ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ: ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ COVID19

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στην επιστήμη όπως αυτό σήμερα κατά του κορωνοϊού. Σε τρεις μήνες από την εμφάνισή του χαρακτηρίστηκε το γενετικό του υλικό και η χημική του σύσταση και διασαφηνίστηκε ο μηχανισμός με τον οποίο προσβάλλει τον άνθρωπο. Σήμερα έχουν γίνει ήδη αιτήσεις ή τρέχουν διεθνώς 250 κλινικές μελέτες για την ανεύρεση φαρμάκων και 40 αιτήσεις για την αξιολόγηση εμβολίων.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

BioNTech SE και Pfizer Inc.

Εμβόλιο, Προκλινικό

Στις 17 Μαρτίου η Pfizer άρχισε να αναπτύσσει και να διανέμει το εμβόλιο COVID-19 της BioNTech S Η BioNTech σχεδιάζει να βάλει τον υποψήφιο σε κλινικές δοκιμές στα τέλη Απριλίου, στη Γερμανία και τις ΗΠΑ

Apeiron Inc.

Θεραπεία, Φάση 2

ARN01 ανασυνδυασμένο ACE2

Στις 2 Απριλίου η Apeiron θα χορηγήσει ARN01 σε 200 ασθενείς με Covid19 στην Αυστρία Γερμανία και Δανία

CytoDyn Inc.

Θεραπεία, κλινική δοκιμή Φάσης 2

leronlimab, πρωτεΐνη CCR5

Προτείνεται ως θεραπεία για ήπιες έως μέτριες αναπνευστικές επιπλοκές που εμφανίζονται σε ασθενείς με νόσο. Η τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη θα δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του leronlimab σε 75 ασθενείς.

Gilead Sciences Inc.

Θεραπεία, κλινικές δοκιμές Φάσης 3

Remdesivir

Η Gilead είναι ένας μακροχρόνιος ναρκωτής γνωστός για την ανάπτυξη της πρώτης μείζονος θεραπείας για την ηπατίτιδα-C στο Sovaldi. Μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη κλινική δοκιμή σε Wuhan και ΗΠΑ, δοκιμή remdesivir ως θεραπεία για ήπιες έως μέτριες μορφές πνευμονίας σε άτομα με τον ιό.

Heat Biologics Inc.

Εμβόλιο, Προκλινικό

Η Heat Biologics ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει εμβόλιο για το μυθιστόρημα κορονοϊού με το Πανεπιστήμιο του Miami Miller School of Med

Inovio Pharmaceuticals Inc.

Εμβόλιο με βάση το DNA, Προκλινικό

INO-4800

Το Inovio ήδη ξεκίνησε προκλινικές δοκιμές και μικρής κλίμακας κατασκευή.

Τζόνσον & Τζόνσον

Εμβόλιο

Στις 13 Μαρτίου, η J & J δήλωσε ότι ξεκίνησε προκλινικές δοκιμές σε πολλαπλούς υποψηφίους σε συνεργασία με την Beth Israel Deaconess Medical Center στη Βοστώνη, και μέχρι τον Μάρτιο του 30 είχε Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία μπορεί να έχει διερευνητικές δόσεις για το εμβόλιο που είναι διαθέσιμες έως τις αρχές του 2021 για επείγουσα χρήση

Μοντέρνα Inc.

Εμβόλιο με βάση το RNA, Φάση 1

mRNA-1273

Ο πρώτος ασθενής στη δοκιμή της Φάσης 1 έλαβε δόση του υποψηφίου για το εμβόλιο στις 16. Μαρτίου. Η μελέτη αναμένεται να εγγραφεί 45 υγιείς ενήλικες ασθενείς, μεταξύ των ηλικιών 18 και 55 ετών.

Novax Inc.

Εμβόλια, Προκλινικά

Είχε αρκετούς υποψηφίους σε προκλινικές μελέτες σε ζώα και ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια κλινική μελέτη Φάσης Ι μέχρι τον Ιούνιο.

