Μελετούν και τον εμβολιασμό στο σπίτι

Τεχνικά ζητήματα εξετάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος του εμβολιασμού στο σπίτι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Σε εξέλιξη είναι οι τεχνικές συζητήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα αφορά άτομα τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο «εύκολο» εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson, όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Σύντομα θα έχουμε καταλήξει και θα ανακοινώσουμε οργανωμένα, δομημένα και με αιτιολόγηση, τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουμε στους συμπολίτες μας» διαβεβαίωσε ο υπουργός ενημερώνοντας πως θα διεξαχθεί η επιχείρηση οριζόντια για όλη τη χώρα.

Αιχμές άφησε για την «ατυχή δήλωση του κ. Τσίπρα» όπως την χαρακτήρισε, για το «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου της AstraZeneca, ζητώντας διορθωτική δήλωσή του.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών μέχρι τώρα όρισαν ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 114.873 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 21.706 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών. «Ήδη, 10.252 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους. Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί» σημείωσε ο υπουργός.

Σχετικά με το επίδομα στους υγειονομικούς, ο κ. Κικίλιας σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός θα μεριμνήσει, όπως έκανε στο παρελθόν  δηλώνοντας χαρακτηριστικά «ότι θα το ξανακάνει. Στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους».

Ως παραδείγματα έφερε τους γιατρούς στις ΜΕΘ, τονίζοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης μονιμοποίησε όλους τους επικουρικούς γιατρούς στις ΜΕΘ. Όταν κάποιοι είπαν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά από 10 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών δεν έχει προσωπικό, έδωσε εντολή και πήραμε 10.000 υγειονομικούς μέσα στο σύστημα». Στα επιχειρήματά του πρόσθεσε την οριζόντια χορήγηση επιδομάτων και τις δωρεές από τους ιδιώτες.

Πηγή: https://virus.com.gr/meletoyn-kai-ton-emvoliasmo-sto-spiti/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη αξιολογεί τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας

Η απεικονιστική μέθοδος που μετρά το ασβέστιο στις αρτηρίες και τα μεγέθη των θαλάμων της καρδιάς και του καρδιακού μυός θα μπορούσε να εντοπίσει...

Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ

Αυστηρά και πολύ συγκεκριμένα είναι τα κριτήρια εισαγωγής ασθενών σε ΜΕΘ, σύμφωνα με κείμενο που συνέταξε η Επιτροπή ΜΕΘ και υπέγραψε ομοφώνως το 2020...

Εμβόλια: Ποια λοιμώδη νοσήματα αντιμετωπίζονται

Ασπίδα αποτελεί ο εμβολιασμός έναντι των λοιμωδών νοσημάτων τονίστηκε ε εκδήωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, με...

Ετικέτες