Τα 3 νέα βήματα για τη νοσηλεία ασθενών στα νοσοκομεία – Τι αλλάζει

Τα 3 νέα βήματα για τη νοσηλεία ασθενών στα νοσοκομεία – Τι αλλάζει

Τι αλλάζει άμεσα στη νοσηλεία των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία

Αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση στα νοσοκομεία προκειμένου να αλλάξει πλήρως ο τρόπος νοσηλείας των ασθενών. Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας είναι να βελτιωθούν περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στα νοσοκομεία ώστε οι ασθενείς να νοσηλεύονται χωρίς προβλήματα.

Άγνωστο βέβαια εάν ο στόχος επιτευχθεί και με ποιον ακριβώς τρόπο, αφού το βασικότερο πρόβλημα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σήμερα είναι η έλλειψη προσωπικού.

Πάντως όπως και να χει όμως η κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσα αλλαγές στο ΕΣΥ εφόσον βέβαια εκλεγεί ξανά στις επερχόμενες εκλογές.

Τα 3 νέα βήματα για τη νοσηλεία ασθενών στα νοσοκομεία

Το σχέδιο προβλέπει σειρά αλλαγών οι οποίες θα φέρουν τροποποίηση και στη νοσηλεία των ασθενών, καθώς θα βελτιώσουν την πρόσβαση αλλά και τις υπηρεσίες, από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών μέχρι τις κλινικές.

Ειδικότερα το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει 3 άμεσα μέτρα:

–Εφαρμογή των DRGs σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας έως το τέλος του 2023. Πρόκειται για την εξέλιξη των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) με τα οποία μπορεί να μετρηθεί η απόδοση ενός Νοσοκομείου.

Τα DRG που εφαρμόζονται πλήρως σε όλα τα Νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για χρηματοδότηση και κατάρτιση προϋπολογισμών, καθώς και για τιμολόγηση νοσοκομειακών νοσηλειών. Τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος που χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλο τον κόσμο είναι η ενίσχυση της διαφάνειας, η μέτρηση της νοσοκομειακής δραστηριότητας αλλά και η συγκριτική αξιολόγηση (κόστος, ποιότητα, κτλ.) με άμεσο αποτέλεσμα την βελτίωση της αποδοτικότητας.

–Ψηφιοποίηση των ιατρικών δεδομένων των ασθενών. Οι ασθενείς θα «συνοδεύονται» από τον προσωπικό ψηφιακό τους φάκελο ο οποίος θα περιέχει σε ηλεκτρονική μορφή τις νοσηλείες τους, τα φάρμακά τους, τις θεραπείες που έχουν ακολουθήσει ώστε να μπορούν τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιηθούν από κάθε μονάδα υγείας ή γιατρό.

–Πλήρης ταυτοποίηση των ασθενών. Ήδη ξεκίνησε η καταγραφή των νοσηλευόμενων ασθενών σε ορισμένα νοσοκομεία. Το εγχείρημα περιλαμβάνει ένα βραχιολάκι που θα φορούν άμεσα στο χέρι όλοι οι ασθενείς των νοσοκομείων και το οποίο θα περιλαμβάνει κωδικοποιημένα, όλα τους τα στοιχεία και τον ηλεκτρονικό φάκελο με τα ιατρικά τους δεδομένα.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/03/3.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νέα μελέτη για την κολπική μαρμαρυγή: Αυτή είναι η γνωστή βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο μέχρι και 32%

Μια βιταμίνη που πρέπει να υπάρχει στην διατρόφη μας, είναι ικανή να μειώσει τον κίνδυνο της κολπικής μαρμαρυγής πάνω από 30%, σύμφωνα με τους...

Η δίαιτα DASH είναι πιθανό να μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας σε γυναίκες με καρκίνο μαστού

Δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, την ολική άλεση, την άπαχη πρωτεΐνη και τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά. Η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον...

Υπέρταση, Stress και Guidelines

Στην πρόσφατη έκδοση (2023) των νέων οδηγιών (guidelines) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης (ESH) η επίδραση του stress στην εμφάνιση χρόνιας υπέρτασης θεωρείται μικρή, αλλά και η αντιμετώπιση του...

Ετικέτες