Συμπράξεις Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία – Τι έρχεται

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πώς πιστεύουμε στις συμπράξεις Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα και στο χώρο της υγείας».

Με το επιχείρημα της εξοικονόμησης χρημάτων και των αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας ο υπουργός Υγείας έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα δηλώντας πώς πιστεύουμε σε αυτό το μοντέλο. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορεί να αποτελέσει την λύση διότι θα βοηθήσει το Κράτος να εξοικονομήσει χρήματα και να προσφέρει καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες».

Εξάλλου η κυβέρνηση όπως λένε έγκυρες πληροφορίες έχει ανάψει το πράσινο φως για να αξιοποιηθούν περαιτέρω τα περιβόητα ΣΔΙΤ μέσα στα νοσοκομεία, για να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας.

Αναλυτικότερα στη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Υγεία το οποίο πραγματοποιείται στο Abu Dhabi με θέμα «Transforming the Global Health Ecosystem: From Healthcare to Health» ο υπουργός μιλώντας σε πάνελ με θέμα «Strategizing Supply: Bridging the gap from health needs to healthcare delivery», εστίασε στα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει την περίοδο εκείνη η κυβέρνηση τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο ήταν « ο τρόπος παροχής υπηρεσιών στους ανασφάλιστους, διότι κατά τη διάρκεια της περιόδου της οικονομικής κρίσης, πολλοί έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα και μαζί με αυτή, την πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η Ελλάδα, λοιπόν, ακολούθησε το δρόμο της καθολικής κάλυψης όλου του πληθυσμού σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες υγείας. Και συνέχισε:

Για να το πετύχουμε αυτό, κάναμε πολλές μεταρρυθμίσεις και πολλές από αυτές έγιναν μέσω ΣΔΙΤ, με τη σύμπραξη δηλαδή του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ώστε να βρούμε τρόπους να χρησιμοποιούμε τις ικανότητες του ιδιωτικού τομέα και τις δημόσιες υποδομές με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Πιστεύουμε σε αυτό το είδος μοντέλου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι έρχεται τα επόμενα χρόνια

Μιλώντας για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο τομέας της Υγείας τα επόμενα χρόνια, ο Έλληνας Υπουργός υπογράμμισε ότι «ο πληθυσμός του δυτικού κόσμου γηράσκει με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι υγειονομικές ανάγκες. Οι νέες φαρμακευτικές ανακαλύψεις και οι νέες θεραπείες, τις οποίες καλωσορίζουμε διότι σώζουν χιλιάδες ζωές, είναι πολύ ακριβές. Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε ένα τρόπο να χρησιμοποιήσουμε τον προϋπολογισμό με πιο σοφό τρόπο ώστε να παράξουμε ένα δημοσιονομικό χώρο στον οποίο μπορούμε να ανταποκριθούμε. Έτσι, λοιπόν, η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορεί να αποτελέσει την λύση διότι θα βοηθήσει το Κράτος να εξοικονομήσει χρήματα και να προσφέρει καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες».

Πηγή: https://medispin.blogspot.com/2024/05/blog-post_15.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιαγγειακών

Σύμφωνα με μεγάλη μακροχρόνια μελέτη, η τακτική πρόσληψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίων μπορεί να αυξάνει -αντί να μειώνει- τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και πρώτου εγκεφαλικού...

Η Novo Nordisk Hellas επελέγη ως ένα από τα 25 Κέντρα Ανάπτυξης Κλινικών Μελετών παγκοσμίως

Η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk, Μαίρη Καραγεώργου, αναδεικνύει τη σημασία της φαρμακευτικής καινοτομίας και εκφράζει ανησυχία για την πιθανότητα δημιουργίας ασθενών δύο...

Νέα συσκευή για την καρδιακή ανεπάρκεια θα μπορούσε να προλαμβάνει τις νοσηλείες

Στόχος να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τον  ασθενή για τυχόν συσσώρευση υγρών στο σώμα. Νέα συσκευή παρακολούθησης για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια ενδεχομένως μπορεί να εντοπίζει...

Ετικέτες