Νέα θεραπεία για την υπέρταση-Χορηγείται υποδόρια 2 φορές το χρόνο!

Η Roche έχει συνάψει νέα συνεργασία με την Alnylam Pharmaceuticals για την ανάπτυξη και διάθεση ενός νέου πρωτοποριακού φαρμάκου για την υψηλή αρτηριακή πίεση, με τη συμφωνία να φθάνει έως και 2,8 δισ. δολάρια. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι μπορεί να χορηγείται μία φορά κάθε 6 μήνες!

Το υπό ανάπτυξη νέο φάρμακο με την επωνυμία zilebesiran χορηγείται υποδορίως και βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση 2. Το φάρμακο δρα εμποδίζοντας την παραγωγή angiotensinogen, μιας πρωτεΐνης που παίζει βασικό ρόλο στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης, στο ήπαρ.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η οποία παρέχει στη Roche αποκλειστικά δικαιώματα για τη θεραπεία εκτός των ΗΠΑ και δικαιώματα κοινής εμπορίας εντός των ΗΠΑ, η Alnylam θα λάβει προκαταβολή 310 εκατ. δολαρίων και στη συνέχεια θα μπορεί να λάβει νέες πληρωμές, ανάλογα με την πορεία ανάπτυξης.

Η υπέρταση είναι η κύρια αιτία καρδιαγγειακών παθήσεων και επηρεάζει περισσότερους από 1,2 δισεκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως. Ενώ υπάρχουν αρκετές θεραπείες, παραμένει μια σημαντική ανεκπλήρωτη ανάγκη, ειδικά για ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Σε μια μελέτη πρώιμου σταδίου, το zilebesiran συσχετίστηκε με δοσοεξαρτώμενες μειώσεις του αγγειοτενσινογόνου ορού, επιτυγχάνοντας έλεγχο της αρτηριακής πίεσης με σταθερή και διαρκή μείωση της αρτηριακής πίεσης σε διάστημα 24 ωρών και διατηρήθηκε για έως και για 6 μήνες.

Με βάση τα θετικά δεδομένα φάσης 1, το zilebesiran θα μπορούσε να είναι η καλύτερη θεραπεία για τη νόσο και να προσφέρει όφελος, ειδικά για ασθενείς με υπέρταση σε υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο. Κατά τη Roche, η θεραπεία έχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσει τη συμμόρφωση με τη θεραπεία καθώς θα μπορεί να χορηγείται υποδόρια δύο φορές το χρόνο.

Πηγή: https://virus.com.gr/nea-therapeia-gia-tin-ypertasi-chorigeitai-ypodoria-2-fores-to-chrono/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες