Σημαντική πιστοποίηση για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιοθωρακικής Αναισθησίας & Εντατικής Θεραπείας (European Association of Cardiothoracic Anaesthesiology and Intensive Care, EACTAIC), ως διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στην παροχή μετεκπαίδευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία. Πλέον αποτελεί το τέταρτο πιστοποιημένο κέντρο παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο  είχε λάβει αντίστοιχη πιστοποίηση για το Πρόγραμμα Ενηλίκων από το 2018. Εν προκειμένω,  για την πιστοποίηση προϋπόθεση ήταν  η αξιολόγηση της λειτουργίας πρωτίστως του  Αναισθησιολογικού Τομέα αλλά και των Τμημάτων Παιδοκαρδιοχειρουργικής, Παιδοκαρδιολογίας και Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Επιδίωξη των ανθρώπων του κέντρου είναι οι υψηλότατες υπηρεσίες προς όλα τα παιδιά, καθώς  μεριμνά για τους μικρούς ασθενείς παρέχοντας ποιοτική φροντίδα στον τομέα της παιδοκαρδιοχειρουργικής από το 1995. Συνεπώς η υπάρχουσα τεχνογνωσία  θα συμβάλλει στην οργάνωση και λειτουργία του Ωνάσειου Παίδων, το οποίο θα λειτουργήσει εντός του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου. Ήδη το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς με το Great Ormond Street Hospital.

Όσο για τους συμμετέχοντες, προβλέπεται από το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία, ο μετεκπαιδευόμενος αναισθησιολόγος να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία σε παιδοχειρουργικά περιστατικά και στην καρδιοχειρουργική ενηλίκων. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 12 μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.eactaic.org.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μετεκπαίδευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία ο εκπαιδευόμενος αναισθησιολόγος εργάζεται στο Χειρουργείο, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στόχος είναι να κερδίσει γνώσεις και εμπειρία σε ευρύ φάσμα ιατρικών πράξεων της σύγχρονης παιδοκαρδιοχειρουργικής και παιδοκαρδιολογίας.

Επιπρόσθετα, έχει σχεδιαστεί η καλλιέργεια των επικοινωνιακών ικανοτήτων του στην επαφή του με τους ασθενείς και το συγγενικό τους περιβάλλον, της κριτικής ικανότητας, της εκπαίδευσης. Στο πνεύμα αυτό  ο μετεκπαιδευόμενος λαμβάνει μέρος ως εισηγητής σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σε έρευνας με τη συμμετοχή του στην εκπόνηση ιατρικών πρωτοκόλλων και επιστημονικών ανακοινώσεων.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι η EACTAIC αποτελεί επιστημονική εταιρεία η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη και προαγωγή της εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας προς όφελος του Ευρωπαίου ασθενή, με την ανάπτυξη πρωτοκόλλων  εκπαίδευσης που εφαρμόζουν τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα.

Πηγή: https://virus.com.gr/simantiki-pistopoiisigia-to-onaseio-kardiocheiroyrgiko-kentro/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Προσωπικός γιατρός: Τι εξετάζεται

Προσωπικός γιατρός: Σβήνουν γράφουν για να βρουν νέα κίνητρα στους γιατρούς – Τι εξετάζεται Τα νέα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας ώστε ο προσωπικός...

1ο Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας – ICE 2022

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο ICE στο Ηράκλειο  Κρήτης, στις 2-4 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Atlantis. Το...

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΤΙΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑΚΗΣ(αντιΑΜΠ) ΑΓΩΓΗΣ (dual antiplatelet therapy DAPT)

Η διάρκεια της DAPT(ασπιρίνη συν P2Y12 inhibitor)  μετά PCI είναι 6 μήνες για τα χρόνια ΣΣ και 12 μήνες για τα οξέα ΣΣ. Πολλές μελέτες...

Ετικέτες