back to top

EIT Health: Πρόγραμμα InnoStars Connect- Ευκαιρίες σε πρωτοποριακές ιδέες στην Υγεία

Το EIT Health ανακοινώνει το πρόγραμμα InnoStars Connect, μια νέα πρωτοβουλία ανοιχτής καινοτομίας για την προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας στον ευρωπαϊκό τομέα υγείας. Το πρόγραμμα θα παρέχει σε καινοτόμες εταιρείες πρόσβαση στην αγορά, εξατομικευμένη υποστήριξη και έξυπνη χρηματοδότηση για την προώθηση πρωτοποριακών λύσεων.

Για το εγχείρημα συνεργάζοναι οι Chiesi Group και Synlab Italy, δίνοντας ευκαιρίες σε πρωτοποριακές ιδέες στην πρώιμη διάγνωση, την φροντίδα ασθενών, τη χορήγηση φαρμάκων και τη θεραπεία σπάνιων ασθενειών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τη 30ή Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το EIT Health, αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση νεοφυών επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων για την ανάπτυξη και την εφαρμογής καινοτομιών, που αλλάζουν τη ζωή. Ειδικότερα,  θα επιλεχθούν 10 οργανισμοί που θα αποκτήσουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο καινοτομίας υγείας, χρηματοδότηση και επαγγελματική καθοδήγηση από ηγέτες της φαρμακοβιομηχανίας, για την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων λύσεων, πάνω στις πιεστικές προκλήσεις της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι τρεις κορυφαίες ομάδες θα διαγωνιστούν κατά τον Μεγάλο Τελικό του EIT Health InnoStars με στόχο να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο.«Μέσω αυτού του νέου προγράμματος, ανοίγουμε πόρτες για τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Ελλάδας, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε πόρους, γνώσεις και το σημαντικότερο, συνδέσεις εντός του δικτύου μας για να αναπτύξουν πολλά υποσχόμενες λύσεις που θα απαντήσουν στις πιεστικές προκλήσεις της υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε η Sarah Haddadin, επικεφαλής καινοτομίας RIS του EIT Health InnoStars και διαχειρίστρια του προγράμματος. 

Πρώτη Πρόκληση

Η Chiesi Group  μαζί με το EIT Health InnoStars, αναζητά πρωτοποριακές λύσεις στους τομείς των προϊόντων και υπηρεσιών, που προωθούν την αναπνοή, από νεογέννητους έως ενήλικες πληθυσμούς (AIR), τη θεραπεία ασθενών με σπάνιες και υπερσπάνιες ασθένειες (RARE) και προϊόντα και υπηρεσίες, που υποστηρίζουν την ειδική φροντίδα που παρέχεται από επαγγελματίες υγείας και αυτοφροντίδα που απευθύνεται στον καταναλωτή (CARE) που σχετίζονται με:

α) Καινοτόμες Θεραπευτικές Προσεγγίσεις/Λύσεις

• βιοδείκτες (συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών για πρώιμη διάγνωση και παρακολούθηση)
• ιατρικά εργαλεία και λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν το ταξίδι του ασθενούς και την θεραπευτική συμμόρφωση
• καινοτόμες λύσεις και προηγμένες συσκευές για την ενίσχυση της εισπνεόμενης χορήγησης φαρμάκων, καθώς και τη χορήγηση σύνθετων μακρομορίων και για CGT (κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες)
 προηγμένες βιοτεχνολογικές λύσεις για την παραγωγή και χορήγηση πιο βιώσιμων θεραπευτικών μέσων καθώς και για τη θεραπεία σπάνιων ασθενειών

β) Καινοτόμες Ψηφιακές Λύσεις Υγείας

• για την ενίσχυση της φροντίδας και της εμπειρίας του ασθενούς
• για τη βελτίωση των κλινικών δοκιμών (από την αναγνώριση των ασθενών έως τη διαχείριση και την τελική παρακολούθηση)
• για την ανάπτυξη συντονισμένης συλλογής, ανάλυσης και χρήσης δεδομένων Real World
• για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων της θεραπείας και της αποκατάστασης

