Νέα θεραπεία για την υπέρταση-Χορηγείται υποδόρια 2 φορές το χρόνο!

Η Roche έχει συνάψει νέα συνεργασία με την Alnylam Pharmaceuticals για την ανάπτυξη και διάθεση ενός νέου πρωτοποριακού φαρμάκου για την υψηλή αρτηριακή πίεση, με τη συμφωνία να φθάνει έως και 2,8 δισ. δολάρια. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι μπορεί να χορηγείται μία φορά κάθε 6 μήνες!

Το υπό ανάπτυξη νέο φάρμακο με την επωνυμία zilebesiran χορηγείται υποδορίως και βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση 2. Το φάρμακο δρα εμποδίζοντας την παραγωγή angiotensinogen, μιας πρωτεΐνης που παίζει βασικό ρόλο στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης, στο ήπαρ.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η οποία παρέχει στη Roche αποκλειστικά δικαιώματα για τη θεραπεία εκτός των ΗΠΑ και δικαιώματα κοινής εμπορίας εντός των ΗΠΑ, η Alnylam θα λάβει προκαταβολή 310 εκατ. δολαρίων και στη συνέχεια θα μπορεί να λάβει νέες πληρωμές, ανάλογα με την πορεία ανάπτυξης.

Η υπέρταση είναι η κύρια αιτία καρδιαγγειακών παθήσεων και επηρεάζει περισσότερους από 1,2 δισεκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως. Ενώ υπάρχουν αρκετές θεραπείες, παραμένει μια σημαντική ανεκπλήρωτη ανάγκη, ειδικά για ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Σε μια μελέτη πρώιμου σταδίου, το zilebesiran συσχετίστηκε με δοσοεξαρτώμενες μειώσεις του αγγειοτενσινογόνου ορού, επιτυγχάνοντας έλεγχο της αρτηριακής πίεσης με σταθερή και διαρκή μείωση της αρτηριακής πίεσης σε διάστημα 24 ωρών και διατηρήθηκε για έως και για 6 μήνες.

Με βάση τα θετικά δεδομένα φάσης 1, το zilebesiran θα μπορούσε να είναι η καλύτερη θεραπεία για τη νόσο και να προσφέρει όφελος, ειδικά για ασθενείς με υπέρταση σε υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο. Κατά τη Roche, η θεραπεία έχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσει τη συμμόρφωση με τη θεραπεία καθώς θα μπορεί να χορηγείται υποδόρια δύο φορές το χρόνο.

Πηγή: https://virus.com.gr/nea-therapeia-gia-tin-ypertasi-chorigeitai-ypodoria-2-fores-to-chrono/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σχετίζεται η λιποπρωτεΐνη (α) με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ανεξάρτητα από την παρουσία αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου?

Σχετίζεται η λιποπρωτεΐνη (α) με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ανεξάρτητα από την παρουσία αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου?Η λιποπρωτεΐνη (α) αποτελεί έναν αιτιολογικό παράγοντα εμφάνισης καρδιαγγειακής...

Μαγνητική τομογραφία σε πέντε λεπτά από ελληνική startup

Το λογισμικό της Corsmed συνθέτει εικόνες μαγνητικής τομογραφίας, χωρίς να έχει τον ασθενή μέσα στον μαγνητικό τομογράφο άν σήμερα μπείτε σε έναν μαγνητικό τομογράφο για να απεικονίσετε...

Πνευμονική εμβολή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η πνευμονική εμβολή παραμένει ένας ισχυρός παράγοντας νοσηρότητας και θνητότητας των ασθενών ιδιαίτερα στα νοσοκομεία. Πνευμονική εμβολή είναι η απόφραξη ενός ή περισσοτέρων κλάδων της...

Ετικέτες