Πώς θα γίνουν οι συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία – Οι κινήσεις που θα αλλάξουν το ΕΣΥ

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης ώστε να γίνει εξορθολογισμός στο ΕΣΥ

Το νέο ΕΣΥ με ριζικές αλλαγές και συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με βάση τις οδηγίες που έχει λάβει από τον πρωθυπουργό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα προχωρήσει σε «συμμάζεμα» των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, συμμάζεμα που όμως περιλαμβάνει και συγχωνεύσεις κλινικών αλλά και νοσοκομείων.

Βέβαια η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αναμένεται να μιλά για συγχωνεύσεις αλλά για …ανασύνταξη δυνάμεων στο ΕΣΥ.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο με το οποίο θα τροποποιήσει τα νοσοκομεία, τον τρόπο λειτουργίας τους, τον νομικό τους χαρακτήρα ενώ θα προχωρήσει και σε αλλαγές στους εργαζόμενους.

Το Νέο ΕΣΥ που φιλοδοξεί να εγκαθιδρύσει στη χώρα το υπουργείο Υγείας, περιλαμβάνει εκτός των άλλων μείωση κλινικών, μετακινήσεις προσωπικού ενώ όπου παραστεί ανάγκη θα δημιουργηθούν νέες μονάδες υγείας.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται ότι θα προκαλέσει πιθανόν αντιδράσεις είναι η μετατροπή των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου, αντί σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που είναι σήμερα.

Ένα σχέδιο που είναι ήδη έτοιμο από την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης.

Μάλιστα οι πρώτες πιλοτικές αλλαγές νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ αναμένεται να γίνουν από το Φθινόπωρο.

Νέος χάρτης Υγείας με συγχωνεύσεις

Ο νέος χάρτης Υγείας που θα υλοποιηθεί σύντομα από το υπουργείο Υγείας, θα βασίζεται στα αποτελέσματα της αξιολόγησης που θα γίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Μία αξιολόγηση που έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr καταγράφει σημαντικές δυσλειτουργίες σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία που έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα από τον ΟΔΙΠΥ, τον Οργανισμό για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας.

Ήδη στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας υπάρχει λίστα με νοσοκομεία, την απόδοσή τους, την πληρότητα τους καθώς και το κόστος λειτουργίας τους.

Για τον λόγο αυτό, θα υπάρξει συγχώνευση κλινικών ώστε αυτές που θα μείνουν να είναι πλήρως επανδρωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να μετακινηθούν και εργαζόμενοι σε άλλα κοντινά νοσοκομεία.

Είναι πιθανό βέβαια να δημιουργηθούν και νέες κλινικές ώστε να καλυφθούν υπηρεσίες που δεν υπάρχουν σήμερα σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Βέβαια δεν αποκλείεται στο τέλος η κυβέρνηση να αποφασίσει να βάλει λουκέτο σε κάποια νοσοκομεία τα οποία σήμερα υπολειτουργούν χωρίς προσωπικό και υπηρεσίες.

Κριτήριο αναμένεται να αποτελέσει η πληρότητα αλλά και ο επαρκής αριθμός των εργαζομένων.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/07/blog-post_7.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες