Υπουργείο Υγείας: Τι φέρνουν στους ασθενείς οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ

Υπουργείο Υγείας: Τι φέρνουν στους ασθενείς οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ


Τι θα αλλάξει για τους πολίτες όταν οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν ιδιωτικό ιατρείο που προωθεί το υπουργείο Υγείας

Η ανατροπή που ετοιμάζεται από το υπουργείο Υγείας για τις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και των πανεπιστημιακών, δεν θα αφήσουν «αλώβητους» τους πολίτες- ασθενείς.


Ειδικότερα πολύ σύντομα το υπουργείο υγείας προτίθεται να δώσει το πράσινο φως στους νοσοκομειακούς γιατρούς ώστε να κάνουν και ιδιωτικό έργο με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Να μπορούν δηλαδή να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο και να χειρουργούν και σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά μία φορά την εβδομάδα και υπό προϋποθέσεις. Εάν τελικώς το σχετικό νομοσχέδιο ψηφιστεί στη Βουλή, θα ανατραπούν πλήρως όλες οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία.


Αντίστοιχες διευκολύνσεις για να χειρουργούν στον ιδιωτικό τομέα προβλέπονται και για τους πανεπιστημιακούς που μέχρι σήμερα είχαν δικαίωμα για ιδιωτικό ιατρείο.


Ο φόβος βέβαια είναι τι θα γίνει με τους πολίτες και αν θα χρειασθεί κάποια στιγμή να πληρώνουν από την τσέπη τους στο δωρεάν ΕΣΥ.
Το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν θα επηρεαστούν οι ασθενείς από τη διαδικασία αυτή, αλλά στην πράξη άλλα θα ισχύουν.


Δεν είναι τυχαίο σύμφωνα ότι ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης δεν είναι υπέρμαχος της συγκεκριμένης αλλαγής στο εθνικό σύστημα υγείας, καθώς υπάρχουν φόβοι να αλλάξει πλήρως ο χαρακτήρας στο σύστημα όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.


Άλλωστε η εισήγηση για το νομοσχέδιο ανήκει στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.


Παράλληλα υπάρχει κίνδυνος το ΕΣΥ να μετατραπεί σε ένα παλαιό ΙΚΑ όπου οι γιατροί ουσιαστικά παρέπεμπαν τους ασθενείς από τις δημόσιες δομές στα ιδιωτικά τους ιατρεία, βάζοντας τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους. Ένα φαύλο σύστημα το οποίο μάλιστα να σημειωθεί ότι η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατήργησε με τότε υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη.


Αντίστοιχοι φόβοι υπάρχουν και για τα δημόσια νοσοκομεία και αν οι γιατροί θα προωθούν τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα για να εξετασθούν και να χειρουργηθούν και φυσικά όχι δωρεάν.


Ταυτόχρονα υπάρχει ανησυχία ότι οι γιατροί του δημοσίου που θα κάνουν ιδιωτικό έργο θα δίνουν προτεραιότητα στους ασθενείς τους που θα έχουν εξετάσει ή χειρουργήσει στον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας σε αναμονή όλους τους υπόλοιπους.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/10/blog-post_22.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ο εμβολιασμός με ενισχυτικές δόσεις τον τελευταίο καιρό στην ΕΕ είναι “απογοητευτικός”, δηλώνει αξιωματούχος του ΕΜΑ

Ο εμβολιασμός με ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 τον τελευταίο καιρό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «μάλλον απογοητευτικός», δήλωσε σήμερα αξιωματούχος, εν μέσω ανησυχιών...

Νέα θεραπεία για την υπέρταση: ένας διπλός ανταγωνιστής των υποδοχέων ενδοθηλίνης μείωσε αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση σε άτομα με ανθεκτική υπέρταση

Η απροσιτεντάνη, ένας διπλός ανταγωνιστής της ενδοθηλίνης, ήταν ανώτερη από το εικονικό φάρμακο για τη μείωση της ΑΠ και ήταν καλά ανεκτή σε ασθενείς...

Κωνσταντίνος Δ. Γαρδίκας. Nα Καταργήσουμε την Παθολογία;

Στη μακρά μου ιατρική ζωή έζησα τη δόξα της Παθολογίας, τη βαθμιαία καθίζηση της και τη σημερινή κατάντια της. Έτσι, η ιατρική μου αυτοβιογραφία...

Ετικέτες