« Πιστεύουμε ότι οι πρωτοποριακές λύσεις υπάρχουν εκεί έξω, περιμένοντας να ανακαλυφθούν και να αναπτυχθούν. Μέσω της σύνδεσης με τις νεοφυείς επιχειρήσεις που εξασφαλίζει το InnoStars Connect, αλλά και τη τεχνογνωσία που διαθέτει, οραματιζόμαστε πρωτοποριακές λύσεις που αντιμετωπίζουν τις εξελισσόμενες ανάγκες των ασθενών και των συστημάτων υγείας, προωθώντας ένα υγιέστερο μέλλον για όλους», δήλωσε ο Fabrizio Conicella, Head of Center of Open Innovation & Competence, Chiesi Group.

Δεύτερη Πρόκληση

Η Synlab Italy μαζί με το EIT Health InnoStars, αναζητούν Προηγμένους Διαγνωστικούς Βιοδείκτες και Τεχνολογίες:

• Ανάπτυξη υπερσύγχρονων διαγνωστικών βιοδεικτών και τεχνολογιών για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Synlab Italia, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξης της μεθοδολογίας δοκιμών.

« Με τη συνεργασία μαζί μας, οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε νέους τρόπους για την παροχή υπερσύγχρονων διαγνωστικών μεθόδων που θα διαμορφώσουν το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης για εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο MAURIZIO FERRARI – CMO Chief Medical Officer SYNLAB Italy.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση και πώς;

Νεοφυείς επιχειρήσεις, ΜΜΕ, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα από όλη την Ευρώπη (από τις συνεργαζόμενες χώρες) με καινοτόμες λύσεις σχετικές με τις παραπάνω προκλήσεις ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα InnoStars Connect. Οι επιλέξιμοι αιτούντες θα πρέπει να διαθέτουν λύση σε επίπεδο μεταξύ TRL 5 (τεχνολογία επαληθευμένη σε σχετικό περιβάλλον) και TRL 7 (επίδειξη πρωτοτύπου συστήματος σε λειτουργικό περιβάλλον) και να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν σε ένα πλαίσιο ανοιχτής καινοτομίας.

Οι μεμονωμένοι οργανισμοί που δεν είναι επί του παρόντος εταίροι του EIT Health πρέπει να γίνουν εταίροι του EIT Health InnoStars. Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο δίκτυο και πόρους, προσφέροντας συνεργασίες με κορυφαίους καινοτόμους στην υγειονομική περίθαλψη, που αλλάζουν τα δεδομένα.
Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να μάθουν περισσότερα και να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση InnoStars Connect | EIT Health.

Πηγή: https://virus.com.gr/eit-health-programma-innostars-connect-efkairies-se-protoporiakes-idees-stin-ygeia/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Eurostat: Το 2022 η ΕΕ είχε 516 νοσοκομειακές κλίνες ανά 100.000 άτομα και η Ελλάδα περίπου 440 κλίνες ανά 100.000 άτομα

Οι νοσοκομειακές κλίνες στην ΕΕ μειώθηκαν την τελευταία δεκαετία κατά 7%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το 2022, η...

Παρόμοια σοβαρές με την αρχική μόλυνση οι επαναμολύνσεις με Covid-19

Οι επαναμολύνσεις από τον ιό που προκαλεί Covid-19 έχουν πιθανώς παρόμοια σοβαρότητα με την αρχική μόλυνση, σύμφωνα με μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά...

Από την παιδική ηλικία οι κίνδυνοι για τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου και τι καταγράφει μελέτη κοόρτης. Οι κίνδυνοι για καρδιαγγειακά νοσήματα στην ενήλικη ζωή ξεκινούν συχνά στην παιδική ηλικία. Μια ανάλυση...

Ετικέτες