Θεοδωρίδου: Όσοι έχουν νοσήσει πρέπει να κάνουν μία δόση εμβολίου

Όσοι έχουν νοσήσει, πριν ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, πρέπει να κάνουν μία δόση mRNA εμβολίου, ανεξάρτητα από το ποιο εμβόλιο είχαν κάνει ως πρώτη δόση. Τα άτομα αυτά δεν είναι ανάγκη να κάνουν 3η δόση, όπως είπε η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά την 3η δόση, επισήμανε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι παρόμοιες και συχνά πιο ήπιες, σε σχέση με τις άλλες δύο δόσεις. Τόνισε μάλιστα ότι οι μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν κάνει την 3η δόση έχουν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν και 10 φορές μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Από την πλευρά του ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι ήδη έχουν κάνει την 3η δόση 120.000 άτομα και άλλα 50.000 έχουν κλείσει ραντεβού. Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 12.420.000 εμβοιλιασμοί και περίπου 6.250.000 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί στο 59,5% του γενικού πληθυσμού και 69% των ενηλίκων. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην Ευρώπη είναι 63,2% και 74,3%.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, περίπου 50.500 άτομα έχουν κλείσει το ραντεβού τους για την πρώτη δόση. Στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατάκοιτων ατόμων έχουν υποβληθεί συνολικά 12.000 αιτήσεις και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 10.000 άτομα. Από αύριο ξεκινά ο εμβολιασμός σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τέλος, η κα Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ που έδειξε ότι στους τελευταίους 15 μήνες περίπου 120.000 παιδιά έχασαν τον ένα γονιό τους λόγω της πανδημίας και 25.000 παιδιά το άτομο που τους φρόντιζε. Μάλιστα, βρέθηκε ότι σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων από covid-19 ένα παιδί χάνει το γονιό του ή το φροντιστή του. Η καθηγήτρια κάλεσε όλους γονείς να εμβολιαστούν, αν όχι για τον εαυτό τους, τουλάχιστον για το καλό των παιδιών τους.

Πηγή: https://virus.com.gr/theodoridoy-osoi-echoyn-nosisei-prepei-na-kanoyn-mia-dosi-emvolioy/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σπάνιες Παθήσεις: Ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας

Με σύνθημα «Unite for change! Unite for equity!»  εορτάζεται η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων αποσκοπώντας να ενισχύσει την εξωτερίκευση και κοινοποίηση του προβλήματος εκ μέρους των ασθενών,...

Νέο Πρότυπο Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών

Υπό την επιστημονική διεύθυνση του παγκοσμίου φήμης αγγειο-καρδιο-θωρακοχειρουργού καθηγητή Αυξέντιου Καλαγκού η Ευρωκλινική Αθηνών ίδρυσε το νέο πρότυπο Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών. Στο εγχείργημα συμμετέχουν έμπειροι ιατροί με πολυετή...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 27.2.2024 – Θρόμβωση-Αιμόσταση

ΤΑVI: FROM CONCEPT TO REALITY Στις 16/2 πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο  Αlain Cribier,  o άνθρωπος που πρωτο εμφύτευσε διακαθετηριακά   αορτική βαλβίδα στις  16...

Ετικέτες