Υπουργείο Υγείας: Προς άρση του ασυμβίβαστου για τους ιατρούς του ΕΣΥ ώστε να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο από το υπουργείο Υγείας να αρθεί το ασυμβίβαστο για τους γιατρούς του ΕΣΥ προκείμενου να μπορούν να ασκούν και ως ιδιώτες το λειτούργημά τους.

Όπως υπογράμμισε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος για την κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη, πρέπει να αρθούν οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των πανεπιστημιακών – στρατιωτικών ιατρών και των ιατρών του ΕΣΥ προκειμένου να διευκολυνθεί η στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα «αποτελεί ύψιστης σημασίας το ζήτημα στελέχωσης των νοσοκομείων. Στο Εθνικό Σύστημα υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων. Υπάρχουν οι πανεπιστημιακοί, οι στρατιωτικοί και οι ιατροί του ΕΣΥ.Και συνέχισε:

«Οι πανεπιστημιακές θέσεις γίνονται ανάρπαστες γιατί οι πανεπιστημιακοί έχουν δικαίωμα άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος παράλληλα με το έργο τους μέσα στα νοσοκομεία. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι στρατιωτικοί. Είναι δύο κατηγορίες ιατρών που τιμούμε και θα τιμούμε. Πρέπει λοιπόν να προσφέρουμε τις ίδιες δυνατότητες σε όλους τους ιατρούς. Δυνατότητες που δίνονται σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να φεύγουν από την δική μας. Δίνοντας αυτές τις ευκαιρίες θα στελεχωθούν οι θέσεις των περιφερειακών νοσοκομείων. Δεν είναι καινοφανές αυτό, ισχύει στα περισσότερα συστήματα της Ευρώπης».

Βέβαια η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε πως για να προωθηθούν οι αλλαγές απαιτείται ευρύς δημόσιος διάλογος και πολιτική σύμπνοιαΕιδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Νοσοκομεία Ιδιωτικού Δικαίου
Τα νοσοκομεία που λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου(ΝΠΙΔ), είναι κατά 70% αποδοτικότερα από αυτά του Δημοσίου τομέα ως προς τη διαχείριση,την εξοικονόμηση πόρων και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ.Γκάγκα,χαρακτήρισε λάθος τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μη δώσει θετική ψήφο στη σύμβαση δωρεάς με πρόσχημα ότι το νοσοκομείο είναι ΝΠΙΔ. Αφού χαρακτήρισε στολίδι για τη Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο νοσοκομείο, απάντησε στη βουλευτή της Δώρας Αυγέρη ότι « η κυβέρνηση ξαναζεσταίνει σχέδια για να χαρίσει φιλέτα του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα»,λέγοντας ότι « κανείς δεν εκχωρεί Δημόσια Υγεία».

Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή: https://www.healthreport.gr/ypoyrgeio-ygeias-pros-arsi-toy-asymvivastoy-gia-toys-iatroys-toy-esy-oste-na-ergazontai-kai-ston-idiotiko-tomea/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 06.02.2023 – Καρδιακή Αμυλοείδωση

Μπήκαμε στο Τριώδειο. Aπό την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου έως το Μεγάλο Σάββατο, Συνάδελφοι-Συναδέλφισες Και οι μετεωρολόγοι στην ομάδα των διαφωνούντων.  Ακολουθώντας τον μετεωρολόγο της αρεσκείας σου...

Οι Αναστολείς Αντλίας Πρωτονίων Αυξάνουν τον Κίνδυνο Καρδιαγγειακών Συμβαμάτων στους Διαβητικούς

Οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και παίρνουν αναστολείς αντλίας πρωτονίων έχουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών συμβαμάτων και θανάτου από όλα τα αίτια συγκριτικά με αυτούς...

Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη 

Μια ανασκόπηση κλινικών δοκιμών διαπίστωσε ότι η υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης D συσχετίστηκε με 15% μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε ενήλικες με προδιαβήτη....

Ετικέτες