Πώς οι προσωπικοί γιατροί μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των πολιτών που καλύπτουν

Πού μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι και ποια δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλουν.

Δυνατότητα να αυξήσουν τους εγγεγραμμένους πολίτες, παρέχει το τπουργείο Υγείας στους προσωπικούς γιατρούς.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμοί προσωπικοί γιατροί μπορούν – χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο personaldoctors.eopyy.gov.gr να υποβάλλουν νέα υπεύθυνη δήλωση για την αύξηση του ορίου εγγεγραμμένου πληθυσμού.
Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας, ισχύουν τα παρακάτω:
Ο συμβαλλόμενος με τον Οργανισμό προσωπικός ιατρός, δηλώνει με σχετική υπεύθυνη δήλωση, η οποία υποβάλλεται κατά την υπογραφή της σύμβασης ως αναπόσπαστο τμήμα αυτής, το μέγιστο κατ’ έτος αριθμό των πολιτών που θα εγγράφει και θα λειτουργεί ως προσωπικός ιατρός, σύμφωνα με τις αριθμητικές κατηγορίες που προσδιορίζονται στην εν θέματι αναφερόμενη υπουργική απόφαση και το συμβατικό κείμενο.
Ο συμβαλλόμενος προσωπικός ιατρός δύναται με νέα υπεύθυνη δήλωση:Να μεταβάλλει την αριθμητική κατηγορία των εγγεγραμμένων πολιτών ως προς το ανώτατο όριο, δηλώνοντας τις επόμενες προς τα άνω κατηγορίες. Η εν λόγω δήλωση ισχύει από τηνυποβολή της.Να μεταβάλει την αριθμητική κατηγορία των εγγεγραμμένων πολιτών, επιλέγοντας κατηγορία κατώτερου ορίου. Η εν λόγω αλλαγή πραγματοποιείται μια φορά κατ’ έτος μετά τηνπαρέλευση δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη ισχύος της σύμβασης, και η εφαρμογή του κατώτατου ορίου εκκινεί τρεις μήνες μετά την υποβολή της νέας υπεύθυνης δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι, αφού γίνει upload η νέα υπεύθυνη δήλωση η Διεύθυνση Συμβάσεων θα ενημερώνει αυθημερόν την ΗΔΙΚΑ για τις μεταβολές, ώστε με ευθύνη της να ενεργοποιείστους καταλόγους της, τη διαθεσιμότητα των ιατρών.
Για επικοινωνία με την ΗΔΙΚΑ, οι ενδιαφερόμενοι γιατροί μπορούν να αποστέλλουν email στη διεύθυνση pfy.helpdesk@idika.gr.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/09/blog-post_1.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νέα μελέτη για την κολπική μαρμαρυγή: Αυτή είναι η γνωστή βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο μέχρι και 32%

Μια βιταμίνη που πρέπει να υπάρχει στην διατρόφη μας, είναι ικανή να μειώσει τον κίνδυνο της κολπικής μαρμαρυγής πάνω από 30%, σύμφωνα με τους...

Η δίαιτα DASH είναι πιθανό να μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας σε γυναίκες με καρκίνο μαστού

Δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, την ολική άλεση, την άπαχη πρωτεΐνη και τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά. Η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον...

Υπέρταση, Stress και Guidelines

Στην πρόσφατη έκδοση (2023) των νέων οδηγιών (guidelines) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης (ESH) η επίδραση του stress στην εμφάνιση χρόνιας υπέρτασης θεωρείται μικρή, αλλά και η αντιμετώπιση του...

Ετικέτες