Το θαύμα του εμβολιασμού-Το Ισραήλ επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα

Με σχεδόν το μισό πληθυσμό του Ισραήλ να έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, η χώρα ανοίγει ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της. 

Το Ισραήλ άρει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, καθώς μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι 95,8% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας και θανάτου. Από την Κυριακή, καταστήματα, βιβλιοθήκες και μουσεία μπορούν να ανοίξουν, αλλά απαιτούνται κοινωνικές αποστάσεις και μάσκες.

Το υπουργείο Υγείας λέει ότι είναι το πρώτο στάδιο της επιστροφής στην κανονική ζωή. Το Ισραήλ έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο. Περισσότερο από το 49% των ανθρώπων έλαβαν τουλάχιστον μία δόση .

Η χώρα εισήλθε στο τρίτο lockdown στις 27 Δεκεμβρίου μετά την επανεμφάνιση του ιού. Σύμφωνα με τα μέτρα χαλάρωσης, οι άνθρωποι μπορούν πλέον να εισέρχονται σε εμπορικά κέντρα και τουριστικά αξιοθέατα όπως ζωολογικούς κήπους.

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται πιστοποιητικού εμβολιασμού 

Πολλές άλλες εγκαταστάσεις είναι πλέον σε θέση να ανοίξουν ξανά, όπως γυμναστήρια, ξενοδοχεία και συναγωγές. Ωστόσο, απαιτούν ένα «πράσινο διαβατήριο», ένα πιστοποιητικό που μπορεί να ληφθεί μόνο όταν κάποιος έχει εμβολιαστεί. Ένας μικρός αριθμός ατόμων που έχουν αναρρώσει από τον ιό και δεν είναι επί του παρόντος επιλέξιμα για το εμβόλιο μπορούν επίσης να λάβουν το πιστοποιητικό.

Το διαβατήριο, το οποίο περιέχεται σε μια εφαρμογή, εκδίδεται από το υπουργείο Υγείας και θα ισχύει για έξι μήνες, μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση .

Τα πλήθη επιτρέπονται πλέον σε συναυλίες και οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν ανοίξει ξανά με χωρητικότητα 75%, αλλά έχουν ανώτατο όριο 300 ατόμων μέσα και 500 έξω . Παρά τη χαλάρωση των περιορισμών, το αεροδρόμιο του Ισραήλ θα παραμείνει κλειστό για άλλες δύο εβδομάδες.

Ας σημειωθεί ότι το Σάββατο, το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι μελέτες αποκάλυψαν ότι ο κίνδυνος ασθένειας από τον ιό έχει μειωθεί 95,8% μεταξύ των ατόμων που είχαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer. Διαπίστωσε επίσης ότι το εμβόλιο ήταν 98% αποτελεσματικό στην πρόληψη πυρετού ή αναπνευστικών προβλημάτων.

ΠΗΓΗ: BBC,https://www.news4health.gr/ygeia/6609/to-thayma-tou-emvoliasmoy-to-israil-epistrefei-stadiaka-stin-kanonikotita

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη αξιολογεί τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας

Η απεικονιστική μέθοδος που μετρά το ασβέστιο στις αρτηρίες και τα μεγέθη των θαλάμων της καρδιάς και του καρδιακού μυός θα μπορούσε να εντοπίσει...

Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ

Αυστηρά και πολύ συγκεκριμένα είναι τα κριτήρια εισαγωγής ασθενών σε ΜΕΘ, σύμφωνα με κείμενο που συνέταξε η Επιτροπή ΜΕΘ και υπέγραψε ομοφώνως το 2020...

Εμβόλια: Ποια λοιμώδη νοσήματα αντιμετωπίζονται

Ασπίδα αποτελεί ο εμβολιασμός έναντι των λοιμωδών νοσημάτων τονίστηκε ε εκδήωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, με...

Ετικέτες