Υπουργείο Υγείας: Σχέδιο 3 σημείων για το πιθανό κύμα από Φθινόπωρο – Τι περιλαμβάνει

Το υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται ενώ στη φαρέτρα του διαθέτει τρία βασικά όπλα έναντι των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές και το υπουργείο Υγείας στη χώρα μας ενόψει του επερχόμενου κύματος κορονοϊού από το Φθινόπωρο.
Και αυτό γιατί όσο η θερμοκρασία θα πέφτει τόσο θα αρχίσουμε να κλεινόμαστε σε εσωτερικούς χώρους γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης μίας νέας μετάλλαξης.
Εξάλλου σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα έχει προειδοποιήσει ότι η Μετάλλαξη Κένταυρος που μεταδίδεται με μεγαλύτερη ευκολία, θα επικρατήσει με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις νοσηλείες που έρχονται.
Από την πλευρά της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας εμφανίζεται ψύχραιμη ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης γνωστοποίησε σε πρόσφατη συνέντευξη του πώς δεν θα επιστρέψουμε σε υποχρεωτικά μέτρα ή μέτρα περιορισμού και απομόνωσης. Θα παραμείνουμε στη λογική των ισχυρών συστάσεων, ειδικά προς τον ευάλωτο πληθυσμό.


Τι περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Υγείας


Πάντως το υπουργείο Υγείας συνεχίζει την προετοιμασία του ενώ στη φαρέτρα του διαθέτει τρία βασικά όπλα έναντι των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά:


«Πλέον, βρισκόμαστε σε μια φάση της πανδημίας, κατά την οποία έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, αντιικά φάρμακα και παρά τις μεταλλάξεις, μπορούμε να προστατεύσουμε τους πολίτες»
Το σχέδιο που θα θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι:


Για πρώτη φορά φέτος θα νοσηλευθούν ασθενείς με covid και στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα το υπουργείο Υγείας έχει συνάψει ήδη σύμβαση με τις ιδιωτικές κλινικές ώστε να νοσηλεύουν ασθενείς με κορονοϊό αλλά όχι βαριά περιστατικά που χρειάζονται εντατική. Στα ιδιωτικά νοσοκομεία θα μεταφέρονται οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία αλλά όχι διασωλήνωση.


Τα εξαιρετικά βαριά περιστατικά που απαιτούν ΜΕΘ, θα συνεχίσουν να νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν και τη γνώση για την αντιμετώπισή τους.


Στην περίπτωση πάντως που αυξηθούν κατακόρυφα τα περιστατικά, στα δημόσια νοσοκομεία θα αυξηθούν οι απλές κλίνες covid. Όμως δεν θα μετατραπούν ολόκληρα νοσοκομεία σε covid ώστε να μην παρεμποδιστούν οι υπόλοιποι ασθενείς να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες θεραπείες.


Υποχρεωτική η χρήση μάσκας


Στην περίπτωση που καταγραφεί μεγάλη διασπορά τις επόμενες εβδομάδες, θα δοθεί το πράσινο φως να εφαρμοσθεί υποχρεωτικά και με ελέγχους, η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Ήδη άλλωστε είναι υποχρεωτική σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έστω κι αν δεν τηρείται από το σύνολο των πολιτών.


Επικαιροποιημένα εμβόλια


Ταυτόχρονα το υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια που θα έρθουν τους επόμενους μήνες στη χώρα μας, θα ενισχύσουν την άμυνα έναντι του κορονοϊού και των μεταλλάξεων. Βέβαια το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό με βάση τα όσα έχει δηλώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, γι’ αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να μην γίνει από μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/08/3.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Μελέτη: Αντιβιοτικά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίσει τα καρκινικά κύτταρα

Μια ομάδα αντιβιοτικών δρα με διαφορετικό τρόπο από τις τρέχουσες ανοσοθεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν την ιδιότητα να διαφεύγουν από...

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, η οποία θα εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία κοινά δικαιώματα στις...

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή

Τα ευρήματα νέας πληθυσμιακής μελέτης. Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιπλοκές της. Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή – μια επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία...

Ετικέτες