Προσωπικός γιατρός: Ωράριο με βάση τους εγγεγραμμένους ασθενείς για τους ιδιώτες γιατρούς – Τι θα προβλέπει η υπουργική απόφαση

Προσωπικός γιατρός: Ωράριο με βάση τους εγγεγραμμένους ασθενείς για τους ιδιώτες γιατρούς – Τι θα προβλέπει η υπουργική απόφαση
Τι ωράριο θα έχει ο προσωπικός γιατρός με βάση τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας

Ρυθμίσεις σχετικά με το ωράριο που θα έχει ο προσωπικός γιατρός, ο ιδιώτης συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να εξετάζει δωρεάν τους εγγεγραμμένους ασθενείς του, προωθεί άμεσα το υπουργείο Υγείας.
Με την υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει σε διευκρινίσεις τόσο σχετικά με τις αμοιβές των ιδιωτών γιατρών που θα αναλάβουν το ρόλο του προσωπικού γιατρού όσο και για το ωράριό τους. Ένα ωράριο το οποίο θα πρέπει να ακολουθούν ώστε να παρακολουθούν ιατρικά τους εγγεγραμμένους ασθενείς τους.
Τι ωράριο θα έχει ο προσωπικός γιατρός
Όπως προβλέπεται και στον σχετικό νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίστηκε πρόσφατα, με απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζεται εκτός των άλλων:
-το ωράριο εξυπηρέτησης των ληπτών υπηρεσιών υγείας,
-η διαδικασία ανάθεσης καθηκόντων προσωπικού ιατρού σε ιατρούς των Κέντρων Υγείας,
-ο τρόπος παροχής υπηρεσιών και το περιεχόμενό τους,
Σχετικά με το ωράριο, όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, η υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Υγείας (το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου καθώς 16 Ιουνίου συνεδριάζει το Eurogroup), θα ορίζει τον χρόνο απασχόλησης στα ιδιωτικά ιατρεία με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων ασθενών.
Ειδικότερα όσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ασθενών τόσο περισσότερες ώρες θα πρέπει να αφιερώνει για τις επισκέψεις τους.
Το κατώτερο ωράριο που αναμένεται να καθορισθεί θα είναι για 3 ώρες την ημέρα και θα αφορά έως 500 εγγεγραμμένους ασθενείς, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr.
Το ανώτατο ωράριο θα έχει ο προσωπικός γιατρός στον οποίο θα εγγραφούν οι περισσότεροι ασθενείς, ο οποίος και θα εισπράττει και τα περισσότερα χρήματα μέσω ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τις αμοιβές: « Προσωπικός γιατρός: Από 20 έως 40 ευρώ οι αμοιβές – Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή»
Η ομάδα του υπουργείου Υγείας που βάζει τις τελευταίες πινελιές στην υπουργική απόφαση επιχειρεί να ορίσει ρεαλιστικούς χρόνους, έλεγε υψηλόβαθμη πηγή στο HealthReport.gr, ώστε να μπορούν οι ιδιώτες γιατροί που θα αναλάβουν τον ρόλο του προσωπικού γιατρού, να βλέπουν και δικούς τους ασθενείς ιδιωτικά.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/06/blog-post_17.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,50% του ΑΕΠ η συνολική χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας το 2022

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας παρουσίασε αύξηση κατά 5,4% το 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη χρηματοδότηση του έτους 2021, αλλά μειώθηκε ως...

Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης

Τα σωματίδια που φτάνουν μέχρι τις κυψελίδες των πνευμόνων. Ποιοι είναι ευάλωτοι και πώς θα προστατευτούν. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξηγεί . Η αφρικανική σκόνη, που ξεκίνησε...

Υψηλότερος γενετικός κίνδυνος παχυσαρκίας σημαίνει σκληρότερη προσπάθεια για τα ίδια αποτελέσματα

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι θέλουν τώρα να δουν εάν τα ευρήματα γενικεύονται σε πιο αντιπροσωπευτικούς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Τα άτομα με υψηλότερο γενετικό...

Ετικέτες