Δημοσκόπηση Κάπα Research: Οι Έλληνες και το εμβόλιο COVID-19

Εμβολιασμένοι – Ανεμβολίαστοι: Μία νέα διαχωριστική γραμμή στην ελληνική κοινωνία.

Καθώς διανύουμε ένα δεύτερο (ακαδημαϊκό από την ερχόμενη εβδομάδα και ημερολογιακό σε έξι μήνες από σήμερα) έτος πανδημίας, η «είδηση» που βγάζει η δημοσκόπηση της Κάπα Research είναι η ανάδιεξη μίας νέας διαχωριστικής γραμμής στην ελληνική κοινωνία. Εμβολιασμένοι – Ανεμβολίαστοι.

Ταυτόχρονα, προϊόντος του χρόνου, η πληθυσμιακή ομάδα των ανεμβολίαστων (σήμερα αποτελούν ποσοστό της τάξης του 30%, ωστόσο πρέπει να αφαιρέσουμε προφανώς την ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών, όπου ο εμβολιασμός μόλις πρόσφατα άρχισε και δεν επιτρέπεται επί του παρόντος σε ηλικίες κάτω των 12) σταδιακά ταυτίζεται και θα ταυτιστεί ακόμα περισσότερο με την ομάδα των λεγόμενων ”Αντιεμβολιαστών”.

Ο νέος διαχωρισμός στην ελληνική κοινωνία είναι σχεδόν κάθετος. Οι αντιεμβολιαστές – ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων και ενώ υπάρχουν στοιχεία που συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ομάδες στο δεξιό και στο αριστερό άκρο του πολιτικού φάσματος – από κοινού αρνούνται το εμβόλιο, αμφισβητούν θεσμούς όπως η κυβέρνηση, η εκκλησία, τα ΜΜΕ, το εκπαιδευτικό σύστημα, η αστυνομία. 

Δείχνουν εμπιστοσύνη – σε μεγάλο ποσοστό – στον ”Στρατό” σε επίπεδο θεσμού, ενώ παραδόξως δεύτερος θεσμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη τους είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (!)

Οι αντιεμβολιαστές επιζητούν μάλλον όχι μία συμβατική ανατροπή – αλλαγή κυβέρνησης, ζητώντας γενικώς εκλογές αλλά χωρίς να προβάλουν αυτή την ώρα κάποια συγκεκριμένη πολιτική πρόταση. Απορρίπτουν συλλήβδην πολιτικές και πολιτικά κόμματα, δίνοντας την εντύπωση ότι η ”ανατροπή” που ζητούν είναι μάλλον ανατροπή του πολιτικού συστήματος, αν όχι της τάξης πραγμάτων εν γένει.

Σε μία προσπάθεια να προβλέψει κάποιος την συμπεριφορά τους, δε μπορεί παρά να αναρωτηθεί εάν αυτή η ετερόκλητη ομάδα πολιτών θα αντιδράσει διαφορετικά μέσα στον χειμώνα, εφόσον επιβεβαιωθούν οι σοβαρές επιστημονικές – επιδημιολογικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες η μετάλλαξη Δέλτα θα ”σαρώσει” στους αθωράκιστους – ανεμβολίαστους. 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν πέρα από τα ποσοστά και τα συμπεράσματα των αναλυτών της Κάπα Research που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω στην σχετική διαφάνεια.

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/entry/demoskopese-kapa-research-oi-ellenes-kai-to-emvolio-covid-19_gr_612a223de4b01d0862f13454

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τι αλλάζει στις οδηγίες του ΠΟΥ για τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19 

Nέο οδικό χάρτη για τη χρήση εμβολίων έναντι της Covid-19 κατάρτησε η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Ανοσοποίηση (SAGE) του ΠΟΥ. Νεότερα δεδομένα, όπως είναι  οι παρόντες...

 ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Η καταγραφή σημάτων που παράγονται από το ανθρώπινο σώμα αποτελεί σημαντικό μέρος της διαγνωστικής καρδιολογίας. Η σύγχρονη τεχνολογία μας προσφέρει τη μεταφορά μεγάλου όγκου...

Καμπανάκι για την υπερβολική κατανάλωση αλατιού

Η υψηλή περιεκτικότητα νατρίου σε τρόφιμα και ποτά μάς εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και εγκεφαλικού, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Εκτός τροχιάς...

Ετικέτες