Σημαντική πιστοποίηση για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιοθωρακικής Αναισθησίας & Εντατικής Θεραπείας (European Association of Cardiothoracic Anaesthesiology and Intensive Care, EACTAIC), ως διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στην παροχή μετεκπαίδευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία. Πλέον αποτελεί το τέταρτο πιστοποιημένο κέντρο παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο  είχε λάβει αντίστοιχη πιστοποίηση για το Πρόγραμμα Ενηλίκων από το 2018. Εν προκειμένω,  για την πιστοποίηση προϋπόθεση ήταν  η αξιολόγηση της λειτουργίας πρωτίστως του  Αναισθησιολογικού Τομέα αλλά και των Τμημάτων Παιδοκαρδιοχειρουργικής, Παιδοκαρδιολογίας και Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Επιδίωξη των ανθρώπων του κέντρου είναι οι υψηλότατες υπηρεσίες προς όλα τα παιδιά, καθώς  μεριμνά για τους μικρούς ασθενείς παρέχοντας ποιοτική φροντίδα στον τομέα της παιδοκαρδιοχειρουργικής από το 1995. Συνεπώς η υπάρχουσα τεχνογνωσία  θα συμβάλλει στην οργάνωση και λειτουργία του Ωνάσειου Παίδων, το οποίο θα λειτουργήσει εντός του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου. Ήδη το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς με το Great Ormond Street Hospital.

Όσο για τους συμμετέχοντες, προβλέπεται από το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία, ο μετεκπαιδευόμενος αναισθησιολόγος να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία σε παιδοχειρουργικά περιστατικά και στην καρδιοχειρουργική ενηλίκων. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 12 μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.eactaic.org.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μετεκπαίδευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία ο εκπαιδευόμενος αναισθησιολόγος εργάζεται στο Χειρουργείο, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στόχος είναι να κερδίσει γνώσεις και εμπειρία σε ευρύ φάσμα ιατρικών πράξεων της σύγχρονης παιδοκαρδιοχειρουργικής και παιδοκαρδιολογίας.

Επιπρόσθετα, έχει σχεδιαστεί η καλλιέργεια των επικοινωνιακών ικανοτήτων του στην επαφή του με τους ασθενείς και το συγγενικό τους περιβάλλον, της κριτικής ικανότητας, της εκπαίδευσης. Στο πνεύμα αυτό  ο μετεκπαιδευόμενος λαμβάνει μέρος ως εισηγητής σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σε έρευνας με τη συμμετοχή του στην εκπόνηση ιατρικών πρωτοκόλλων και επιστημονικών ανακοινώσεων.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι η EACTAIC αποτελεί επιστημονική εταιρεία η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη και προαγωγή της εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας προς όφελος του Ευρωπαίου ασθενή, με την ανάπτυξη πρωτοκόλλων  εκπαίδευσης που εφαρμόζουν τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα.

Πηγή: https://virus.com.gr/simantiki-pistopoiisigia-to-onaseio-kardiocheiroyrgiko-kentro/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η κύρια επιπλοκή της κολπικής μαρμαρυγής

Μεταξύ αυτών με κολπική μαρμαρυγή, η πιο συχνή επιπλοκή ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια (κίνδυνος για τη ζωή 41%). Ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής έχει αυξηθεί από...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 23.4.2024 – Καρδιακή Ανεπάρκεια

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 9 Ιουνίου(Θρησκεία, Οικογένεια, Celebrities) Υποψήφιοι καρδιολόγοι,KX ΠΑΣΟΚ: Α.Ρ Βρεττού ΑΤΤΙΚΟ, Στεφόπουλος    Κατερίνη, Ν. Τσιλιμίγκας  KX Λάρισα ΝΙΚΗ: Γ Σταυρόπουλος  ΚΧ ΛΑΟΣ  Φ Βόβολης Κανα ψήφο ρέεεε! Συνάδελφοι  τίτλους όπως...

Ποιά η επίδραση της ασπιρίνης στη μεταβολική δυσλειτουργία που σχετίζεται με τη στεάτωση του ήπατος?

Έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι η χορήγηση ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τη βαρύτητα της μεταβολικής δυσλειτουργίας που σχετίζεται με στεάτωση του ήπατος (Metabolic dysfunction-associated...

Ετικέτες