Ανοίγουν στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία

Το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας – Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η ανακοίνωση του σχεδίου επαναφοράς από τον Πρωθυπουργό

Από τη Δικαιοσύνη ξεκινά η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, καθώς ανοίγουν στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία (άμισθα και έμμισθα), Πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η ανταπόκριση της κοινωνίας στα δύσκολα μέτρα υπήρχε καθολική» τις ημέρες του Πάσχα σχολίασε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι οι επιδημιολογικές καμπύλες επισημαίνουν πως πηγαίνουμε καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Επεξεργαζόμαστε ήδη ένα σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα» εξήγησε ο ίδιος και έκανε λόγο για μια διαδικασία «σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη», για να «μην έχουμε πισωγυρίσματα». Στο πλαίσιο αυτό, «η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο» ανέφερε ο κ. Πέτσας, αλλά και από «οικονομικές δραστηριότητες με μικρότερο συνωστισμό», δηλαδή από το λιανεμπόριο, καθώς «έχουμε χρέος να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους», αλλά και πολίτες με χρόνια νοσήματα.

Με αυτά τα δεδομένα, «συμβολικά από τη Δικαιοσύνη» θα εκκινήσει η επαναφορά στην κανονικότητα, ενώ για την ελαχιστοποίηση φαινομένων συνωστισμού θα υπάρξουν προσομοιώσεις. «Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει κα κάποια στοιχεία την νέας κανονικότητας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εντάσσοντας σε αυτά την τις αποστάσεις και την έλλειψη χειραψιών και κοντινών επαφών.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα μέτρα μετάβασης στην πραγματική ζωή, επαναφέροντας τις ίδιες ημέρες και την «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Ενιαίο σχέδιο

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως ο οδικός χάρτης επανεκκίνησης της χώρας θα είναι πλήρης, αφού «στόχος μας είναι το σχέδιο να ανακοινωθεί στο σύνολό του, ώστε όλοι οι Έλληνες να ξέρουν τι τους ξημερώνει» σημείωσε ο ίδιος, με τις ανακοινώσεις να τοποθετούνται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να ενημερώσει διεξοδικά τις επόμενες ημέρες και την εθνική αντιπροσωπεία γνωστοποίησε ο κ. Πέτσας, κάνοντας λόγο για «εκπτώσεις» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αρχικά ζητούσε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, για να καταθέσει σήμερα επίκαιρη ερώτηση.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Μισέλ το απόγευμα

Στο μεσοδιάστημα, για την καλύτερη προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής, τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ θα έχει σήμερα στις 15.45 ο Πρωθυπουργός, καθώς «αυτό που έχει σημασία είναι «να φανεί σε όλους πολίτες της ΕΕ και στις αγορές ότι η Ευρώπη κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λύσει το πρόβλημα» σχολίασε ο κ. Πέτσας, μέσω ενός «κοινού μηχανισμού», όπως για παράδειγμα το ομόλογο. Αυτή η συναντίληψη αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής τηλεδιάσκεψης, αφού η Ευρώπη πρέπει να λύσει το πρόβλημα, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανησυχία για το Κρανίδι

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ανησυχητική» την κατάσταση στη δομή προσφύγων και μεταναστών ως προς τις συνθήκες εξάπλωσης του κορονοϊού, με την κυβέρνηση να μελετά πρωτόκολλα «σφραγίσματος» της ευρύτερης περιοχής, ώστε να αποκλειστεί περαιτέρω μετάδοση του ιού. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σφραγίσουμε την περιοχή από τη διασπορά του ιού» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας για «σχέδιο σε εξέλιξη» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πρωτομαγιά, όπως Πάσχα

Ερωτηθείς και για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήρε ως «υποδειγματική» τη συμπεριφορά όλων των Ελλήνων τις ημέρες του Πάσχα και υπενθύμισε πως και «για το επόμενο τριήμερο και για το επόμενο διάστημα» η καθημερινότητα των πολιτών θα περνά μέσα από τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Πηγή: https://www.protothema.gr/politics/article/998044/alert-petsas-anoigoun-stis-27-apriliou-upothikofulakeia-protodikeia-kai-eirinodikeia-enarxi-epistrofis-apo-ti-dikaiosuni/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 21.03.2023 – Στιγμιότυπα από το ACC 23

Ηρθανε οι πελαργοί (… χωρίς μωρά) να μας θυμίσουν ότι ήρθε η άνοιξη O Mίμης Παπαιωάννου ανήκει στη γενιά των άτυχων μπαλαδόρων που μεγαλούργησαν όσο το ποδόσφαιρο στην...

Εγκέφαλος και σωματική άσκηση: τα οφέλη της άσκησης σε γνωστικές δεξιότητες

Το βιβλίο «Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου» του John Ratey απευθύνεται στον μη-ειδικό αναγνώστη και εξερευνεί διεξοδικά την σχέση μεταξύ άσκησης και...

Επικαιροποιήθηκε η τράπεζα θεμάτων του ΔΟΑΤΑΠ για τίτλους Ιατρικής και Οδοντιατρικής

Νέα επικαιροποιημένη Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις ιατρών και οδοντιάτρων αναρτήθηκε στον  ιστότοπο του ΔΟΑΤΑΠ. Η  προηγούμενη τράπεζα θεμάτων είχε δημιουργηθεί πριν 17 χρόνια! Οι εξετάσεις αφορούν...

Ετικέτες