεπώς, παρά τη ραγδαία διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα, η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι υπό έλεγχο.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 271 θάνατοι ασθενών COVID-19 (αύξηση 26%), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.999 θάνατοι, με το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το ποσοστό θετικότητας ήταν 15,48% σε σύνολο 878.882 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) με το μέσο όρο επταημέρου να είναι 125.555 δείγματα (-8% εβδομαδιαία μεταβολή).

Πηγή: https://virus.com.gr/ekthesi-eody-mikri-ayxisi-eisagogon-kai-diasolinomenon-meiosi-neon-kroysmaton/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Χρήση παρακεταμόλης (depon) & καρδιαγγειακά συμβάντα

Χρήση παρακεταμόλης (depon) & καρδιαγγειακά συμβάντα Πρόσφατα δεδομένα ενοχοποιούν τη χρήση παρακεταμόλης (ακεταμινοφαίνη) για αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών. Δηλαδή η καθημερινή λήψη του ευρέως γνωστό...

Έρχονται αλλαγές στον τρόπο χρέωσης στα νοσοκομεία

Νέο τρόπο πληρωμής των υπηρεσιών υγείας προωθεί το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ) με ακριβή χρέωση κάθε ιατρικής πράξης και παρέμβασης στους...

Χειρουργεία: Πώς ορίζεται η «λίστα προτεραιότητας» – Τι αλλάζει

Η ΗΔΙΚΑ θα αναλάβει να ψηφιοποιήσει όλα τα δεδομένα των χειρουργείων που υπάρχουν στα νοσοκομεία και να ορίζει τις δικλείδες ασφαλείας σε συνεννόηση με...

Ετικέτες