Προσωπικός γιατρός: Το τελικό σχέδιο Πλεύρη για να μην καταρρεύσει ο θεσμός – Τι περιλαμβάνει το Plan D

Το τελικό σχέδιο ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ώστε ο προσωπικός γιατρός να μην καταρρεύσει πλήρως. Ο νέος θεσμός ξεκίνησε με δεκάδες προβλήματα και κυρίως με έλλειψη γιατρών για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Οι ιδιώτες γιατροί ήταν αρνητικοί από την πρώτη στιγμή, καθώς έβρισκαν διάφορα εμπόδια στην συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να γίνουν προσωπικοί γιατροί. Μεταξύ αυτών ο έλεγχος των ιδιωτικών τους ιατρείων που θα γίνεται από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής τους, αλλά και η διαφοροποίηση των ασθενών καθώς θα πρέπει να βλέπουν δωρεάν όλη την ημέρα τους εγγεγραμμένους πολίτες αποκλείοντας έτσι ιδιωτικούς ασθενείς.

Παρά τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στον νέο θεσμό το τελευταίο διάστημα, το εγχείρημα μπλόκαρε με αποτέλεσμα οι μισοί δικαιούχοι πολίτες της χώρας να μην διαθέτουν σήμερα προσωπικό γιατρό.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει εφαρμόσει ήδη το… plan C με ένα μεικτό σύστημα συνεργασίας με ιδιώτες γιατρούς, αλλά ούτε αυτό φαίνεται να έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το μικτό σύστημα Πλεύρη να υπενθυμιστεί ότι προβλέπει πως προσωπικός γιατρός μπορεί να γίνει και ένας ιδιώτης χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά υποχρεωτικά θα έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό εγγεγραμμένων ασθενών (μίνιμουμ 857) ενώ παράλληλα θα έχει το δικαίωμα να εγγράφει ιδιωτικά και άλλους ασθενείς, χωρίς περιορισμό, στους οποίους θα καθορίζει ο ίδιος το πλαίσιο των αμοιβών. Θα πληρώνεται δηλαδή από τους ασθενείς.

Όμως επειδή και αυτή η πρόταση δημιουργεί γιατρούς αλλά και ασθενείς δύο ταχυτήτων, ο ιατρικός κλάδος δεν φαίνεται να συναινεί.

Τα κίνητρα Πλεύρη στους γιατρούς

Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναμένεται να προχωρήσει στο …Plan D, που περιλαμβάνει νέα κίνητρα προς τους γιατρούς ώστε να «τσουλήσει» το σύστημα.

Ειδικότερα εξετάζεται να δοθεί ένα επιπλέον ποσό στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να δημιουργήσουν τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας των πολιτών ανεξάρτητα εάν θα έχουν σύμβαση ή όχι. Ένα σχέδιο το οποίο έχει πολλούς υποστηρικτές μέσα στην κυβέρνηση, καθώς λύνει ένα βασικό πρόβλημα: Αυτό της έλλειψης ατομικού φακέλου στους πολίτες που δεν κατόρθωσαν να βρουν διαθέσιμο προσωπικό γιατρό.

Άλλωστε ο ηλεκτρονικός φάκελος φαίνεται πως ήταν από την πρώτη στιγμή ο στόχος της κυβέρνησης καθώς μέσω του φακέλου θα μπορούν να ελεγχθούν πλήρως οι ιατρικές δαπάνες προς τους πολίτες. Θα είναι δηλαδή γνωστές οι νοσηλείες, οι θεραπείες που έχουν λάβει, οι εξετάσεις που έχουν πραγματοποιήσει αλλά και κάθε άλλη λεπτομέρεια γύρω από την υγεία τους.

Πηγή ethnos.gr

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/11/plan-d.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Έρευνα: Αντιϋπερτασικά θέτουν υπό έλεγχο την επιθετική συμπεριφορά

Έρευνα: Αντιϋπερτασικά θέτουν υπό έλεγχο την επιθετική συμπεριφορά Σε μια σημαντική ανακάλυψη κατέληξε μια ομάδα ερευνητών από πανεπιστήμια της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, που...

Προχωρά ο Ψηφιακός Φάκελος Ασθενή-Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Ψηφιακά θα μπορούν να εκδίδουν στο εξής ιατρικές εξετάσεις και βεβαιώσεις νοσηλείας οι πολίτες μέσω του gov.gr και της εφαρμογής MyHealth. Βήμα για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας...

Νέα Μελέτη: Σοβαρότερη η Φλεγμονή στους Πνεύμονες σε Όσους Καπνίζουν Ηλεκτρονικά Τσιγάρα

Αυτοί που καπνίζουν ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν μεγαλύτερη φλεγμονή στους πνεύμονες σε σχέση με τους μη καπνιστές, αλλά και αυτούς που καπνίζουν συμβατικά τσιγάρα. Στο...

Ετικέτες