Προσωπικός γιατρός: 300 γιατροί έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα στο σύστημα – Πόσα χρήματα θα μοιραστούν

Με πόσους γιατρούς και πόσα χρήματα θα ξεκινήσει ο «προσωπικός γιατρός»

Άρχισε δειλά δειλά η εγγραφή των γιατρών στο σύστημα συμβάσεων που προβλέπεται ώστε να λειτουργήσει ο «προσωπικός γιατρός». Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr μέχρι σήμερα 300 Παθολόγοι και Γενικοί γιατροί έχουν ήδη εγγραφεί μέσω ΕΟΠΥΥ, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες στο ιδιωτικό τους ιατρείο.

Παρότι ο αριθμός μοιάζει μικρός, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών με τη συμβολή των Παθολόγων και των Γενικών Γιατρών από τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ.
Ο προσωπικός γιατρός σε αριθμούς
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί ότι όσο θα πλησιάζουμε στη λήξη της προθεσμίας για τον ιατρικό κόσμο (31 Ιουλίου), θα αυξάνεταικαι ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών που θα εγγραφούν και θα υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να γίνουν προσωπικοί γιατροί.
-Συνυπολογίζεται πάντως και ο αριθμός των περίπου 800 οικογενειακών γιατρών που έχουν ήδη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και η οποία θα τροποποιηθεί ώστε να αλλάξουν και οι αμοιβές τους και να γίνουν προσωπικοί γιατροί.

-Στους 1100 γιατρούς (300 που έχουν εγγραφεί τώρα και οι 800 υπάρχοντες) προστίθενται και οι 2100 Παθολόγοι και Γενικοί Γιατροί που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ και οι οποίοι επίσης θα γίνουν και προσωπικοί γιατροί υποχρεωτικά όμως με βάση τον νόμο.

Μάλιστα θα καλούνται να εξετάζουν δωρεάνχωρίς πρόσθετη αμοιβή στο μισθό τους, τους πρώτους 1500 ασθενείς που θα εγγραφούν στη λίστα τους. Όταν ξεπεράσουν τους 1500 ασθενείς τότε θα αρχίζουν να αμείβονταιξεχωριστά.
-Να σημειωθεί ότι για το σύνολο του πληθυσμού όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπολογίζει ότι απαιτούνται 5000 προσωπικοί γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες.
-Σε πρώτη φάση το υπουργείο Υγείας ιδανικά θα ήθελε 1500 ιδιώτες προσωπικούς γιατρούς και τους 2100 από τα Κέντρα Υγείας, καθώς εκτιμά ότι θα εγγραφούν 6 εκατ. πολίτες μέχρι το τέλος του χρόνου.
Πάντως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρηςμιλώντας στο συνέδριο του economistεμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον αριθμό των γιατρών που έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στο σύστημα καθώς όπως είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Ήδη η πρώτη εβδομάδα που έχουμε ανοίξει το σύστημα, η επιθυμία των ιατρών να εγγραφούν έχει ξεπεράσει την προσδοκία μας».
Τα κονδύλια για τον προσωπικό γιατρό
Σε ότι αφορά στα κονδύλια που θα διατεθούν για να υλοποιηθεί ο «προσωπικός γιατρός», η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει εξασφαλίσει από το οικονομικό επιτελείο 180 εκατ. ευρώ για το πρώτο διάστημα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας στο περιθώριο του συνεδρίου του economist.
Εκτίμησε ωστόσο ότι λόγω των γιατρών των δημοσίων μονάδων υγείας δεν θα χρειασθούν πάνω από 120 με 140 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζει ότι τους πρώτους μήνες θα εγγραφούν στο νέο σύστημα περίπου 6 εκατ. πολίτες.
Ταυτόχρονα όμως όπως διαβεβαίωσε ο Θάνος Πλεύρης, για το τελευταίο τρίμηνο του έτους υπάρχουν διαθέσιμα άλλα 40 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/07/300.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Rosenbaum Syndrome

Ασθενής 80 ετών, με ατομικό αναμνηστικό καρδιακής ανεπάρκειας με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης, μόνιμη κολπική μαρμαρυγή(ΚΜ) και CABG  προ 10ετίας προσέρχεται λόγω επεισοδίων προσυγκοπής(ζάλης) και...

Διάρκεια τριπλής αντιθρομβωτικής αγωγής σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή και πρόσφατη αγγειοπλαστική. Το μeγάλο debate

Σε μία ενδιαφέρουσα «σύγκρουση» απόψεων σχετικά με τη διάρκεια της τριπλής αντιθρομβωτικής αγωγής σε ασθενείς με ΚΜ και πρόσφατη αγγειοπλαστική μας παρασύρει το τελευταίο...

Οι καπνιστές τσιγάρων διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για 56 διαφορετικές ασθένειες!

Μια νέα μελέτη στην Κίνα διαπίστωσε ότι οι καπνιστές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο 56 διαφορετικών ασθενειών. Όπως θα περίμενε κανείς, αρκετοί τύποι καρκίνου υπάρχουν στην...

Ετικέτες