Υπουργείο Υγείας: Ξεκινούν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία – Όλες οι λεπτομέρειες

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινούν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία – Όλες οι λεπτομέρειες

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για να ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Εντός του Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μέχρι τέλος του μήνα θα αρχίσουν τα απογευματινά χειρουργεία πιλοτικά σε πρώτη φάση από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια βάση του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας τα απογευματινά χειρουργεία θα αναπτυχθούν και σε άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας και της Αττικής.

Απογευματινά χειρουργεία: Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι το νομοσχέδιο Γκάγκα που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή προσκάλεσε αντιδράσεις καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ιδιωτικές πληρωμές των ασθενών, εάν τουλάχιστον θέλουν να εξυπηρετηθούν από τα δημόσια νοσοκομεία.

Έτσι όποιος θα θέλει χειρουργηθεί άμεσα και να μην περιμένει μέχρι και δύο χρόνια στις λίστες αναμονής για πρωινό χειρουργείο, θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του ένα «γρηγορόσημο» για το απόγευμα.

Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνουν πληρωμή από την τσέπη των ασθενών για χειρουργό και αναισθησιολόγο κοντά στα 600 ευρώ ανά επέμβαση. Ωστόσο αναμένεται οι σχετικές αμοιβές να καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Πάντως η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει το δρόμο για απόλυτη απαξίωση των πρωινών χειρουργείων, καθώς οι περισσότεροι χειρουργοί είναι λογικό να επιλέγουν το απόγευμα με έξτρα πληρωμή παρά τα πρωινά χειρουργεία που είναι απολύτως δωρεάν.

Να σημειωθεί ότι οι όποιες δικλείδες ασφαλείας επιχειρηθεί να εφαρμοσθούν, θα καταστρατηγηθούν όπως και με τα απογευματινά ιατρεία όπου για να εξετασθεί κανείς από γιατρό πληρώνει από την τσέπη του το απόγευμα, ενώ τα πρωινά ιατρεία έχουν υποβαθμιστεί πλήρως με ατελείωτες αναμονές.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/01/blog-post_18.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Θεοδώρα Ψαλτοπούλου: Γιατί παραμένει ο βήχας μετά από μία ίωση

Προστατευτική μάσκα στο συνωστισμό και εμβολιασμό με την τέταρτη δόση στους άνω των 60 ετών, για την προστασία της ζωής τους, συνέστησε η καθηγήτρια...

Σπάτε τα χάπια στη μέση – Και άλλα τέσσερα λάθη που βλάπτουν την υγεία

Μερικές από τις πιο διαδεδομένες αντιλήψεις μας για τα φάρμακα, τον τρόπο λήψης και φύλαξής τους, αλλά και την ασφάλειά τους μπορεί να βλάψουν...

Πώς οι ιώσεις επηρεάζουν το καρδιαγγειακό σύστημα

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου ή έχουν συμπτώματα καρδιαγγειακής νόσου Οι ιογενείς ιώσεις που αυτή την...

Ετικέτες