Νέα μέτρα σε όλη την Ευρώπη λόγω της Όμικρον

Η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε πολλές χώρες, οι οποίες λαμβάνουν νέα περιοριστικά μέτρα, με στόχο να ανακόψουν την εξάπλωση της. Οι ειδικοί συστήνουν τήρηση των μέτρων (μάσκα, αποστάσεις) και αποφυγή μαζικών συναθροίσεων στις γιορτές.

  • Ολλανδία. Από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, η χώρα εισέρχεται σε αυστηρό lockdown. Όλα τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, όπως εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι, θέατρα, κομμωτήρια και γυμναστήρια θα μείνουν κλειστά έως τις 14 Ιανουαρίου. Έως τις 9 Ιανουαρίου, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία. Το κύριο πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός με την 3η δόση. Ενώ έχει εμβολιαστεί με 2 δόσεις πάνω από το 85% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία, κάτω από 9% έχει κάνει την αναμνηστική δόση.
  • Γαλλία. Ακυρώθηκαν οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις και οι αρχές συστήνουν ολιγομελείς οικογενειακές συναθροίσεις. Το νέο στέλεχος εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα και εκτιμάται ότι θα είναι κυρίαρχο από τις αρχές του νέου έτους. Σήμερα, εκτιμάται ότι περίπου το 10% των νέων κρουσμάτων αφορά τη νέα παραλλαγή. Οι ξένοι που επισκέπτονται τη χώρα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού των τελευταίων 24 ωρών και να μπουν σε καραντίνα για τουλάχιστον δύο μέρες.
  • Γερμανία. Από τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου, ξεκινά καραντίνα στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ για να εισέλθουν στη χώρα. Όλοι οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία – ακόμη και οι εμβολιασμένοι – θα μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.
  • Αυστρία. Η χώρα είχε επιβάλει πρώτη νέο lockdown από τον Νοέμβριο, λόγω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και πίεσης στο σύστημα υγείας. Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές ανακοίνωσαν χαλάρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους, αφού παρατηρήθηκε μείωση των κρουσμάτων. Μάλιστα, από αυτή την εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων και για τους ανεμβολίαστους, λόγω των εορτών. Θυμίζουμε ότι η χώρα έχει εξαγγείλει υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού από το Φεβρουάριο.
  • Ιταλία. Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μελετά νέα μέτρα, όπως την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εργαζόμενους διαφόρων κλάδων, που έρχονται σε επαφή με το κοινό. Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Ντράγκι, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Πηγή: https://virus.com.gr/nea-metra-se-oli-tin-eyropi-logo-tis-omikron/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη αξιολογεί τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας

Η απεικονιστική μέθοδος που μετρά το ασβέστιο στις αρτηρίες και τα μεγέθη των θαλάμων της καρδιάς και του καρδιακού μυός θα μπορούσε να εντοπίσει...

Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ

Αυστηρά και πολύ συγκεκριμένα είναι τα κριτήρια εισαγωγής ασθενών σε ΜΕΘ, σύμφωνα με κείμενο που συνέταξε η Επιτροπή ΜΕΘ και υπέγραψε ομοφώνως το 2020...

Εμβόλια: Ποια λοιμώδη νοσήματα αντιμετωπίζονται

Ασπίδα αποτελεί ο εμβολιασμός έναντι των λοιμωδών νοσημάτων τονίστηκε ε εκδήωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, με...

Ετικέτες