Ξεκινούν τα ραντεβού 50.000 ηλικιωμένων μέσω άυλης συνταγογράφησης

Πρεμιέρα κάνει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των εμβολιαζόμενων ηλικιωμένων άνω των 85 ετών, θέτοντας  το επιχειρησιακό πρόγραμμα στη «ρότα» του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Απόστολος Πιερακάκης, ο πληθυσμός των 50.000 πολιτών άνω των 85 ετών, για τους οποίους ο εμβολιασμός θα αρχίσει στις 16 Ιανουαρίου,  μπορεί να κλείσει ραντεβού ως εξής:

-Μέσω φαρμακείου έχοντας μαζί ΑΜΚΑ και ταυτότητα.

-Μέσω ΚΕΠ: Προσκομίζοντας ΑΜΚΑ και ταυτότητα. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να του κλείσει ραντεβού τρίτο πρόσωπο χωρίς να χρειάζεται να προγραμματίσει επίσκεψη σε αυτά, όπως ισχύει για τα ΚΕΠ λόγω περιοριστικών μέτρων.

-Μέσω της άυλης συνταγογράφησης: Ήδη έχει αρχίσει η αποστολή μηνυμάτων. Όσοι λάβουν μήνυμα θα πρέπει να απαντήσουν με τον κωδικό τους στο 13034 μέσα σε 72 ώρες.

-Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr : Από εκεί οι πολίτες μπορούν αν ελέγξουν εάν ανήκουν στις πληθυσμιακές ομάδες που έχουν προτεροποιηθεί.  Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται το AMKA και οι κωδικοί του taxisnet για να κλείσουν οι πολίτες ραντεβού, επιλέγοντας εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και χρονικό διάστημα που επιθυμούν.

Κωδικοί

Σημειώνεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να κρατήσουν τους κωδικούς και να τους έχουν εκτυπωμένους ή στο  κινητό –στην περίπτωση που έκλεισαν το ραντεβού μέσω φαρμακείου, ΚΕΠ ή πλατφόρμας- για να τους επιδείξουν όταν θα προσέλθουν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Αλλαγή ραντεβού

Είναι δυνατή μια φορά και μπορεί να γίνει μέχρι και 72 ώρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού.

Ακόμη, σε περίπτωση που κρίνεται ότι ο πολίτης ανήκει στην ηλικιακή ομάδα ή σε ευπαθή ομάδα, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν ανακοινώσει οι ειδικοί, όπως διευκρίνισε ο κ. Πιερακάκης, υπάρχει στην πλατφόρμα η δυνατότητα να αιτηθεί τον εμβολιασμό του.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους αποσαφήνισε ότι προς το παρόν λόγω των τεχνικών προδιαγραφών του εμβολίου της Pfizer (θερμοκρασίες ψύξης) δεν είναι δυνατός ο εμβολιασμός κατ’οίκον  για τους ηλικιωμένους. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας έχει διασφαλίσει  από την Ε.Ε. 24 εκ .δόσεις εμβολίων που της αναλογούν, ώστε να εμβολιαστούν 15 εκ. πολίτες.

Σχετικά με την εξέλιξη του σχεδιασμού του εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδες η πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής ΕμβολιασμώνΜαρία Θεοδωρίδου εξήγησε ότι οι δόσεις θα χορηγηθούν βαθμηδόν, συνεχίζοντας με τις ηλικιακές ομάδες 80-85 ετών και «κατεβαίνοντας» ηλικιακά σε πολίτες έως 70 ετών.

Πηγή: https://virus.com.gr/xekinoyn-ta-rantevoy-50-000-ilikiomenon-meso-aylis-syntagografisis/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΚΑΒ: 65 αθλητές χρειάστηκαν προνοσοκομειακή φροντίδα κατά την διάρκεια του Ημιμαραθωνίου

Σε 65 αθλητές και αθλήτριες του 11ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, παρείχε επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα το...

Αιφνίδιος θάνατος

Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος – πρόληψη και αντιμετώπιση Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι ο απροσδόκητος, ο «ξαφνικός» θάνατος, που συμβαίνει σε άτομο που φαίνεται υγιές ή...

Στατίνες: Έχουν Χρησιμότητα στην Αντιμετώπιση της Ανθεκτικής Κατάθλιψης;

Μία νέα τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη που δημοσιεύτηκε προσφάτως θέλησε να εξετάσει αν η χορήγηση σιμβαστατίνης μπορεί να προσφέρει οφέλη στους ασθενείς με ανθεκτική κατάθλιψη. Από...

Ετικέτες