Το φάρμακο EXO-CD24 από το Ισραήλ στην Ελλάδα

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την συνάντηση και τη συμφωνία στο Ισραήλ, μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού που παρασκευάζεται από τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ξεκίνησαν οι επαφές ανάμεσα στις δυο χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία για το φάρμακο «EXO-C24», ανάμεσα στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ που παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο.

Στο τηλεφώνημα συμφωνήθηκε μάλιστα η άμεση έναρξη της κλινικής έρευνας και στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό το φάρμακο

Το φάρμακο αυτό καταπολεμά την επίδραση της κυτοκίνης – μια δυνητικά θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση στην λοίμωξη του κορωνοϊού που πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλούς από τους θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια.

Το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιεί εξωσώματα – μικροσκοπικούς σάκους μεταφοράς που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων – για να «παραδώσουν» μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD24 στους πνεύμονες, τα οποία ερευνά εδώ και δεκαετίες ο καθηγητής Αρμπέρ «Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και έχει έναν πολύ γνωστό και σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος» δήλωσε ο ερευνητής Σίραν Σαπίρα του εργαστηρίου του Αρμπέρ.

Η πρωτεΐνη αυτή βοηθά στο να «ηρεμήσει» το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και στην συγκράτηση της επίδρασης της κυτοκίνης.

«Το παρασκεύασμα είναι εισπνεόμενο -μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, επί πέντε ημέρες» είπε ο καθηγητής Αρμπέρ.

«Κατευθύνεται απευθείας στην καρδιά αυτή της επίδρασης –στους πνεύμονες– και έτσι, σε αντίθεση με άλλους τύπους, που συγκρατούν επιλεκτικά μια συγκεκριμένη κυτοκίνη ή λειτουργούν ευρέως αλλά προκαλούν πολλές σοβαρές παρενέργειες, το EXO-CD24 χορηγείται τοπικά, λειτουργεί ευρέως και χωρίς παρενέργειες».

Πηγή: https://www.iapopsi.gr/to-farmako-exo-cd24-apo-to-israil-stin-ellada/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Smartphones: Τελικά πόσο μας βλάπτει η ακτινοβολία που εκπέμπουν;

Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται συχνά για μεγάλες χρονικές περιόδους από ανθρώπους όλων των ηλικιών στις μέρες μας. Από τότε που το κινητό μπήκε στη ζωή...

Οδηγός βιοδεικτών και για τους Έλληνες ασθενείς από την ΕΛΛΟΚ

Ένας νέος οδηγός που στόχο έχει να βοηθήσει τους ασθενείς που θα λάβουν εξατομικευμένη θεραπεία να κατανοήσουν καλύτερα τους ελέγχους καρκινικών βιοδεικτών για ορθότερη...

Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς

Νέες μελέτες ρίχνουν φως στη σχέση της ψυχολογικής κατάστασης ενός ατόμου και την εμφάνιση καρδιολογικών παθήσεων - Για τη μυοκαρδιοπάθεια από στρες / καταπόνηση...

Ετικέτες