Στα τέλη Απριλίου ξεκινούν δοκιμές εμβολίου της Pfizer

Η Pfizer και η βιοτεχνολογική εταιρεία BioNTech ανακοίνωσαν νεότερα δεδομένα για τη συνεργασία τους, με στόχο την ανάπτυξη υποψηφίων εμβολίων κατά του κοροναϊού, που ανακοινώθηκε στις 17 Μαρτίου. Εφόσον λάβουν έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, δηλώνουν έτοιμες να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές στα τέλη Απριλίου.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να διεξάγουν, αρχικά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σε πολλαπλά κέντρα κλινικών μελετών. Από την πλευρά της BioNTech, θα αξιοποιηθούν οι ιδιόκτητες πλατφόρμες των mRNA εμβολίων, ενώ από την πλευρά της Pfizer, η ευρεία τεχνογνωσία στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων, οι δυνατότητες στον τομέα της κανονιστικής συμμόρφωσης και το παγκόσμιο δίκτυο παρασκευής και διανομής της.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Pfizer θα καταβάλει στη BioNTech προκαταβολή ύψους 185 εκατ. δολαρίων, που θα περιλαμβάνει την καταβολή σε μετρητά 72 εκατ. δολαρίων και συμμετοχική επένδυση ύψους 113 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμη, μπορεί να λάβει μελλοντικές τμηματικές πληρωμές ύψους έως 563 εκατ. δολαρίων.

Οι δύο εταιρείες θα συμμετάσχουν ισομερώς στις δαπάνες του σταδίου ανάπτυξης. Αρχικά, η Pfizer θα χρηματοδοτήσει το 100% των δαπανών του σταδίου ανάπτυξης, ενώ η BioNTech θα καταβάλει στη Pfizer το 50% των εν λόγω δαπανών που της αναλογεί, όταν το εμβόλιο διατεθεί στην αγορά.

«Η καταπολέμηση της πανδημίας της νόσου COVID-19 θα απαιτήσει την πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ των παραγόντων του “οικο-συστήματος” καινοτομίας, με τις εταιρείες να ενώνουν τις δυνάμεις τους όπως ποτέ άλλοτε», δήλωσε ο Mikael Dolsten, Chief Scientific Officer & President, Worldwide Research, Development & Medical της Pfizer. «Είμαι υπερήφανος για τη συνεργασία της Pfizer με τη BioNTech και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη δύναμη της επιστήμης – από κοινού – για να αναπτύξουμε ένα δυνητικό εμβόλιο, το οποίο χρειάζεται ο κόσμος, το ταχύτερο δυνατό».

«Ξεκινήσαμε ήδη τη συνεργασία μας με τη Pfizer για το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε επιπλέον στοιχεία σχετικά με την εν εξελίξει συνεργασία μας, η οποία αντικατοπτρίζει την ισχυρή δέσμευση και των δύο εταιρειών να κινηθούν ταχύτατα με σκοπό τη διάθεση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ugur Sahin, M.D., συνιδρυτής και CEO της BioNTech.

Πηγή: https://virus.com.gr/sta-teli-aprilioy-xekinoyn-dokimes-emvolioy-tis-pfizer/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η κύρια επιπλοκή της κολπικής μαρμαρυγής

Μεταξύ αυτών με κολπική μαρμαρυγή, η πιο συχνή επιπλοκή ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια (κίνδυνος για τη ζωή 41%). Ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής έχει αυξηθεί από...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 23.4.2024 – Καρδιακή Ανεπάρκεια

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 9 Ιουνίου(Θρησκεία, Οικογένεια, Celebrities) Υποψήφιοι καρδιολόγοι,KX ΠΑΣΟΚ: Α.Ρ Βρεττού ΑΤΤΙΚΟ, Στεφόπουλος    Κατερίνη, Ν. Τσιλιμίγκας  KX Λάρισα ΝΙΚΗ: Γ Σταυρόπουλος  ΚΧ ΛΑΟΣ  Φ Βόβολης Κανα ψήφο ρέεεε! Συνάδελφοι  τίτλους όπως...

Ποιά η επίδραση της ασπιρίνης στη μεταβολική δυσλειτουργία που σχετίζεται με τη στεάτωση του ήπατος?

Έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι η χορήγηση ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τη βαρύτητα της μεταβολικής δυσλειτουργίας που σχετίζεται με στεάτωση του ήπατος (Metabolic dysfunction-associated...

Ετικέτες