Θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για χορήγηση του μονοδοσικού Johnson & Johnson στην Ελλάδα

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μειώνει στις 8 εβδομάδες το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης του AstraZeneca.IATRONET
Θετική γνωμοδότηση για τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και στην Ελλάδα, υπέβαλε στο υπουργείο Υγείας η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Η πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους τις γνωμοδοτήσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών φορέων, προκειμένου να αρθεί η προσωρινή αναστολή χορήγησης του εμβολίου.
Σύμφωνα με την κ. Θεοπδωρίδου, το εμβόλιο παρέχει προστασία 80% από σοβαρή νόσηση, κατά 90% από νοσηλεία και κατά 100% για θάνατο από CoViD-19.
Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις εγκύους, είπε πως για ένα διάστημα δεν θα χορηγείται, μέχρι να υπάρξουν νεότερα δεδομένα.
Επισήμανε, δε, πως όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μειώνει στις 8 εβδομάδες το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης με το AstraZeneca, με μικρή επίπτωση στην ανοσολογική απάντηση.
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson ξεκινούν από τις 5 Μαϊου.
Για την αλλαγή του μεσοδιαστήματος μεταξύ των δόσεων, τόνισε πως από απόψε η πλατφόρμα των ραντεβού θα προσαρμοστεί ανάλογα, ώστε να γίνονται αλλαγές.
Ανακοίνωσε, επίσης, πως ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40 – 44, με AstraZeneca, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45 – 49, με όλα τα εμβόλια.Ηλικίες
Για τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα, επισήμανε τα εξής:Στους άνω των 85 ετών, έχει εμβολιαστεί το 62% και φτάνει στο 67% με τα ραντεβού.Στις ηλικίες 80 – 84, έχει εμβολιαστεί το 62% και με τα ραντεβού φτάνει το 67%.Στις ηλικίες 75 – 79 ετών, έχει εμβολιαστεί το 71% (78% με τα ραντεβού).Στις ηλικίες 65 – 69 ετών, έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 75%.Στις ηλικίες 60 – 64 ετών, έχει εμβολιαστεί το 51% (64% με τα ραντεβού).Στις ηλικίες 55 – 59 ετών, έχει κλείσει ραντεβού το 53%.Στις ηλικίες 50 – 54 ετών, έχει κλείσει ραντεβού το 43%.
Μεταλλάξεις
Η κ. Θεοδωρίδου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ για περιστατικά μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ από εμβολιασμό με Pfizer, σημείωσε πως διερευνώνται και δεν έχουν ακόμη ταυτιστεί με τους εμβολιασμούς.
Για την ινδική μετάλλαξη, είπε πως φέρει στοιχεία από τη βρετανική και τη νοτιοαφρικανική. Όπου έχει επικρατήσει η βρετανική – είπε – δεν αφήνει να επικρατήσει άλλη μετάλλαξη.


Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/04/johnson-johnson_27.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Συντονισμένη ευρωπαϊκή προσπάθεια για διάγνωση και θεραπεία του παιδιατρικού καρκίνου

Η αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικους προβληματίζει την Ευρώπη και όλα τα κράτη μέλη και φυσικά την Ελλάδα...

Τα υψηλά επίπεδα νιασίνης συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου

Εδώ και δεκαετίες, περισσότερες από 50 χώρες, έχουν επιβάλλει τον εμπλουτισμό βασικών τροφίμων όπως το αλεύρι, τα δημητριακά και η βρόμη, με νιασίνη. Στον εντοπισμό...

Πανεπιστήμια: η διαιώνιση της ανοχής στη βία

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων ανέχονται αδιάφορα επί...

Ετικέτες