Υπουργείο Υγείας: Ξεκινούν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία – Όλες οι λεπτομέρειες

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινούν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία – Όλες οι λεπτομέρειες

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για να ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Εντός του Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μέχρι τέλος του μήνα θα αρχίσουν τα απογευματινά χειρουργεία πιλοτικά σε πρώτη φάση από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια βάση του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας τα απογευματινά χειρουργεία θα αναπτυχθούν και σε άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας και της Αττικής.

Απογευματινά χειρουργεία: Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι το νομοσχέδιο Γκάγκα που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή προσκάλεσε αντιδράσεις καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ιδιωτικές πληρωμές των ασθενών, εάν τουλάχιστον θέλουν να εξυπηρετηθούν από τα δημόσια νοσοκομεία.

Έτσι όποιος θα θέλει χειρουργηθεί άμεσα και να μην περιμένει μέχρι και δύο χρόνια στις λίστες αναμονής για πρωινό χειρουργείο, θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του ένα «γρηγορόσημο» για το απόγευμα.

Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνουν πληρωμή από την τσέπη των ασθενών για χειρουργό και αναισθησιολόγο κοντά στα 600 ευρώ ανά επέμβαση. Ωστόσο αναμένεται οι σχετικές αμοιβές να καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Πάντως η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει το δρόμο για απόλυτη απαξίωση των πρωινών χειρουργείων, καθώς οι περισσότεροι χειρουργοί είναι λογικό να επιλέγουν το απόγευμα με έξτρα πληρωμή παρά τα πρωινά χειρουργεία που είναι απολύτως δωρεάν.

Να σημειωθεί ότι οι όποιες δικλείδες ασφαλείας επιχειρηθεί να εφαρμοσθούν, θα καταστρατηγηθούν όπως και με τα απογευματινά ιατρεία όπου για να εξετασθεί κανείς από γιατρό πληρώνει από την τσέπη του το απόγευμα, ενώ τα πρωινά ιατρεία έχουν υποβαθμιστεί πλήρως με ατελείωτες αναμονές.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/01/blog-post_18.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Θεραπεία επαναστένωσης στεφανιαίας αρτηρίας με απλή αγγειοπλαστική, αγγειοπλαστική με μπαλόνι πακλιταξέλης και με εμφύτευση ενδοπρόθεσης πακλιταξέλης: 10ετή αποτελέσματα της μελέτης ISAR-DESIRE 3

Με στόχο τη διερεύνηση της ιδανικής θεραπείας στην επαναστένωση ενός drug-eluting stent των στεφανιαίων αγγείων, στη μελέτη ISAR-DESIRE 3 συμπεριελήφθησαν 402 ασθενείς οι οποίοι...

Υποπαραθυρεοειδισμός: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Αν πάσχετε από υποπαραθυρεοειδισμό, το να αποφύγετε ορισμένες τροφές θα σας βοηθήσει να διαχειρίζεστε τα επίπεδα ορμονών και θρεπτικών συστατικών στο σώμα σας καλύτερα. Όταν...

Αλλαγές σε ΕΚΑΒ και Επείγοντα τους επόμενους μήνες

Αλλαγές σε ΕΚΑΒ και Επείγοντα τους επόμενους μήνες – Τι προανήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης Τι σχεδιάζει να αλλάξει στο ΕΚΑΒ η ΝΔ μετά τα 3 περιστατικά...

Ετικέτες