ΜΥΘΟΣ ΙV ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

 Ισχυρισμός: Τα κρούσματα  κορωνοϊού μειώθηκαν στην Ινδία χάρη στη χρήση της ιβερμεκτίνης και της υδροξυχλωροκίνης. Είναι  «πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη ουσιαστικά σκοτώνουν τον COVID-19 μέσα σε ώρες ή ημέρες»
   Η αλήθεια: Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα που να υποδηλώνουν σύνδεση μεταξύ της μείωσης των περιπτώσεων COVID-19 στην Ινδία και της χρήσης της ιβερμεκτίνης (No data available to suggest a link between India’s reduction of COVID-19 cases and the use of ivermectin https://healthfeedback.org/claimreview/no-data-available-to-suggest-a-link-between-indias-reduction-of-covid-19-cases-and-the-use-of-ivermectin-jim-hoft-gateway-pundit/)
   Ανεπαρκής υποστήριξη: Τα επιδημιολογικά δεδομένα από άλλες χώρες που συνιστούσαν την ιβερμεκτίνη υποδηλώνουν ότι η ιβερμεκτίνη δεν επιβράδυνε τον ρυθμό της νέας λοίμωξης. Από τον Μάιο του 2021, δεν υπάρχουν αξιόπιστα κλινικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η ιβερμεκτίνη είναι ευεργετική για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19.
     Επιπρόσθετα,  η πρόσφατη εργασία που υποστήριζε τη χρήση της ιβερμεκτίνης ως φαρμάκου εναντίον της νόσου covid-19 αποσύρθηκε από τη βιβλιογραφία για βιοηθικούς…. Λόγους (΄Ενας από τους συγγραφείς είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού. Elgazzar is listed as chief editor of the Benha Medical Journal, and is an editorial board member), αλλά και…..λάθη.      (Huge study supporting ivermectin as Covid treatment withdrawn over ethical concerns https://www.theguardian.com/science/2021/jul/16/huge-study-supporting-ivermectin-as-covid-treatment-withdrawn-over-ethical-concerns). Στο ίδιο άρθρο γίνεται μνεία και για την υδροξυχλωροκίνη ως μη αποτελεσματικού φαρμάκου εναντίον της νόσου Covid-19.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δ.Τριανταφυλλίδης  Γενετιστής, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ επί 6 έτη, Δ/ντής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, και δ/ντής Εργαστηρίου Γενικής Βιολογίας του Τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ.

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η κύρια επιπλοκή της κολπικής μαρμαρυγής

Μεταξύ αυτών με κολπική μαρμαρυγή, η πιο συχνή επιπλοκή ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια (κίνδυνος για τη ζωή 41%). Ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής έχει αυξηθεί από...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 23.4.2024 – Καρδιακή Ανεπάρκεια

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 9 Ιουνίου(Θρησκεία, Οικογένεια, Celebrities) Υποψήφιοι καρδιολόγοι,KX ΠΑΣΟΚ: Α.Ρ Βρεττού ΑΤΤΙΚΟ, Στεφόπουλος    Κατερίνη, Ν. Τσιλιμίγκας  KX Λάρισα ΝΙΚΗ: Γ Σταυρόπουλος  ΚΧ ΛΑΟΣ  Φ Βόβολης Κανα ψήφο ρέεεε! Συνάδελφοι  τίτλους όπως...

Ποιά η επίδραση της ασπιρίνης στη μεταβολική δυσλειτουργία που σχετίζεται με τη στεάτωση του ήπατος?

Έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι η χορήγηση ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τη βαρύτητα της μεταβολικής δυσλειτουργίας που σχετίζεται με στεάτωση του ήπατος (Metabolic dysfunction-associated...

Ετικέτες