Moderna: “Ισχυρή” ανοσία σε όλους όσοι έλαβαν το πειραματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό

Το πειραματικό εμβόλιο της Moderna ενάντια στον κορονοϊό παρήγαγε “ισχυρά” αποτελέσματα ανοσίας και στα 45 άτομα που το πραγματοποίησαν στο πλαίσιο των πρώιμων δοκιμών του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, δημιουργώντας αισιοδοξία ότι προσφέρει πράγματι σημαντική προστασία έναντι του νέου ιού, σύμφωνα με δημοσίευση στο New England Journal of Medicine.Capital.gr
Και οι 45 ανέπτυξαν αντισώματα εξουδετέρωσης του κορονοϊού, αποτέλεσμα που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από πλευράς των επιστημόνων. Κατά τη δοκιμή, κάθε συμμετέχων έλαβε δόση 25, 100 ή 250 μικογραμμαρίων, με 15 άτομα σε κάθε μία από τις τρεις ομάδες. Και οι 45 συμμετέχοντες έλαβαν δύο δόσεις.
Τα αντισώματα τα οποία ανέπτυξαν όλοι τους ήταν τετραπλάσια σε σχέση με ανθρώπους που έχουν νοσήσει και στη συνέχεια αναρρώσει από τον κορονοϊό.
Στις 27 Ιουλίου, εξάλλου, θα ξεκινήσει η εταιρεία το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών για το πειραματικό εμβόλιό της, σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο ClinicalTrials.gov.
Στην κλινική μελέτη θα συμμετάσχουν 30.000 άτομα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μια πρώτη δόση 100 μικρογραμμαρίων του υποψήφιου εμβολίου την πρώτη ημέρα, και μια δεύτερη δόση 29 μέρες αργότερα, ενώ μερικοί από τους συμμετέχοντες θα λάβουν εικονικό φάρμακο.
Τον Μάιο, η εταιρεία γνωστοποίησε τα δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές, τα οποία έδειξαν ότι το εμβόλιο παρήγαγε εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του κορονοϊού, σε τουλάχιστον οκτώ συμμετέχοντες.
Η ανάπτυξη εμβολίου από τη Moderna, είναι μία από τις πολλές προσπάθειες που γίνονται διεθνώς για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, από τον οποίο έχουν μολυνθεί πάνω από 13 εκατ. άνθρωποι διεθνώς και έχουν πεθάνει τουλάχιστον 573.200 άτομα., σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Πάνω από 100 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται υπό ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα 

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/07/moderna.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σχετίζεται η λιποπρωτεΐνη (α) με νοσήματα των περιφερικών αρτηριών?

Δεν είναι γνωστό αν και σε ποιό βαθμό τα επίπεδα της λιποπρωτεΐνης (α) σχετίζονται με την εμφάνιση περιφερικής αρτηριακής νόσου (ΠΑΝ), ανευρυσμάτων της...

Καρκίνος: Αύξηση περιστατικών σε νέες ηλικίες ειδικά στο γαστρεντερικό

Δισεπίλυτος γρίφος για την επιστημονική κοινότητα - Στο γαστρεντερικό το μεγαλύτερο πρόβλημα - Τι λέει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή...

Προς ψηφιοποίηση το ΕΣΥ με καθυστέρηση ετών – Γιατί δεν προχωρά

Με αρκετές δυσκολίες και με μεγάλες καθυστερήσεις προχωρά η ψηφιοποίηση στο ΕΣΥ Με ρυθμούς χελώνας φαίνεται ότι προχωράει η ψηφιοποίηση του ΕΣΥ. Αν και η...

Ετικέτες