Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι για ατασθαλίες και παρατυπίες στα νοσοκομεία – Ποιοι θα τις πραγματοποιούν

Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι για ατασθαλίες και παρατυπίες στα νοσοκομεία – Ποιοι θα τις πραγματοποιούν

Αρχίζουν έλεγχοι στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας από το υπουργείο Υγείας

Ξεκινούν από το υπουργείο Υγείας σαρωτικοί έλεγχοι για ατασθαλίες και παρατυπίες στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργείο Υγείας προχωρά στην στελέχωση της υπηρεσίας που έχει δημιουργήσει για τον εσωτερικό έλεγχο στα δημόσια νοσοκομεία.

Ειδικότερα ο εσωτερικός έλεγχος θα γίνεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εντοπίζονται καταρχάς πιθανές παραβάσεις, αστοχίες αλλά και ενδεχόμενες ατασθαλίες, ενώ στο στόχαστρο των ελεγκτών θα μπούνε και όλα τα οικονομικά δεδομένα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Άλλωστε έχει διαπιστωθεί πως στα νοσοκομεία λόγω των μεγάλων αγορών και προμηθειών που γίνονται, υπάρχουν ανοικτά «παραθυράκια» για απ’ ευθείας αναθέσεις αλλά και ατασθαλίες κάθε λογής.

«Ράμπο Υγείας» στα νοσοκομεία

Πάντως οι νέοι «ράμπο Υγείας» δημιουργήθηκαν με ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) καθώς ορίστηκαν ειδικά στελέχη που θα αποτελούν τις ομάδες ελέγχου.

Οι Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου συστήθηκαν σε συνεργασία του υπουργείου Υγείας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ήδη πραγματοποιήθηκε μία πρώτη αναγνωριστική συνάντηση με τους νέους Προϊσταμένους των Μονάδων των Υγειονομικών Περιφερειών, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Υπουργείο Υγείας ώστε να εκπονηθεί το πλάνο λειτουργίας των νέων «Ράμπο Υγείας».

Έρχονται έλεγχοι στα νοσοκομεία

Προς ώρας βέβαια αναζητείται ο ακριβής τρόπος λειτουργίας τους αλλά και οι συνεργασίες που θα απαιτηθούν στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ και οι ίδιες οι Μονάδες Ελέγχου θα πρέπει και να στελεχωθούν.

Γι αυτό και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε η διάρθρωση των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου αλλά και οι αρμοδιότητές τους ενώ σύμφωνα και με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο που συντονίζει τους ελέγχους, προετοιμάστηκε και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι έλεγχοι δεν θα πραγματοποιούνται μόνο στα Νοσοκομεία αλλά και στα Κέντρα Υγείας.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/03/blog-post_19.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τι αλλάζει στις οδηγίες του ΠΟΥ για τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19 

Nέο οδικό χάρτη για τη χρήση εμβολίων έναντι της Covid-19 κατάρτησε η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Ανοσοποίηση (SAGE) του ΠΟΥ. Νεότερα δεδομένα, όπως είναι  οι παρόντες...

 ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Η καταγραφή σημάτων που παράγονται από το ανθρώπινο σώμα αποτελεί σημαντικό μέρος της διαγνωστικής καρδιολογίας. Η σύγχρονη τεχνολογία μας προσφέρει τη μεταφορά μεγάλου όγκου...

Καμπανάκι για την υπερβολική κατανάλωση αλατιού

Η υψηλή περιεκτικότητα νατρίου σε τρόφιμα και ποτά μάς εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και εγκεφαλικού, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Εκτός τροχιάς...

Ετικέτες