Abiomed: Εμφύτευση στον πρώτο ασθενή μακροχρόνιας αφαιρούμενης αντλίας καρδιάς

Εμφύτευση πραγματοποιήθηκε στον πρώτο της ασθενή με την ελάχιστα επεμβατική αντλία καρδιάς που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμεύσει ως «γέφυρα προς την ανάρρωση» για άτομα που πάσχουν από σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με την Abiomed.

Η μικροσκοπική συσκευή εμφυτεύθηκε στον ασθενή μέσω μιας πρώιμης μελέτης σκοπιμότητας που η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει στον FDA, σύμφωνα με το fiercebiotech.com. Στόχος είναι η συμβολή στην ελάφρυνση του φορτίου του καρδιακού μυός, επιτρέποντάς του να ανακτήσει τη δύναμή του για να υποβληθεί σε διαδικασίες αναδιαμόρφωσης ή άλλες θεραπείες. Πρόκειται για λιγότερο επεμβατική προσέγγιση από τις συσκευές υποβοήθησης της κοιλίας, οι οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν τμήματα του ιστού που παρουσιάζει ανεπάρκεια και να αντλήσουν αίμα. Κι ενώ ο ασθενής περιμένει μεταμόσχευση, η Impella BTR της Abiomed εισάγεται φιδωτά στους θαλάμους της καρδιάς μέσω των αρτηριών. Μόλις τοποθετηθεί μέσα στην αριστερή κοιλία, μέσα στον καθετήρα ωθεί το αίμα προς το σώμα με ρυθμό άνω των έξι λίτρων ανά λεπτό.

«Αυτή η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουμε τους ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια παρέχοντας λιγότερο επεμβατική μακροχρόνια αιμοδυναμική υποστήριξη με στόχο την τελική βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας σε πολύ άρρωστους ασθενείς», δήλωσε η Jane Wilcox, M.D., επικεφαλής της θεραπείας και αποκατάστασης της καρδιακής ανεπάρκειας στο Northwestern Medicine Bluhm Cardiovascular Institute, η οποία βοήθησε στην εμφύτευση της συσκευής μαζί με τον Duc Thinh Pham, M.D., αναπληρωτή καθηγητή καρδιοχειρουργικής.

Η εταιρεία σχεδιάζει να εγγράψει τελικά 10 ασθενείς σε πέντε νοσοκομεία στην κλινική δοκιμή, οι οποίοι θα λάβουν υποστήριξη Impella BTR για διάστημα έως και ενός μήνα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο. Ο ασθενής παρακολουθείται ψηφιακά 24 ώρες το 24ωρο. Μετά από σημάδια βελτίωσης, ο ασθενής θα απαλλαγεί από τη συσκευή και το εμφύτευμα θα αφαιρεθεί.

Η μελέτη θα εξετάσει τη διάρκεια της παραμονής των συμμετεχόντων στο νοσοκομείο, καθώς και τις αλλαγές στην ποιότητα ζωής τους μετά από 90 ημέρες, εκτός από τους θανάτους από όλες τις αιτίες και τα ποσοστά καρδιαγγειακών επιπλοκών. Ο απώτερος σκοπός της εμφύτευσης της συσκευής είναι να μπορεί να στέλνει τον ασθενή στο σπίτι του με το εμφύτευμα και να παρέχει αιμοδυναμική υποστήριξη έως και ένα έτος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Abiomed έχει λάβει εγκρίσεις από τον FDA για παρόμοιες καρδιακές αντλίες σχεδιασμένες για ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, όπως επεμβάσεις για την επαναδιάνοιξη φραγμένων στεφανιαίων αρτηριών καθώς και μετά από καρδιακή προσβολή. Η εταιρεία έλαβε επίσης έγκριση από τον οργανισμό για το φορητό σύστημα υποστήριξης ζωής Breethe, το οποίο ανταλλάσσει οξυγόνο με διοξείδιο του άνθρακα στο αίμα για να παρακάμψει την καρδιά και τους δοκιμαζόμενους πνεύμονες ενός ασθενούς με COVID-19, αφού έλαβε επείγουσα έγκριση για τις αντλίες της σε καρδιακή ανεπάρκεια που σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Πηγή: https://virus.com.gr/abiomed-emfyteysi-ston-proto-astheni-makrochronias-afairoymenis-antlias-kardias/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η κύρια επιπλοκή της κολπικής μαρμαρυγής

Μεταξύ αυτών με κολπική μαρμαρυγή, η πιο συχνή επιπλοκή ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια (κίνδυνος για τη ζωή 41%). Ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής έχει αυξηθεί από...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 23.4.2024 – Καρδιακή Ανεπάρκεια

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 9 Ιουνίου(Θρησκεία, Οικογένεια, Celebrities) Υποψήφιοι καρδιολόγοι,KX ΠΑΣΟΚ: Α.Ρ Βρεττού ΑΤΤΙΚΟ, Στεφόπουλος    Κατερίνη, Ν. Τσιλιμίγκας  KX Λάρισα ΝΙΚΗ: Γ Σταυρόπουλος  ΚΧ ΛΑΟΣ  Φ Βόβολης Κανα ψήφο ρέεεε! Συνάδελφοι  τίτλους όπως...

Ποιά η επίδραση της ασπιρίνης στη μεταβολική δυσλειτουργία που σχετίζεται με τη στεάτωση του ήπατος?

Έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι η χορήγηση ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τη βαρύτητα της μεταβολικής δυσλειτουργίας που σχετίζεται με στεάτωση του ήπατος (Metabolic dysfunction-associated...

Ετικέτες