Μελετούν και τον εμβολιασμό στο σπίτι

Τεχνικά ζητήματα εξετάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος του εμβολιασμού στο σπίτι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Σε εξέλιξη είναι οι τεχνικές συζητήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα αφορά άτομα τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο «εύκολο» εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson, όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Σύντομα θα έχουμε καταλήξει και θα ανακοινώσουμε οργανωμένα, δομημένα και με αιτιολόγηση, τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουμε στους συμπολίτες μας» διαβεβαίωσε ο υπουργός ενημερώνοντας πως θα διεξαχθεί η επιχείρηση οριζόντια για όλη τη χώρα.

Αιχμές άφησε για την «ατυχή δήλωση του κ. Τσίπρα» όπως την χαρακτήρισε, για το «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου της AstraZeneca, ζητώντας διορθωτική δήλωσή του.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών μέχρι τώρα όρισαν ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 114.873 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 21.706 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών. «Ήδη, 10.252 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους. Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί» σημείωσε ο υπουργός.

Σχετικά με το επίδομα στους υγειονομικούς, ο κ. Κικίλιας σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός θα μεριμνήσει, όπως έκανε στο παρελθόν  δηλώνοντας χαρακτηριστικά «ότι θα το ξανακάνει. Στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους».

Ως παραδείγματα έφερε τους γιατρούς στις ΜΕΘ, τονίζοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης μονιμοποίησε όλους τους επικουρικούς γιατρούς στις ΜΕΘ. Όταν κάποιοι είπαν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά από 10 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών δεν έχει προσωπικό, έδωσε εντολή και πήραμε 10.000 υγειονομικούς μέσα στο σύστημα». Στα επιχειρήματά του πρόσθεσε την οριζόντια χορήγηση επιδομάτων και τις δωρεές από τους ιδιώτες.

Πηγή: https://virus.com.gr/meletoyn-kai-ton-emvoliasmo-sto-spiti/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Καρκίνος: Οι πέντε συχνότερες μορφές που χτυπούν άνδρες και γυναίκες στην Ελλάδα

Βαθύ το αποτύπωμα του καρκίνου στην Ελλάδα - Οι νέες διαγνώσεις, οι θανατοι ετησίως και η πρόληψη Δυσοίωνες παραμένουν για μια ακόμη χρονιά εορτασμού της Παγκόσμιας...

Τι να προσέξουμε για να μην μας «προδώσει» η καρδιά μας από το κρύο

Ποιες είναι οι επιδράσεις του ψύχους στο καρδιαγγειακό και τι προσέχουμε για να μην μας προδώσει η καρδιά μας. Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει προκαλέσει συναγερμό...

Υπέρταση: Η εντατική ρύθμιση της πίεσης βελτιώνει τη ΔΟΜΗ του εγκεφάλου!

Η βελτίωση αυτή σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο αναπτύξεως νευροεκφυλιστικών διαταραχών, λένε οι ερευνητές Αν έχετε υπέρταση, σίγουρα γνωρίζετε ότι ρυθμίζοντάς την μειώνετε τον κίνδυνο να...

Ετικέτες