Υπουργείο Υγείας: Προς άρση του ασυμβίβαστου για τους ιατρούς του ΕΣΥ ώστε να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο από το υπουργείο Υγείας να αρθεί το ασυμβίβαστο για τους γιατρούς του ΕΣΥ προκείμενου να μπορούν να ασκούν και ως ιδιώτες το λειτούργημά τους.

Όπως υπογράμμισε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος για την κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη, πρέπει να αρθούν οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των πανεπιστημιακών – στρατιωτικών ιατρών και των ιατρών του ΕΣΥ προκειμένου να διευκολυνθεί η στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα «αποτελεί ύψιστης σημασίας το ζήτημα στελέχωσης των νοσοκομείων. Στο Εθνικό Σύστημα υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων. Υπάρχουν οι πανεπιστημιακοί, οι στρατιωτικοί και οι ιατροί του ΕΣΥ.Και συνέχισε:

«Οι πανεπιστημιακές θέσεις γίνονται ανάρπαστες γιατί οι πανεπιστημιακοί έχουν δικαίωμα άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος παράλληλα με το έργο τους μέσα στα νοσοκομεία. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι στρατιωτικοί. Είναι δύο κατηγορίες ιατρών που τιμούμε και θα τιμούμε. Πρέπει λοιπόν να προσφέρουμε τις ίδιες δυνατότητες σε όλους τους ιατρούς. Δυνατότητες που δίνονται σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να φεύγουν από την δική μας. Δίνοντας αυτές τις ευκαιρίες θα στελεχωθούν οι θέσεις των περιφερειακών νοσοκομείων. Δεν είναι καινοφανές αυτό, ισχύει στα περισσότερα συστήματα της Ευρώπης».

Βέβαια η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε πως για να προωθηθούν οι αλλαγές απαιτείται ευρύς δημόσιος διάλογος και πολιτική σύμπνοιαΕιδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Νοσοκομεία Ιδιωτικού Δικαίου
Τα νοσοκομεία που λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου(ΝΠΙΔ), είναι κατά 70% αποδοτικότερα από αυτά του Δημοσίου τομέα ως προς τη διαχείριση,την εξοικονόμηση πόρων και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ.Γκάγκα,χαρακτήρισε λάθος τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μη δώσει θετική ψήφο στη σύμβαση δωρεάς με πρόσχημα ότι το νοσοκομείο είναι ΝΠΙΔ. Αφού χαρακτήρισε στολίδι για τη Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο νοσοκομείο, απάντησε στη βουλευτή της Δώρας Αυγέρη ότι « η κυβέρνηση ξαναζεσταίνει σχέδια για να χαρίσει φιλέτα του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα»,λέγοντας ότι « κανείς δεν εκχωρεί Δημόσια Υγεία».

Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή: https://www.healthreport.gr/ypoyrgeio-ygeias-pros-arsi-toy-asymvivastoy-gia-toys-iatroys-toy-esy-oste-na-ergazontai-kai-ston-idiotiko-tomea/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις και από καρκίνο του πνεύμονα, με αυξανόμενες ενδείξεις επιπτώσεων και...

Κλινικές μελέτες: Νέα εμπόδια από επιτροπή του ΕΟΦ, μπλοκάρουν την εγκριτική διαδικασία

Αν και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει θέσει σε προτεραιότητα το θέμα της αύξησης του αριθμού των κλινικών μελετών για την ανάπτυξη νέων...

Βρετανία: Μόλις το 24% των πολιτών είναι ικανοποιημένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η ικανοποίηση στην Βρετανία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας μειώνεται εδώ και κάποια χρόνια, με την πανδημία να επιταχύνει την πτωτική αυτή πορεία. Η ικανοποίηση...

Ετικέτες