Απογευματινά χειρουργεία: Πώς θα λειτουργήσουν – Οι αμοιβές των γιατρών και οι πληρωμές των ασθενών

Απογευματινά χειρουργεία: Πώς θα λειτουργήσουν – Οι αμοιβές των γιατρών και οι πληρωμές των ασθενών

Τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα στα δημόσια νοσοκομεία

Σταδιακά και σε πιλοτική φάση τον πρώτο καιρό αναμένεται να ξεκινήσουν τα απογευματινά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία, με χρήματα που θα καταβάλλουν από την τσέπη τους οι ασθενείς.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία και βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας των υπουργικών αποφάσεων που θα καθορίζουν τις αμοιβές των γιατρών αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων που θα συμμετέχουν στις επεμβάσεις.

Οι ίδιες υπουργικές αποφάσεις θα προσδιορίζουν και το ποσοστό των χρημάτων που θα καταλήγει και στα ταμεία των νοσοκομείων.

Πάντως αν και οι δυσκολίες για τη λειτουργία τους είναι πολλές, όπως για παράδειγμα η εξεύρεση των κατάλληλων χώρων νοσηλείας, καθώς στα μεγάλα νοσοκομεία υπάρχει πληρότητα έως και 100%, αλλά και η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να ανακοινώσει ότι εντός Φεβρουαρίου ή Μαρτίου θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Βέβαια για να προσπελαστούν τα αγκάθια αυτά τα οποία είναι σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση τα απογευματινά χειρουργεία θα ανοίξουν πιλοτικά σε τέσσερα με πέντε νοσοκομεία και θα πραγματοποιούνται απλές επεμβάσεις οι οποίες δεν απαιτούν μεγάλο χρόνο νοσηλείας.

Απογευματινά χειρουργεία: Οι αμοιβές

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές έχει «κλειδώσει» και ο τρόπος που θα αμείβονται οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό, αλλά και τα χρήματα που θα πληρώνουν οι ασθενείς.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι οι αμοιβές των γιατρών θα ξεκινούν από τα 500 ευρώ και μπορεί να φτάνουν και τα 1.000 ευρώ.

Οι πληρωμές για τις επεμβάσεις το απόγευμα στο ΕΣΥ θα γίνονται από την τσέπη των ασθενών, ενώ ένα μέρος των εξόδων θα καλύπτεται είτε από τον ΕΟΠΥΥ είτε από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που αναμένεται πώς θα μπουν και αυτές στο παιχνίδι.

Αναλυτικότερα, ο ΕΟΠΥΥ όπως και στις ιδιωτικές κλινικές θα καλύπτει τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) δηλαδή ουσιαστικά το νοσοκομείο, ώστε ο ασθενής να αναλάβει μόνο την αμοιβή του χειρουργού και της ιατρικής ομάδας.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αποκαλύψει για τα απογευματινά Ιατρεία πώς ο ΕΟΠΥΥ θα κάλυπτε το 70% του νοσηλίου για την επέμβαση και ο πολίτης το υπόλοιπο 30% και την αποζημίωση του γιατρού.

Πηγή: https://medispin.blogspot.com/2024/01/blog-post_33.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, όλες οι υποομάδες του CHA2DS2-VASc 1 συσχετίστηκαν με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης αρτηριακής θρομβοεμβολής σε σύγκριση με ασθενείς με CHA2DS2-VASc...

Σε αυτήν τη μελέτη, συμμετείχαν συνολικά 64.141 ασθενείς χωρίς από του στόματος αντιπηκτική αγωγή από το National Patient Registry και το Prescription Registry της...

Πράγματα που καλύτερα να μην κάνετε αν είστε ανοσοκατεσταλμένοι

Για να προστατευτείτε από ασθένειες όταν το ανοσοποιητικό σας είναι επιβαρυμένο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε. Όταν είστε ανοσοκατεσταλμένοι, το ανοσοποιητικό σας σύστημα...

Το 2024 ανοίγουν νέοι ορίζοντες στη φαρμακευτική θεραπεία της παχυσαρκίας

Φάρμακα με δράση σε υποδοχείς ορμονών (GLP-1 και  GIP) που διεγείρονται από την τροφή, υπάρχουν σε όλο το σώμα και έχουν νευρο- καρδιο –...

Ετικέτες