Πως να Αποφύγετε τα Περιττά Κιλά στο Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: 4 Απλές Συμβουλές

Η περίοδος των γιορτών είναι ένα διάστημα που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε εκπτώσεις στη διατροφή μας και επιλέγουμε να αφήσουμε τις υγιεινές επιλογές για το νέο έτος.

Μάλιστα, διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν λίγα κιλά αυτή την περίοδο.

Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε ορισμένες απλές προσεγγίσεις να αποφύγουμε την αύξηση του σωματικού βάρους την περίοδο των γιορτών, καθώς και διάφορες άλλες επιλογές για να κάνουμε πιο υγιεινό το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Προσέξτε το Μέγεθος των Μερίδων

Ένας από τους λόγους που αυξάνουμε σημαντικά την κατανάλωση θερμίδων στις γιορτές είναι η εύκολη πρόσβαση σε τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Για να αντιμετωπίσουμε το παραπάνω πρόβλημα, είναι σημαντικό να προσέξουμε το μέγεθος των μερίδων που καταναλώνουμε. Για παράδειγμα, αν στο οικογενειακό τραπέζι υπάρχουν τρία διαφορετικά φαγητά που μας αρέσουν, μπορούμε να καταναλώσουμε και τα τρία, αλλά σε μικρότερες μερίδες.

Είναι επίσης σημαντικό να περιορίσουμε την ταχύτητα που τρώμε. Ιδανικά, θα πρέπει να συζητάμε στο τραπέζι ανάμεσα στις μπουκιές καθώς έτσι δίνουμε στον εγκέφαλο χρόνο να δημιουργήσει το αίσθημα πλήρωσης του στομάχου.

Εισάγετε Φρούτα και Λαχανικά στο Οικογενειακό Τραπέζι

Όταν αποφασίζετε τι θα μαγειρέψετε για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά, προσπαθήστε να προσθέσετε και ορισμένα φυτικά τρόφιμα στο μενού.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να φτιάξετε διάφορες σαλάτες, τις οποίες θα προσθέσετε σε κάθε γεύμα.

Επιπλέον, καθώς η σαλάτα είναι γενικά υγιεινό πιάτο, μπορούμε να καταναλώσουμε όση ποσότητα θέλουμε χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία μας αρνητικά.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε νέες συνταγές με φρούτα και λαχανικά.

Δοκιμάστε να Χρησιμοποιήσετε Περισσότερα Μπαχαρικά

Τα περισσότερα μπαχαρικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και άλλες ουσίες που εμπλέκονται στη ρύθμιση της διάθεσης και της φλεγμονής.

Η περίοδος των γιορτών είναι μία καλή ευκαιρία να προσθέσετε περισσότερα μπαχαρικά στα γεύματά σας και να δοκιμάσετε νέες συνταγές.

Περιορίστε το Αλκοόλ

Μία μελέτη από τις ΗΠΑ έδειξε ότι ο μέσος ενήλικας πίνει περίπου 3 ποτήρια αλκοόλ καθημερινά κατά τη διάρκεια των γιορτών. Σήμερα γνωρίζουμε ότι ακόμα και 1 ποτήρι αλκοόλ την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι τα περισσότερα είδη αλκοόλ περιέχουν υψηλό αριθμό θερμίδων (από 120 μέχρι 200 ανά ποτήρι).

Ιδανικά θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση αλκοόλ σε λιγότερο από 1 ποτήρι την ημέρα.

Πηγή: https://pathologia.eu/enimerosi/eswterikh-pathologia/pos-na-apofygete-ta-peritta-kila-sto-christougenniatiko-trapezi-4-aples-symvoules/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Μελέτη: Αντιβιοτικά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίσει τα καρκινικά κύτταρα

Μια ομάδα αντιβιοτικών δρα με διαφορετικό τρόπο από τις τρέχουσες ανοσοθεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν την ιδιότητα να διαφεύγουν από...

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, η οποία θα εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία κοινά δικαιώματα στις...

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή

Τα ευρήματα νέας πληθυσμιακής μελέτης. Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιπλοκές της. Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή – μια επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία...

Ετικέτες