Θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για χορήγηση του μονοδοσικού Johnson & Johnson στην Ελλάδα

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μειώνει στις 8 εβδομάδες το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης του AstraZeneca.IATRONET
Θετική γνωμοδότηση για τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και στην Ελλάδα, υπέβαλε στο υπουργείο Υγείας η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Η πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους τις γνωμοδοτήσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών φορέων, προκειμένου να αρθεί η προσωρινή αναστολή χορήγησης του εμβολίου.
Σύμφωνα με την κ. Θεοπδωρίδου, το εμβόλιο παρέχει προστασία 80% από σοβαρή νόσηση, κατά 90% από νοσηλεία και κατά 100% για θάνατο από CoViD-19.
Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις εγκύους, είπε πως για ένα διάστημα δεν θα χορηγείται, μέχρι να υπάρξουν νεότερα δεδομένα.
Επισήμανε, δε, πως όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μειώνει στις 8 εβδομάδες το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης με το AstraZeneca, με μικρή επίπτωση στην ανοσολογική απάντηση.
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson ξεκινούν από τις 5 Μαϊου.
Για την αλλαγή του μεσοδιαστήματος μεταξύ των δόσεων, τόνισε πως από απόψε η πλατφόρμα των ραντεβού θα προσαρμοστεί ανάλογα, ώστε να γίνονται αλλαγές.
Ανακοίνωσε, επίσης, πως ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40 – 44, με AstraZeneca, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45 – 49, με όλα τα εμβόλια.Ηλικίες
Για τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα, επισήμανε τα εξής:Στους άνω των 85 ετών, έχει εμβολιαστεί το 62% και φτάνει στο 67% με τα ραντεβού.Στις ηλικίες 80 – 84, έχει εμβολιαστεί το 62% και με τα ραντεβού φτάνει το 67%.Στις ηλικίες 75 – 79 ετών, έχει εμβολιαστεί το 71% (78% με τα ραντεβού).Στις ηλικίες 65 – 69 ετών, έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 75%.Στις ηλικίες 60 – 64 ετών, έχει εμβολιαστεί το 51% (64% με τα ραντεβού).Στις ηλικίες 55 – 59 ετών, έχει κλείσει ραντεβού το 53%.Στις ηλικίες 50 – 54 ετών, έχει κλείσει ραντεβού το 43%.
Μεταλλάξεις
Η κ. Θεοδωρίδου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ για περιστατικά μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ από εμβολιασμό με Pfizer, σημείωσε πως διερευνώνται και δεν έχουν ακόμη ταυτιστεί με τους εμβολιασμούς.
Για την ινδική μετάλλαξη, είπε πως φέρει στοιχεία από τη βρετανική και τη νοτιοαφρικανική. Όπου έχει επικρατήσει η βρετανική – είπε – δεν αφήνει να επικρατήσει άλλη μετάλλαξη.


Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/04/johnson-johnson_27.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Καρκίνος: Οι πέντε συχνότερες μορφές που χτυπούν άνδρες και γυναίκες στην Ελλάδα

Βαθύ το αποτύπωμα του καρκίνου στην Ελλάδα - Οι νέες διαγνώσεις, οι θανατοι ετησίως και η πρόληψη Δυσοίωνες παραμένουν για μια ακόμη χρονιά εορτασμού της Παγκόσμιας...

Τι να προσέξουμε για να μην μας «προδώσει» η καρδιά μας από το κρύο

Ποιες είναι οι επιδράσεις του ψύχους στο καρδιαγγειακό και τι προσέχουμε για να μην μας προδώσει η καρδιά μας. Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει προκαλέσει συναγερμό...

Υπέρταση: Η εντατική ρύθμιση της πίεσης βελτιώνει τη ΔΟΜΗ του εγκεφάλου!

Η βελτίωση αυτή σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο αναπτύξεως νευροεκφυλιστικών διαταραχών, λένε οι ερευνητές Αν έχετε υπέρταση, σίγουρα γνωρίζετε ότι ρυθμίζοντάς την μειώνετε τον κίνδυνο να...

Ετικέτες