Regeneron Pharmaceuticals Inc. / Φαρμακευτική Sanofi

1) Θεραπεία, Προκλινική

Τον Φεβρουάριο. 4, η Regeneron ανακοίνωσε ότι εργάζεται για την ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων ως θεραπείες για το COVID-19. Η πλατφόρμα VelocImune της εταιρείας χρησιμοποιεί γενετικώς μηχανοποιημένα ποντίκια με εξανθρωπισμένο ανοσοποιητικό σύστημα σε προκλιν

2) Κλινική δοκιμή φάσης 2/3

Kevzara, hmAbInterleukin 6

Ο FDA ενέκρινε προηγουμένως την Kevzara, μια θεραπεία που αναπτύχθηκε από την Regeneron και τη Sanofi, ως θεραπεία για ρευματοειδή αρθρίτιδα το 2017. Τώρα δοκιμάζει την Kevzara ως θεραπεία για ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρές λοιμώξεις Αυτή η τυχαιοποιημένη, διπλή τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή αναμένεται να εγγραφεί έως 400 ασθενείς.

Roche Holding AG

Θεραπεία, Φάση 3

Actemra, hmAbInterleukin 6

Το Roche ‘ s Actemra εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 2010 ως θεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας. εξετάσεις είναι φάρμακο σε 3000 ασθενείς με ιό της Κορόνα με σοβαρή πνευμονία.

Sanofi / Translate Bio Inc.

Εμβόλια, Προκλινικά

Δοκιμάζοντας ένα προκλινικό εμβόλιο υποψήφιο για σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) για το COVID-19 χρησιμοποιώντας την ανασυνδυασμένη πλατφόρμα DNA του Για να μπει ένα εμβόλιο σε κλινική δοκιμή φάσης 1 μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου 2021.

Φαρμακευτική Εταιρεία Τακέντα. Θεραπεία, Προκλινική

ΜΜ-888

Σχεδιάζει να δοκιμάσει hyperimmune globulins για άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλ Στο πλαίσιο της έρευνας της, η οποία θα διεξαχθεί στη Γεωργία, η Takeda δήλωσε ότι θα χρειαστεί πρόσβαση στο πλάσμα από άτομα που έχουν αναρρώσει από το COVID-19.

Vaxart Inc.

Εμβόλιο, Προκλινικό

Η Vaxart ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσε σχέδια για την ανάπτυξη εμβολίου όταν το έκανε αυτό Jan. 31. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή 1 στις ΗΠΑ το δεύτερο μισό του 2020. Από τον Μάρτιο του 31, έχει πέντε υποψηφίους για προκλινικές δοκιμές.

Vir Biotechnology Inc / Biogen Inc. Θεραπεία, Προκλινική

Για να δοκιμάσετε τα μονοκλωνικά αντισώματα ως θεραπεία για το COVID-19. Η κλινική εταιρεία διοικείται από τον George Scangos, πρώην CEO της Biogen. Το Biogen θα χειριστεί την κλινική κατασκευή αντισωμάτων του Vir.

Celularity Inc.

Θεραπεία, προκλινική

Φυσικό Killer (NK) κύτταρα που προέρχονται από βλαστοκύτταρα που καλλιεργούνται από εικονικό ιστό, τα νοσοκομεία συνήθως αντιμετωπίζουν ως ιατρικά απόβλητα Με την κάθαρση του FDA, η Celularity ξεκινά μια μικρή δοκιμή 86 ατόμων για να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα της ανοσοθεραπείας CYNK-001 για τη θεραπεία ενηλίκων που μολύνθηκαν από το COVID-19 Υπάρχουν τουλάχιστον δύο μελέτες σε εξέλιξη στην Κίνα που εξετάζουν επίσης εάν τα κύτταρα NK μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του COVID-19.

Επιμέλεια-Συγγραφή: Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,50% του ΑΕΠ η συνολική χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας το 2022

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας παρουσίασε αύξηση κατά 5,4% το 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη χρηματοδότηση του έτους 2021, αλλά μειώθηκε ως...

Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης

Τα σωματίδια που φτάνουν μέχρι τις κυψελίδες των πνευμόνων. Ποιοι είναι ευάλωτοι και πώς θα προστατευτούν. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξηγεί . Η αφρικανική σκόνη, που ξεκίνησε...

Υψηλότερος γενετικός κίνδυνος παχυσαρκίας σημαίνει σκληρότερη προσπάθεια για τα ίδια αποτελέσματα

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι θέλουν τώρα να δουν εάν τα ευρήματα γενικεύονται σε πιο αντιπροσωπευτικούς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Τα άτομα με υψηλότερο γενετικό...

Ετικέτες