Υπουργείο Υγείας: Ξεκινούν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία – Όλες οι λεπτομέρειες

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινούν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία – Όλες οι λεπτομέρειες

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για να ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Εντός του Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μέχρι τέλος του μήνα θα αρχίσουν τα απογευματινά χειρουργεία πιλοτικά σε πρώτη φάση από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια βάση του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας τα απογευματινά χειρουργεία θα αναπτυχθούν και σε άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας και της Αττικής.

Απογευματινά χειρουργεία: Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι το νομοσχέδιο Γκάγκα που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή προσκάλεσε αντιδράσεις καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ιδιωτικές πληρωμές των ασθενών, εάν τουλάχιστον θέλουν να εξυπηρετηθούν από τα δημόσια νοσοκομεία.

Έτσι όποιος θα θέλει χειρουργηθεί άμεσα και να μην περιμένει μέχρι και δύο χρόνια στις λίστες αναμονής για πρωινό χειρουργείο, θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του ένα «γρηγορόσημο» για το απόγευμα.

Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνουν πληρωμή από την τσέπη των ασθενών για χειρουργό και αναισθησιολόγο κοντά στα 600 ευρώ ανά επέμβαση. Ωστόσο αναμένεται οι σχετικές αμοιβές να καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Πάντως η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει το δρόμο για απόλυτη απαξίωση των πρωινών χειρουργείων, καθώς οι περισσότεροι χειρουργοί είναι λογικό να επιλέγουν το απόγευμα με έξτρα πληρωμή παρά τα πρωινά χειρουργεία που είναι απολύτως δωρεάν.

Να σημειωθεί ότι οι όποιες δικλείδες ασφαλείας επιχειρηθεί να εφαρμοσθούν, θα καταστρατηγηθούν όπως και με τα απογευματινά ιατρεία όπου για να εξετασθεί κανείς από γιατρό πληρώνει από την τσέπη του το απόγευμα, ενώ τα πρωινά ιατρεία έχουν υποβαθμιστεί πλήρως με ατελείωτες αναμονές.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/01/blog-post_18.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 23.4.2024 – Καρδιακή Ανεπάρκεια

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 9 Ιουνίου(Θρησκεία, Οικογένεια, Celebrities) Υποψήφιοι καρδιολόγοι,KX ΠΑΣΟΚ: Α.Ρ Βρεττού ΑΤΤΙΚΟ, Στεφόπουλος    Κατερίνη, Ν. Τσιλιμίγκας  KX Λάρισα ΝΙΚΗ: Γ Σταυρόπουλος  ΚΧ ΛΑΟΣ  Φ Βόβολης Κανα ψήφο ρέεεε! Συνάδελφοι  τίτλους όπως...

Τι είναι ο «τεχνολογικός λαιμός»

Η επιπλέον πίεση στη σπονδυλική στήλη στον αυχένα σας μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση, πονοκεφάλους και δισκοκήλη. Το μέσο κεφάλι ενηλίκου ζυγίζει περίπου...

Ο εμβολιασμός είναι θύμα της ίδιας του της επιτυχίας

Η εξάλειψη νοσημάτων, όπως για παράδειγμα η πολιομυελίτιδα, έχει ως συνέπεια ορισμένοι άνθρωποι να μην βλέπουν τις επιπτώσεις των λοιμωδών νόσων που έχουν πλέον...

Ετικέτες