New England Journal of Medicine εναντίον Τραμπ!

Για πρώτη φορά στα 208 χρόνια ιστορίας του ένα από τα πιο έγκυρα ιατρικά περιοδικά, το New England Journal of Medicine μπλέκεται στην πολιτική. Σε γράμμα σύνταξης καλεί τους αναγνώστες του να μην ψηφίσουν τον Τραμπ, λόγω των χειρισμών του στην πανδημία.

Το επίμαχο γράμμα φέρει τον τίτλο: “Dying in a Leadership Vacuum” – Πεθαίνοντας σε Kενό Eξουσίας. Η πρώτη παράγραφος τα λέει όλα:

“Η Covid-19 δημιούργησε μια κρίση σε όλο τον κόσμο. Αυτή η κρίση είναι ένα τεστ ηγεσίας. Χωρίς καλές επιλογές για την καταπολέμηση ενός νέου παθογόνου, οι χώρες αναγκάστηκαν να κάνουν σκληρές επιλογές για το πώς να ανταποκριθούν. Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ηγέτες μας έχουν αποτύχει σε αυτό το τεστ. Έχουν πάρει μια κρίση και τη μετέτρεψαν σε τραγωδία“.

Το άρθρο αναλύει πού και γιατί απέτυχαν οι ΗΠΑ στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ άλλες χώρες τα κατάφεραν όπως Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Νότιος Κορέα και η Νέα Ζηλανδία. Επισημαίνει ότι οι θάνατοι στις ΗΠΑ είναι διπλάσιοι από το γειτονικό Καναδά και κατά 50% υψηλότεροι σε σχέση με την Ιαπωνία, παρότι η χώρα αυτή έχει πολύ πιο γερασμένο πληθυσμό.

Οι συντάκτες υπογραμμίζουν ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν σε όλα τα στάδια. Η ενημέρωση και κινητοποίηση του κοινού έγινε με καθυστέρηση, μέτρα ατομικής προστασίας δεν υπήρχαν σε επάρκεια, τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, που ελήφθησαν δεν εφαρμόστηκαν επαρκώς και ήρθησαν νωρίς, πριν ελεγχθεί η εξάπλωση της νόσου.

Ακόμη, τονίζεται ότι τα ολέθρια αποτελέσματα ήρθαν παρά το γεγονός ότι ΗΠΑ είχαν πολλά πλεονεκτήματα για να αντιμετωπίσουν την κρίση: τεράστια παραγωγική ικανότητα και μεγάλο βιοϊατρικό δυναμικό, που ζηλεύουν όλες οι χώρες. Οι ΗΠΑ διαθέτουν πολλούς επιστήμονες με εξειδίκευση στη δημόσια υγεία, στην ιατρική και στη βιολογία, έχοντας αποδείξει ότι μπορεί να αναπτύσσει νέα εμβόλια και θεραπείες.

Όμως, αναφέρει με νόημα το New England Journal of Medicine, “οι ηγέτες μας επέλεξαν σε μεγάλο βαθμό να αγνοήσουν και ακόμη και να υποτιμήσουν τους ειδικούς. Η απάντηση των ηγετών του έθνους μας ήταν σταθερά ανεπαρκής. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο των ασθενειών στις Πολιτείες”.

Οι συντάκτες δεν μασούν τα λόγια τους: “Οι σημερινοί ηγέτες μας έχουν υποτιμήσει την επιστήμη και την κυβέρνηση, προκαλώντας ζημιές που σίγουρα θα τους ξεπεράσουν. Αντί να βασίζεται στην εμπειρογνωμοσύνη, η διοίκηση στράφηκε σε μη ενημερωμένους «ηγέτες της κοινής γνώμης» και τσαρλατάνους που κρύβουν την αλήθεια και διευκολύνουν τη διάδοση των ψευδών ψευδών”.

Και το άρθρο-καταπέλτης κατά του Τραμπ καταλήγει:

“Οποιοσδήποτε άλλος που σπατάλησε απερίσκεπτα ζωές και χρήματα με αυτόν τον τρόπο θα υπέφερε νομικές συνέπειες. Αλλά αυτές οι εκλογές μάς δίνουν τη δύναμη να κρίνουμε. H αλήθεια δεν είναι ούτε φιλελεύθερη ούτε συντηρητική. Όσον αφορά την απάντηση στη μεγαλύτερη κρίση δημόσιας υγείας της εποχής μας, οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες μας έχουν αποδείξει ότι είναι επικίνδυνα ανίκανοι. Δεν πρέπει να τους ανεχτούμε και να επιτρέψουμε τους θανάτους χιλιάδων περισσότερων Αμερικανών, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν τη δουλειά τους”.

Πηγή: https://virus.com.gr/new-england-journal-of-medicine-enantion-tramp/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιαγγειακών

Σύμφωνα με μεγάλη μακροχρόνια μελέτη, η τακτική πρόσληψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίων μπορεί να αυξάνει -αντί να μειώνει- τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και πρώτου εγκεφαλικού...

Η Novo Nordisk Hellas επελέγη ως ένα από τα 25 Κέντρα Ανάπτυξης Κλινικών Μελετών παγκοσμίως

Η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk, Μαίρη Καραγεώργου, αναδεικνύει τη σημασία της φαρμακευτικής καινοτομίας και εκφράζει ανησυχία για την πιθανότητα δημιουργίας ασθενών δύο...

Νέα συσκευή για την καρδιακή ανεπάρκεια θα μπορούσε να προλαμβάνει τις νοσηλείες

Στόχος να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τον  ασθενή για τυχόν συσσώρευση υγρών στο σώμα. Νέα συσκευή παρακολούθησης για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια ενδεχομένως μπορεί να εντοπίζει...

Ετικέτες