Τα ενδιάμεσα δεδομένα για το εμβόλιο της Moderna

Τα νεότερα στοιχεία για τα ενδιάμεσα δεδομένα ανθεκτικότητας από την 1η Φάση της μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας για το εμβόλιο mRNA-1273 ανακοίνωσε η Moderna με μια επιστολή στο New England Journal of Medicine (NEJM).

Όπως προκύπτει από τα ανακοινωθέντα, προστατευμένο είναι το ανοσοποιητικό σύστημα για 119 ημέρες, δηλαδή τρεις μήνες μετά την λήψη της δεύτερης δόση των 100 μg, αφού διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα των δεσμευτικών και εξουδετερωτικών αντισωμάτων παρέμειναν υψηλά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι τα αποτελέσματα ήταν σταθερά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, 18-55, 56-70 και 71+.

Η Alicia T. Widge M.D., εκ του Ερευνητικού Κέντρου Εμβολίων, NIAID, NIH σημείωσε ότι «το mRNA-1273 παρήγαγε υψηλά επίπεδα δέσμευσης και εξουδετερωτικά αντισώματα που μειώθηκαν ελαφρώς με την πάροδο του χρόνου, όπως αναμενόταν, αλλά παρέμειναν αυξημένα σε όλους τους συμμετέχοντες τρεις μήνες μετά».

Οι ερευνητές κάνουν λόγο για ανθεκτική χυμική ανοσία, ενώ τονίζεται ότι «δεν υπήρξαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες» καθώς «και κανένα νέο ανεπιθύμητο συμβάν που θεωρήθηκε από τους ερευνητές ότι σχετίζεται με το εμβόλιο συνέβη μετά την ημέρα 57».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη κύρια ανάλυση αποτελεσματικότητας της μελέτης Φάσης 3 του mRNA-1273 που πραγματοποιήθηκε σε 196 περιπτώσεις επιβεβαιώθηκε η υψηλή αποτελεσματικότητα που παρατηρήθηκε στην πρώτη ενδιάμεση ανάλυση. Από την ανάλυση δεδομένων προκύπτει η αποτελεσματικότητα εμβολίου 94,1%.Διαβάστε επίσης:  Αίτηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης από την Moderna

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 30 Νοεμβρίου, η Moderna υπέβαλε αίτημα για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και έγκριση υπό όρους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Η μελέτη Φάσης 3, γνωστή ως μελέτη COVE, κατέγραψε περισσότερα από 30.000 συμμετέχοντες στις ΗΠΑ και διεξάγονται σε συνεργασία με το NIAID και την Biomedical Advanced Research and Development Authority.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θα μπορεί να διαθέσει μεταξύ 100 και 125 εκατομμυρίων δόσεων παγκόσμια στο πρώτο τρίμηνο του 2021,  υπολογίζεται ότι 85-100 εκατομμύρια θα διοχετευθούν για εμβολιασμό στις ΗΠΑ και 15-25 εκατομμύρια θα διατεθούν εκτός ΗΠΑ.

Το σύνολο της παραγωγής για να καλυφθούν οι παγκόσμιες ανάγκες κατά τη διάρκεια όλου του νέου έτους μπορεί να φθάσει από 500 εκατομμύρια έως και 1 δις δόσεων.

Πηγή: https://virus.com.gr/ta-endiamesa-dedomena-gia-to-emvolio-tis-moderna/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΚΑΒ: 65 αθλητές χρειάστηκαν προνοσοκομειακή φροντίδα κατά την διάρκεια του Ημιμαραθωνίου

Σε 65 αθλητές και αθλήτριες του 11ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, παρείχε επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα το...

Αιφνίδιος θάνατος

Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος – πρόληψη και αντιμετώπιση Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι ο απροσδόκητος, ο «ξαφνικός» θάνατος, που συμβαίνει σε άτομο που φαίνεται υγιές ή...

Στατίνες: Έχουν Χρησιμότητα στην Αντιμετώπιση της Ανθεκτικής Κατάθλιψης;

Μία νέα τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη που δημοσιεύτηκε προσφάτως θέλησε να εξετάσει αν η χορήγηση σιμβαστατίνης μπορεί να προσφέρει οφέλη στους ασθενείς με ανθεκτική κατάθλιψη. Από...

Ετικέτες